Volvo express brandbil

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Volvo express brandbil

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #80223
  lc52
  Deltager

  Jeg har et rimelig pænt eksemplar af volvo expres brandbilen stående. Der mangler slangeruller, slanger, blå blink, en forlygte, begge frontgitre tagstigen og slangerne på taget. Er det udgiften værd at købe reservedele (ca pris 300) eller vil det forringe indtrykket med alle disse nye dele? Eller skal jeg bare glæde mig over at have bilen med mangler men ellers i fin original stand. Eller skal jeg sælge den?
  mvh LC

  #80224
  Sven Thrysøe
  Deltager

  Hej lc52
  Jeg har et eksemplar på dba til 650,- i flot stand (det får jeg nok ikke for den) – den er ikke solgt endnu 🙂 Der er lavet rigtig mange af den model, da den var/er en populær sag. Med 300,- i reservedele er den jo deroppe i pris, men til gengæld pynter den lidt mere på hylden med komplet udstyr. Uden alt det du nævner (alt det løse udstyr) vil du ikke få ret meget ved salg, da den er så nem at få fat på. Så det er lidt en smagssag om du vil købe nye dele (nogle af delene kan fås som originale) eller købe en der er komplet.
  Mvh Sven

  #80228

  Jeg vil sige at det er en vurderingssag. For det første er det vigtigt at forholde sig til hvad man selv ønsker at have i sin samling, og hvor længe man kan vente på at de rigtige dele dukker op. Eller skal bilen sælges i samme sekund en pæn komplet bil dukker op ?…. Er bilen rigtig pæn kan der ikke ske noget ved at købe ny originale dele til den…. Skal den renoveres så er uoriginale dele vel ok….

  Noget man kan opgive at finde pænt nok som brugt er bla. blå blink, og tag slanger…. Men der kan man få nogen der virker ok godt nok. Man kan også selv lave slanger af stive ledninger. Man tager selve det strømførende ud. Filer det fladt i enden, bider et stykke af og stopper det ind igen… Er slangen du køber alligevel uoriginal så er det vel lige meget om delen er hjemmelavet eller købt andet sted….Slangeruller findes ofte som brugte original ruller hvis man kan holde ud at vente på at de dukker op.

  Stigen på taget er ikke nem at finde. Dem der sælger stumper på nettet ved ofte ikke hvor delene høre til. Den skal altså findes blandt stumper og skrammel, og det er ikke nemt. Den Peter sælger er Original står der — Men det er måske en fejl ??? Stigen er original af blik, ikke støbt.

  Kommer man hen i mærker og dekaler, overføringsbilleder, eller hvad de nu kaldes, så kan de nye uoriginale mærker naturligvis anvendes hvis de mangler, og står der ikke to ens biler ved siden af hinanden opdages forskellene ikke. Skal bilen sælges, vil samlere formentligt straks opdage at det er nye mærker der er på, eller under alle omstændigheder når bilen er købt og landet hjemme.
  Har jeg en bil med mere eller mindre defekte mærker, bruger jeg kun det af de nye mærker som er nødvendigt for at gøre bilen komplet… Man kan med en skalpel (købes bla. på apoteket for 10 kr nogen gange) så kan man skære de dele ud af de nye mærker der skal bruges inden man begynder at opbløde mærkerne. Jeg vil anbefale at man søger frem til originale biler med mærker på hvis man skal udbedre større dele på mærkerne. Pæne reklame biler med virkeligt afskallede mærker lader jeg være, eller alternativt fjerner jeg resten af mærkerne helt.

  Bilernes værdi, skal findes på annoncer — For biler der ER solgt — Du og jeg og alle andre kan selv finde på en god passende pris og sætte til salg med den. Det er ikke en korrekt pris. Men en SOLGT pris er det som kan forventes bilen i den pågældende stand kan sælges for. Nu skal man ikke straks gå ud og kikke på store internationale auktionshuse, De har mange kunder og tager ofte mindst 25% i hammerslagsgebyr. Med rimelighed kan man sige at det beløb spare man jo som sælger, ved alm. internet handler. Og så er det vigtigt at forholde sig til om der er en pæn, dårlig eller slet ingen æske med til bilen. En original mint bil med en original mint æske har nærmest 50% af prisen for hver del.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.