Tekno Jubilæumshæfte

Jubilæumsbogen 1953

Siegumfeldt og frue

Tekno Dansk legetøjsindustri startede 1. september 1928 i Siegumsfeldts kælder i Vanløse. Firmaet havde derfor jubilæum 1. september 1953 og det blev fejret på behørigt vis med en stor fest for familie, samarbejdspartnere og funktionærerne.

Fabrikanten lod en jubilæumsbog fremstillede, hvor han dels takker medarbejderne og beskriver Teknos historie i de 25 år, der var gået. I denne beskrivelse fremhæver Siegumfeldt samarbejdet med H. Lange og ikke mindst samarbejdet med det svenske firma Brio.

Det er meget interessant læsning underskrevet af en C. Demond, der formentlig er hvervet til at skive historien. Jubilæumshæftet er krydret med billeder fra fabrikken med små undertek

ster. Skulle en eller anden have set en del af dette før, har det været udgivet i en bog om Tekno, dog uden kildeanvendelse.

Jeg har fået materialet stillet til rådighed af E. Spon, der var konstruktør på Tekno fra 1953-1960. Han og hustruen var selv med til festen. Denne artikel indeholder hele jubilæumsbogen fra start til slut, fuldstændig uredigeret. De 2 første billeder er dog udlånt af E. Spon fra hans private fotoalbum. Det er billeder jeg aldrig har set før og viser fabrikant Siegumfeldt og fruen til højbords ved festen og ikke mindst et helt fantastisk billede af alle deltagerne i en festsal.

jub

 

Spon kendte ikke ret mange på det tidspunkt, da han kun havde været på fabrikken i kort tid men følgende er identificeret:

Første række:

  • Siegumfeldt og frue i midten.
  • Salgschef John Hansen nr. 2 fra venstre.

Anden række:

  • H. Lange nr. 3 fra venstre.
  • Værkfører Iversen nr. 1 fra højre.

Tredje række:

  • Esther Siegumfeldt nr. 2 fra venstre.
  • Værkfører Nielsen nr. 5 fra venstre.
  • Ukendt værkfører i forsendelsesafdelingen nr. 1 fra højre.

Fjerde række:

  • Egon Siegumfeldt nr. 5 fra højre.

Femte række:

  • Konstruktør E. Spon nr. 4 fra højre.

Det er Spon, der har identificeret personerne på billedet. Desværre husker han ikke VW type I bilen, der blev anvendt som sangskjuler, men han har bilen liggende i en legekasse, som mon ikke det er den han efterfølgende har nittet sammen.

Værsgo – nyd de efterfølgende sider.

hf_forside

hf_side2

 

hf_side3

hf_side4

hf_side5hf_side6

hf_side7

 

hf_side8

 

hf_side9

 

hf_side10

 

hf_side11

 

hf_side12

 

hf_side13

 

hf_side14

 

hf_side15

 

hf_side16

 

hf_side17

 

hf_side18

 

hf_side19

 

 

Skriv en kommentar