Svar til: Ford fra USA

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Ford fra USA Svar til: Ford fra USA

#15141

Nu ved jeg ikke om det kun var for at nævne de tre biler , du bringer på banen, for  Tekno har da fremstillet flere Amerikanske Ford modeller. De startede med Ford V8 ladbiler, Ford Super Deluxe  Taxa modellen, og Ford Mercury modellen. De lignede bare ikke så godt deres forbilleder. V8 ladbilen er en førkrigs, kaldet ” tønde modellen ” pga. kølergrillen, og originalt med hel forrude. Taxa modellen ok forsåvit, Mercury modellen skal have en sprodse i hver side bag i eller slet ingen afh. af årg.

Thunderbird modellen er min svaghed blandt Tekno biler. Det er en 1955 model med Californiakit ( resrevehjul ) ren beach boys bil Jeg er den lykkelige ejer af en pæn flok, og også min egen gamle der er  blevet renoveret. En er vildt slidt, men den køre fint med voldsomt rustne kapsler. Den forbliver i brugsstand, sjov at have. De andre er i mint til alm. brugsslid. Findes med plast og metal interiør / reservehjul. Plast er altid elfenbens hvidt. Der er tillige forniklede eller sølv malede fofangere.

Historisk set skulle Thunderbird tage kampen op med Chevrolet Corvette. Tordenfuglen fik vokseværk, så det gik helt galt, og så måtter der en Mustang til. I USA kaldes den klasse for Ponycar.  😉

 

Hilsen  H.J.W.