VW type II dækservice nr. 410

VW type II dækservice

nr. 410

(1966-1969)

(op til Jul 1966) 

Fortalt af Peter Frandsen

Klik på billederne for at gøre dem større.

Da man først havde lavet slangebilen, krævede det ikke så meget fantasi at lave en dækservicebil. Egentlig synes jeg godt om disse forskellige modeller, som er sjove og har god legeværdi.

Dækservicebilen var ikke på markedet så længe og af den grund er der ikke så mange af dem.

Jeg har beskrevet grundmodellen under artiklen VW type II pick-up og under VW type II slangebil. Så jeg vil henvise til disse artikler omkring den tekniske beskrivelse af bilen.

Dækservicebilens historie:

Dækservice” var det officielle navn , som Tekno gav modellen. I Sverige kaldte de den blot for “Servicevogn“.

Modellen er nævnt i Teknos katalog fra 1965/66, men den findes ikke i prislisterne fra 1965, og i en prisliste fra juni 1966 er der gjort plads til den, ved at nr. 410 er nævnt, men bilen er ikke med, så den har været på vej, men ikke nået at blive færdig.

Den nævnes som nyhed i en annonce i i Legetøjstidende fra december 1966, så den nåede lige at komme ud på markedet op til Jul 1966.

Ovenfor en præsentation af modellen i Firestone udgaven i Legetøjstidende og nedenfor en annonce i Politiken fra 14. januar 1967.

I 1967 er den med i alle lister, hvor den kostede 10 kr.

 

Ovenfor til venstre Teknos katalog fra 1965/66, men den var ikke klar allerede i 1965. Til højre kataloget fra 1968/69.

Dækservice optrådte i Teknos katalog fra 1968/69, men den var ikke med i kataloget eller prislisten fra 1970/71. Det må derfor være relevant at konkludere, at bilen udgik i 1969. I en salgsliste, som Tekno opgjorde for Bericos salg i Sverige blev dækservice solgt i 435 eksemplarer.

Med en salgsperiode på kun tre år siger det sig selv, at der ikke er så mange dækservicebiler i omløb. Der er solgt en del – men der er ikke så mange i flot stand.

Tekno havde efterhånden også fået øje på Anders And bladet som annoncemål. Ovenfor er dækservicebilen kommet med i bladet fra den 21. marts 1967.

Dækservicebilens detaljer:

Beskrivelsen af VW type II findes i den artikel jeg tidligere har udgivet om denne bil. Derfor vil dette afsnit udelukkende handle om de forskelle, som der er på dækservicebilen.

Bilen er blot en VW type II pick-up malet i rød/hvide farver. Indsatsen er den samme, som på slangebilen – eneste nye på denne bil er dækkene. Der er tale om 12 stk. standard personbilsdæk, som holdes på plads af to hjulaksler. Det er sådan set det.

Plastikhjulene kom på bilerne ca. 1966/67 og langt de fleste biler har plastikhjul. Nogle kan godt have de lidt ældre metalhjul, men jeg har aldrig set bilen med fx “mustanghjul“. Den udgik inden de blev benyttet på andre biler end netop Ford Mustang.

Nedenfor et modelbillede af dækservicebilen. Dette billede er det gennemgående motiv, som blev brugt i reklamer og på æsker mv.

Dækservicebilens værdi:

Den er svær at placere rent prismæssigt. Den er sjældent til salg, men den ligger på niveau med pick-up, men højere end slangebilen uden dog at opnå rigtig høje priser. En bil i æske er sjælden.

Er der noget jeg skal passe på?

De mest udbredte fejl er skader på vindussprodserne eller defekte hjul og indsatsen mangler ofte.

 

Ruder:Ja
Affjedring:Nej
Styretøj:Nej
Interiør:Nej
Løse lygterJa
Løse kofangereNej
Bevægelige dele:Ja Tilbehør
Blink:Nej
Decaler:Ja
Samlet med: Nitter
TofarvetJa
Blist-car modelNej

Decaler: 

Decaler er beskrevet under modellerne.

Æskerne:

Servicebilerne kom i den samme æske, som var standardæske til VW type II, hvor indholdet var angivet på endeflappen. Enten “dækservicebil” eller “Firestone“.

Ovenfor til venstre æsken til Firestone og til højre æsken til dækservice (Tekno).

Modellerne:

Der er kun to kendte udgaver af dækservicebilen og det er Firestone og Tekno. Jeg kan ikke forestille mig, at der dukker varianter op.

Nr. 410-1, “Firestone”:

Nr. 410-2, “Tekno”:

Der er ikke så mange i Teknoudgaven som Firestone.

Repræsentantfoto:

Nedenstående foto er originalt fra Tekno, som repræsentanterne medbragte til legetøjsbutikkerne, når de skulle præsentere varesortimentet.

Andet:

Til sidst et stemningsbillede af hele VW type II familien.

 

Skriv en kommentar