Udprægede fejl

Tekno er kendt for sin gode kvalitet og sine mange detaljer, og det er da også heldigvis hovedreglen i den meget store produktion. Men der er dog steder, hvor kvaliteten har svigtet og ikke efter min mening lever op til den gode kvalitet. Det er ikke selve bilerne jeg sigter til, men enkeltdele i produktionen som er for dårligt konstrueret i en legetøjsbil. Jeg har fundet nogle eksempler som er oplistet neden for.  Beviset på at det er skidt vidner alle de ødelagte biler om.

Nr. 451 Scania Vabis motorhjelm:

Motorhjelmen er alt for spinkel og der er knække garanti på den på et eller andet tidspunkt. Knækker den ikke vil den hurtigt blive slidt og dingle frem og tilbage. Hollænderne tog da også konsekvensen og forstærkede hængslet på deres modeller. På billedet ses en hollandsk model til venstre og en dansk model til højre.

Nr. 451 Scania Vabis kardanaksel:

Kardanakslen er meget udsat og spinkelt konstrueret og knækker nemt.

Nr. 451 Scania Vabis boggiesæt:

Pladen der hæver og sænker hjulende er meget tynd og knækker hurtig ved almindeligt brug. Ændret på Volvo F88/F89. På billedet ses en hel og en knækket model. Hollænderne har helt udeladt denne anordning, sikkert fordi den er rent lege relateret.

   

Nr.  432/438/446 Volvo og Scania lastbiler

Det er de samme chassisrammer der er anvendt på begge biler. De er meget spinkelt konstrueret og knækker utroligt nemt, hvilket også er tilfældet på langt de fleste biler fra legekasserne. De knækker i vangerne og omkring øjet til montering af førerhuset. Udover at chassiset knækker har det også tendens til at ”folde” sammen. En regulær svipser fra Tekno. Kunne være udbedret med nogle få forstærkninger. Nedenfor er vist et udsnit af billeder hvor der er sket helt almindelige brud.

         

Nr. 861 Åkermann gravko

Knækker omkring det forreste konsol (det man haler armene op med). Bruddet skyldes at forstærkningen som Tekno vitterligt har lavet ikke går tilstrækkeligt ind under bunden og den knækker faktisk omkring forstærkningen. Det er især galt på de sidste udgaver af gravkoen, hvor støbningen blev dårligere. På billedet ses at bruddet er sket lige bag forstærkningen. Noget rigtigt lo……

Nr. 830 Volvo st.car

Bagdørene er rigtig flot fundet på, de egner sig bare ikke til at lege med. For at få dørene til at virke har Tekno brugt al den plads der er til rådighed. Det har betydet, at den nederste tværliggende stolpe er utrolig svag. Den er ofte knækket og dørene er faldet ud.

Nr. 730 Mercedes Benz ambulance

Bilen er rigtig godt lavet men affjedringen er noget skidt. Den er fremstillet i plastik og hele den forreste del af bunden hviler på luftindtagene. Det har ikke holdt ret godt og mange er knækket og det er meget svært at reparere.

Det venstre billedet viser en indtakt model og det højre billedet en model der er knækket.

Nr. 914 Ford D 800

Styretøjet er dårligt. Det fungerer kun lige akkurat når bilen er ny, men slides hurtigt og begynder at hænge.

Nr. 425 Volvo F88/F89

Egentlig en meget meget flot konstruktion, men dørene er svage. Sætter sig nemt fast og knækker af.  Billedet viser hvor svag dør hængslet er konstrueret. Denne bil er ret slidt, men selv på mint biler knækker døren meget nemt af. Derfor undlad at åbne dørene, hvis du har en flot model.

Nr. 930 Mercedes Benz 230-280

Chassisrammen begynder at bue temmelig meget. Den kunne godt være forstærket lidt bedre.

Skriv en kommentar