Polering af rude

Der er ikke noget så irriterende som en ridset rude i modelbilen. Ofte skiftes ruden ud, men det er faktisk synd, da det i mange tilfælde er muligt at redde den. Er den revnet, er der ikke noget at gøre, men ridser kan poleres væk med lidt forsigtighed.

Man kan vælge at tage ruden ud, men i nogle tilfælde vil den være stærkere og kunne tåle lidt mere, hvis den sidder i bilen.

Du skal bruge en klud og noget polermiddel. Jeg plejer at bruge det, som jeg bruger til at polere lakken på bilen som står i garagen. Du skal passe på ikke at bruge noget med for meget slibemiddel i fx Slipol eller det som bruges til glasfiberbåde – det er virkelig noget kras noget. Omvendt kan tandpasta også bruges fx til efterpolering.

Tag noget polérmiddel på kluden eller en vatpind og polér forsigtigt på ruden i et stykke tid. Du må ikke trykke ret hårdt, da ruden langsomt vil krakelere, som små revner. Du kan eventuelt bruge noget fint sandpapir fx korn 1600, som kan købes hos Stoppel Hobby på Frederiksberg. Ruden bliver helt uigennemsigtig, men det kan poleres væk så den bliver helt som ny.

sta70500 sta70502

Her er et før og efter resultat.

sta70499

 

 

Skriv en kommentar