Peter Mose

Forum-svar oprettet

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Tekno Denmark eller? #75723
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Allan, Kim og Bertel

  Ingen tvivl om, at Tekno i perioder har monteret træktrianglen på hovedet.
  Jeg har et fint Hollandsk vogntog med samme fejl. Det er produceret i 1980. På Teknos hjemmeside fandt jeg i Museet et billede af vogntoget. Her ses den omvendte træktriangel tydeligt. Så mon ikke der er lavet en del påhængsvogne med denne “fejl”.

  Mvh. Peter

  som svar til: Transport spedition nord #74699
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Alle

  Imens vi venter på billede af Jans biler, vil jeg give mit bidrag til Transport Spedition NORD. I min samling har jeg en Scania 140, Tekno Holland, med Skat E. Hansen navn på døren.
  Håber I også synes den er fin.

  Hilsen
  Peter Mose

  som svar til: NACORAL #73307
  Peter Mose
  Deltager

  Hej

  Jeg ved ikke så meget om importøren af Nacoral biler i Danmark. Men jeg ved, at Scania og Scania importøren i en periode i 70’erne brugte Nacorals modeller af LBS 141 som reklameartikel. En del blev derfor fordelt til kunder i hele landet. Alle bilerne og påhængsvognene var i gul og blå. Og med SCANIA skrevet på tanken på tankvognene.

  Jeg har ingen af de gul/blå, men en militætudgave, som jeg ikke husker hvor jeg har fået. Scania har også fået lavet militærbiler hos Tekno Holland.
  Hilsen Peter

  • Dette svar blev ændret 11 måneder, 3 uger siden af Peter Mose.
  • Dette svar blev ændret 11 måneder, 3 uger siden af Peter Mose.
  Attachments:
  som svar til: Opel Modeller #73182
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Kim

  Jeg læste lige tråden om Opel samlinger igennem, da jeg selv er lidt af en Opel fan.
  Din samling er meget flot. Min egen samling af Opel biler er meget beskeden, da jeg primært har samlet på modeller af biler jeg selv eller familien har ejet. Eller biler jeg har anden relation til.
  I mange år har jeg ledt efter en model af en Rekord P2 Pickup. For et par år siden fik jeg fat i en P2 varevogn magen til den du fik i 2017. Den blev ændret til den ønskede pickup. Det er vel OK at skære lidt?

  Mvh Peter Mose

  som svar til: Kranbiler #70081
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Bertel
  Skriften på papmodellen var for grov. Så jeg var ved at opgive, da jeg kom til at tænke på Stoppel Hobby, hvor jeg for mange år siden købte nogle decaler til modeltog.
  Så en tur til Frederiksberg. I udvalget var der flotte Falck dekaler i skala 1:87. Der var nogle så store, at de kunne passe på min kranbil. Teksten på døren er blevet lidt for lille, men det kan jeg leve med.
  HMF mærket på kranen har jeg lavet som du foreslog.
  Mange hilsner Peter

  som svar til: Kranbiler #69801
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Bertel

  Du får lige et billede af kranbilen og papmodellen, som er forbilledet.
  Har du set mine andre Scaniaer og Jeeper i billedgalleriet? Jeg er selv rigtig glad for bilen til trætransport. Den burde Tekno have lavet. Og det er først sidste år Tekno Holland har udgivet en rigtig svensk tømmerbil.

  Attachments:
  som svar til: Kranbiler #69741
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Bertel

  Rigtig flotte modeller i 1:24.
  Selv at bygge og ombygge modelbiler er altid en dejlig hobby, Uanset skala. De mindste jeg har bygget er i skala 1:160.
  Her en Bedford og en Scania.

  Attachments:
  som svar til: Kranbiler #69720
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Bertel
  Du har sikkert ret. Jeg må forsøge selv at fremstille nogle decaler. Dine decaler er flotte.
  Bilen er i skala 1:50. Der er brugt rigtig mange Tekno dele: Chassis og aksler, motor, vinduer, grill og førerhusindretning. Alt købt hos BemoModels i Holland. Vinduer og førerhusindretning måtte tilpasses det kortere førerhus.
  Førerhus og opbygning er lavet i messingplade og -profiler.

  som svar til: Kranbiler #69685
  Peter Mose
  Deltager

  Hej alle Tekno samlere
  Inspireret af de flotte kranbiler, som Bertel bygger, har jeg her i coronatiden brugt tid på at bygge en Falck kranbil. Forbilledet var en papmodel, som Falck sammen med andre biler udgav på et klippeark.
  Nu er den næsten færdig, – men jeg har forgæves søgt efter decaler med Falck logo. Er der nogen, som ved hvor man kan købe de rigtige decaler? Skriften på papmodellen er gul eller orange.
  Mange hilsner
  Peter Mose

  • Dette svar blev ændret 1 år, 3 måneder siden af Peter Mose.
  Attachments:
  som svar til: LASTBILER ?????? Hvad er nu det for noget ? #69049
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Hans Jørgen

  Det var virkeligt et godt link du gav. Og noget af en opgave at læse igennem, – men meget interessant at studere.
  Først må jeg dog give dig ret i, at jeg ikke kan tælle til fire med stor nøjagtighed: Tekno optræksbilen.
  Jeg studerede lidt mere om trekantens historie. Det var en tysk ide, som blev indført i Danmark. I Tyskland blev den lovpligtig i 1938 og var det indtil 1956.
  Westfalia, som var en af de førende leverandører af påhængsvogne til personvogne før og efter “trekanttiden” havde påhængsvogne, som ikke var bredere end en normal personbil. Derfor ikke krav om trekast på taget. Det må have været det samme i Danmark.
  Der var jo ikke mange personbiler. som kørte med påhængsvogn eller campingvogn i tiden lige efter krigen. Kan være en årsag til, at der ikke er så mange billeder.
  Teknos første campingvogn nr. 815 kom først på markedet i 1958. Altså to år efter, at kravet om trekant var bortfaldet. Så med hensyn til Teknos biler, er lovgivningen i orden.
  Dodge lastbilen nr. 734, som kom på markedet i 1950 har trekant på taget. Så her er lovgivningen også fulgt. Dog er der lidt konflikt med loven for Carlsberg og Tuborg bilerne. Den ene har en krone, den anden en Tuborghat.
  Hilsen Peter

  som svar til: LASTBILER ?????? Hvad er nu det for noget ? #68789
  Peter Mose
  Deltager

  Hej Hans Jørgen
  Dit spørgsmål om trekanten på taget fangede mig. Også fordi jeg tit har tænkt på det, uden at gøre noget ved det. Men en tur rundt på Nettet gag nogle oplysninger:
  På side 27 i Dansk Veterantidende april 2012 fandt jeg denne oplysning:
  Trekanten blev et krav 1. april 1943.
  https://docplayer.dk/111201732-Veteran-tidende-veteran.html

  På denne adresse fandt jeg svar på, hvorfor en Morris havde trekant.
  https://ONLAW.DK/BEKENDTGØRELSE/BEK-NR-198-AF-24-06-1955

  29.06.1955TILFØJ TIL DINE DOKUMENTER
  Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr.
  BEKENDTGØRELSE
  BEK NR 198 AF 24/06/1955
  GÆLDENDE
  Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr.
  I henhold til §§ 10 og 51, stk. 1, i færdselslov nr. 153 af 24. maj 1955 fastsættes herved følgende bestemmelser om køretøjers indretning og udstyr.

  § 27
  Stk. 1. Lastmotorvogn, der medfører påhængsvogn eller sættevogn, og personmotorvogn, der medfører påhængsvogn, som er bredere end personmotorvognen, skal for så vidt den er forsynet med lukket førerhus eller fast tag, føre et på førerhuset eller taget i køretøjets midterlinie anbragt fremadvendende advarselstegn i form af en gul trekant på mørk bund. Trekantens sidelinier skal være 18-20 cm lange, og en af dens spidser skal vende opad. Advarselstegnet skal være således indrettet, at det fra førersædet kan lægges ned eller på anden måde gøres usynligt, når påhængsvognen ikke medføres.
  Stk. 2. Advarselstegnet skal i lygtetændingstiden holdes belyst, således at det er klart synligt i en afstand af mindst 100 m og således, at det fra førersædet kan iagttages, at lyset er tændt.
  Stk. 3. Foranstående bestemmelser finder tillige anvendelse på kranvogne og andre motorkøretøjer, der jævnligt anvendes til slæbning af andet motorkøretøj.

  Endelig Fandt jeg en rigtig god oversigt om ændringer af love og forskrifter her:
  https://docplayer.dk/1841378-1-cj-jan-2009-koeretoej-under-25-aar-koeretoej-mellem-25-35-aar-koeretoej-aeldre-end-35-aar-koeretoej-foer-1951-vaegt.html

  1956: ”PÅHÆNG” skal være monteret på højre forhjørne af trækkende bil. Skal drejes eller tildækkes når påhængsvogn ikke er tilkoblet. Afløser den gule tagtrekant på lastbiler fra 1942.
  Hvorfor der står 1942 ved jeg ikke. Trykfejl?

  Alt dette giver ikke svar på, hvorfor Carlsbergs Scammel ikke viser trekanten. Måske er den slået ned for fotograferingen. På andre billeder af Carlsberg biler ser man trekanten, der er monteret på en høj støtte, for at nå op over reklameskiltet.

  Måske er et trehjulet køretøj ikke en lastmotorvogn? Så passer det jo med Teknos optræksbil.

  Det var sjovt af forske lidt.
  Mvh Peter Mose

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)