Ukendt model

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #89533
  T.Daugaard
  Deltager

  Er der nogen der kender denne model.
  Den er ikke med kendingsbogstaver(navn) i bunden,
  men er der nogle der ved hvem der har lavet den

  • Dette emne blev ændret 1 år, 3 måneder siden af T.Daugaard.
  Attachments:
  #89538
  JohnDK
  Deltager

  Hej
  Ved ikke, men er det en tidlig Mecline (Norsk Tekno)
  // John

  #89574
  peter frandsen
  Keymaster

  Der var en del af Tekno Dodge biler som ikke havde logo. Det er som regel den gul/orange presenningbil, men der er også andre. Det er helt normalt.

  #89609

  Jeg har den også uden navn — OG jeg har den samme fra Tobi toys uden navn.. Samme farver…
  I Norge var det ikke Strömberg der fremstilledede Dodge/Buick lastbilen men derimod LM Lærums metall. LM fremstilledede også Vilmer lastbilerne i den lille serie, alle Vilmer personbilerne og en Vilmer CowBoy revolver. OG legetøjsproduktionen var 1956-60… Dog er der endnu ikke fundet en Volvo 444 der kan garanteres at være fra LM.

  Strömbergs Plast der producerede Mecline bilerne havde ingen interesse i Tekno Dodge/Buick som man vel nok med rette, anså for lidt ringe designet, med helt umulige navne. Man opfordrede Lærums Metall til at tage den produktion. Strömberg havde i Mecline den lidt større og langt mere vellignende LEGO Chevrolet lastbil og vare vogns serie af plastik. Denne lastbil serie lod man også indgå i metalbyggesættene under Norske Legio navnet. Det var Tekno Ingeniørsæt. Det har, set ude fra været et rod og klondike i Norge i 1950´rne, hvor alt blev blandet mere eller mindre sammen.

  Fra 1962-72 havde Tomte-Lærdal en vinyl lastbil man kaldte lorry, og en sjælden gang benævnte Chevrolet. Det var en kopi af Vilmers lastbil i den lille serie nr.341a. Den model med lad der ligner det er af brædder. Ladet er metalstøbt og samlet af 5 dele på Vilmer bilen.

  #89617
  T.Daugaard
  Deltager

  Jeg har med jeres kyndige hjælp fundet en gl. norsk anonce på nettet.
  Læg mærke til det meget spec. håndbetjente styretøj.
  Tak for jeres svar, og en lille komentar til et ældre indlæg af Hans Jørgen Wagner:
  Vilmer havde som omtalt adr på Holbækvej i Kalundborg, men ikke i de fotograferede bygninger, men i en gammel frugtcentral bag ved. Vilmers fabrik er senere umatrikuleret og hedder nu Nørre Alle 106.
  Mit barndomshjem var nr 102 og vi havde haveudgang direkte til Vilmer.
  Ellers tak for din meget store viden.

  #89621

  Hej Daugaard — Tak for den oplysning… Jeg havde noget lign. i tankerne vedr Vilmer, men det er ikke så tit jeg lander i Kalundborg… OG Spangsbergs flødeboller er ned ad vejen lige før 😉
  Jeg er ved at banke Vilmer historien op, og har pt. lige knapt 300 sider incl. en komplet produktliste, men mangler lidt årstal… Jeg er virkelig interesseret i noget info. og billeder mv. hvis du har noget… Jeg kan fanges på — mr.h.j.wagner@gmail.com eller tlf. 26804937…

  Bemærk at bilen også er fra Minicar… Altså LM… Ikke Mecline…
  De Norske biler har samme dreje system som de Danske… En arm med et øje der kommer ud under kofangeren… De Norske Chevrolet biler fra LEGO/Mecline/Norske Legio, drejede forhjulene via trekanten på taget, lige som de Danske LEGO Chevrolet biler. De er skala 1:38 altså lige et nummer større end Tekno.

  Den gule trekant på taget er fast… Tysk indført i 1943 og var lovpligtig frem til 1957.. Skulle være med lys i når lygterne var tændt. OG skulle klappes væk når man ikke kørte med anhænger… Trekanten betød i sin enkelhed at her kom et køretøj der ikke kunne bremse —– eller som kørte med trailer – Man måtte køre med op til 2 anhængere stort set uden bremser… Men pr. 1 jan. 1958 skulle samtlige hjul kunne bremse og aktiveres fra chaufførens bremsepedal…

  #89623

  Tror det er tomte toms billede du har.. Han samler på ting .. Interessant side iøvrigt…
  https://www.tomaniatoys.com/137730173.html

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.