Ford fra USA

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #15138

  Hej alle.

  Her er lige en tråd om de amerikanske Ford, som Tekno har produseret flere forskellige modeller af, i mange forskellige varianter, 3 eksempler er Mustang, Lincoln og Thunderbird, jeg har dog ikke sidst nævnte som Teknomodel, og der er foreløbig heller ikke skrevet om den her på siden, som de øvrige.

  Ford Lincoln Continental /nr. 829

  Ford Mustang nr. 833/834

  Jeg har en lyseblå Lincoln med Mustanghjul og brugsspor som jeg har haft fra ny (købt i 1971). Der næst en sort Lincoln  i ret fin stand. Så har jeg en Rally Mustang med kalechen oppe, og en rød Mustang med kalechen nede, begge i mint stand, og sidst nævnte med en slidt men hel æske og den medfølgene samle-anvisning.

  https://www.dropbox.com/sh/kuxgd0wcdvzth82/-Mjg8YtNvK

  MVH Kim.

  #15141

  Nu ved jeg ikke om det kun var for at nævne de tre biler , du bringer på banen, for  Tekno har da fremstillet flere Amerikanske Ford modeller. De startede med Ford V8 ladbiler, Ford Super Deluxe  Taxa modellen, og Ford Mercury modellen. De lignede bare ikke så godt deres forbilleder. V8 ladbilen er en førkrigs, kaldet ” tønde modellen ” pga. kølergrillen, og originalt med hel forrude. Taxa modellen ok forsåvit, Mercury modellen skal have en sprodse i hver side bag i eller slet ingen afh. af årg.

  Thunderbird modellen er min svaghed blandt Tekno biler. Det er en 1955 model med Californiakit ( resrevehjul ) ren beach boys bil Jeg er den lykkelige ejer af en pæn flok, og også min egen gamle der er  blevet renoveret. En er vildt slidt, men den køre fint med voldsomt rustne kapsler. Den forbliver i brugsstand, sjov at have. De andre er i mint til alm. brugsslid. Findes med plast og metal interiør / reservehjul. Plast er altid elfenbens hvidt. Der er tillige forniklede eller sølv malede fofangere.

  Historisk set skulle Thunderbird tage kampen op med Chevrolet Corvette. Tordenfuglen fik vokseværk, så det gik helt galt, og så måtter der en Mustang til. I USA kaldes den klasse for Ponycar.  😉

   

  Hilsen  H.J.W.

  #15143

  Hej H.J.W.

  Jeg må indrømme at jeg glemte flere biler i farten. Så det er fint at du lige gør mig opmærksom på de lidt ældre modeller, som jeg ikke er så stærk i. Jeg har endda selv en Ford V8 lastbil, som jeg renoverede for flere år siden. De andre har jeg dog ikke, da jeg heller ikke er gammel nok til at have haft dem som barn, da jeg er født i 1961.

  https://www.dropbox.com/sh/3wasrzptcev1blx/Vg9sDTngMG

  MVH Kim B S.

  #15145

  Hej H.J.W.

  Jeg har dog en pinkfarvet Thunderbird fra halvtresserne, størrelse 1:18 lavet af Revell. Og så har jeg da også et godt eksempel på Thunderbirdens vokseværk, med en Dinky toys model, af den fra først i tresserne.

  https://www.dropbox.com/sh/6z247wgt533mjw4/kSYVZIo94m

  MVH Kim B S.

  #15146

  Hej alle.

  Nu jeg er i gang, så har jeg også lige to Ford Mustang, i 1:18 fra Revell.

  https://www.dropbox.com/sh/2uet0zokdkuewbg/RpAt94MyCB

  MVH Kim B S.

  #15147
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Begge
  Og ikke at forglemme Oldsmobile Toronado, der er et pragtstykke af legetøj med kvalitet!!
  MVH OA

  #15148

  Hej :

  Tekno-vilmer — JEPS Tornado modellen røg lige ud i glemslen, jeg har 4 af dem. Den var for dyr da den var ny, så der gik plusli lidt brugtvogns opkøb i det —  Og ja KIM B S,  jeg kan da godt se du er en ungersvend blandt gamle. Jeg er født helt tilbage i 1960   😉   Ja den grønne T-Bird er også den Matchbox lavede – serie a nr. 75 – Men den blev stor slem ti år efter. Nu vel jeg havde en MG-A, en Taunus 17m og en 17m Super og en Thunderbird, som 2 årig kan jeg se på gamle billeder. Af dem har jeg stadig Thunderbirden i renoveret stand, og det flyvende tæppe i vildt dårlig stand uden tag. Tror den plusli bliver en cabriolet. At T-birden er kommet ind er nok fordi min Far kendte legetøjs forretnings indehaveren, og ind i mellem kom hjem med noget gammelt overskud, fra forretningens kælder Det var også omkr. 1962 – 63 at forretningen skulle flytte over i sprit nye lokaler, så der har sikkert været noget flytte udsalg. Det var en stor forretning den gang. For endevægen var det reoler med udtræksbordplader ved. I reolerne var der biler… Over hver udtræksplade gemte der sig hver sit fabrikat lodret op i 1m. brd. Tekno, Dinky, Corgi, Matchbox bla. flere andre. Ved udtrækspladerne var der høje taburetter. Der kunne man så sidde og afprøve bilernes køreegenskaber inden et evt. køb. Nogen gange måtte man vente på tur. I den anden ende var der både Märklin og Fleishman, og nogen billigere nogen som fx. Lima mf. En drømme butik den gang, og jeg skulle lyve vis jeg ikke godt lige ville ind i sådan en idag også.

   

  Hilsen

  H.J.W.

  #15153

  Hej H.J.W.

  En ungersvend! Der kom jeg lige helt ned på jorden. Ha ha ha. Jeg var vidst lige vel frisk i min formolering.

  Det lyder ellers som en forretning jeg også gerne ville komme i, både som barn og nu. Det har været en af de steder hvor jeg kan gå og kikke på modelbiler i evigheder.

  MVH Kim B S.

  #49412

  Hej alle.
  I dag kom jeg lige til at købe en Ford Mustang Mach 1 fra Corgi Toys, et rigtig flot eksemplar i original æske som dog er lidt slidt men hel.

  MVH Kim B S.

  #49602
  Stroget
  Deltager

  Very nice red Mach 1! Still very bright!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.