“Tekno” som redningsmedalje

 

”Tekno” som redningsmedalje

Fortalt af Peter Frandsen

Maj 2013

 

Jeg har fået denne sjove historie fra en Teknosamler i Limhamn i Sverige. Han fik på et tidspunkt en Mercedes Benz, Svensk Redningstjenst og en medalje fra et dødsbo. Historien er den, at det var en kvinde, der hed Jane Nilsson der ”engang” reddede nogen fra at drukne. For denne redningsdåd fik hun bilen og medaljen, hvor hendes navn og formentlig datoen for redningsdåden er indgraveret på bagsiden.

Tmb+mbox Tmbmedalj

Det er en god oplysning for en Teknosamler, da det er med til at stadfæste, hvornår bilen er blevet lavet. Den kom på markedet i 1957 og har altså allerede været lavet i den svenske udgave 2 år senere.

Tmedaljbak

Ambulancen kom som sagt på markedet i 1957, og der er lavet et utal af dem – blot er modellen med Svensk Redningstjenst i de flotte farver blå og sølvgrå utrolig sjælden. Ivan Anderson og hans sælger fra Berico (Teknoimportør i Sverige) har aldrig hørt om Teknobiler fra Svensk Redningstjeneste. Deres bud er, at Tekno og redningsfirmaet har lavet en aftale om et stærkt begrænset antal biler til at dele ud som gaver.

De ældste var VW type I i rød/sølv og Willys Jeep i blå. Der er også lavet en kranbil i blå og en VW type II i blå og sølv. Endelig er der lavet en gul kranbil sidst i 1960’erne.

003 006 045

Men Mercedes ambulancen er den mest ”uvänlige” af dem alle og en Mint bil er ultra sjælden. I dette tilfælde er bil + medalje og historien bag jo så fantastisk, at den må have sin plads her på siden.

At bilen fortsat eksisterer skyldes formentlig, at der er tale om en pige, og hun ikke har haft interesse for at lege med den. Heldigt at der var en Teknokyndig, der kunne tage hånd om den. Pudsigt at redningsselskabet ikke have fået den tanke.

2010-03-05 21.57.13

 

 

Skriv en kommentar