TOBI TOYS

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 35 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #47936

  Det er en lidt interessant lastbil de lavede, fordi den er næsten magen til Tekno modellen fremstillet af Langes legetøj. Virksomhederne var kun et par gader fra hinanden, og bilerne har virkeligt mange liheder. Nu-vel, jeg skal prøve at drage sammenligninger på godt og undt senere.
  Jeg har investeret i et stk. Tobi Toys, Chevrolet lastbil der kunne trænge til lidt renovering. Men det der er interessant ved den er at der ikke er et navn i bunden af den. Det får mig til at tro, at den måske er solgt under et andet navn end “Tobi toys” men hvilket ?

  #47939
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej HJ
  Jeg kender godt bilen og har nogle stykker af dem. Den ligner, men det er ikke den samme. Jeg har ikke mødt nogen endnu der var noget om Tobi Toys.
  mvh

  Peter

  #47947
  Stroget
  Deltager

  Same front bumper as my Tobi, I think… But it says Tobi on the baseplate.

  #47952

  Hej Peter, Nej der er ikke noget at finde ud over hvad der er her på siden, fra tidligere skriverier.

  Yes Karl. I did not think about it before the car was home. Then I came to mind the pictures of yours where there is TOBI at the base. Do not think I’ve seen others without the Tobi name. My thought is that my car might be sold under a different name?

  #48036

  TEKNO ELLER TOBI ELLER OMVENDT

  Jeg synes det er lidt sjovt at se forskelle på Tekno og andre legetøjsbil producenters biler, når de ligner hinanden. Således også med Tobi Toys Chevrolet lastbil fra 1949, og Tekno/Lange Dodge/Buick lastbil fra 1950. Jeg er ikke gået nærmere ind i produktions start og stop. Hedegaard nævner Tobi bilerne som værende fra 1949-53. Maskinfabrikken Tobi boede i Hessensgade nr. 27 I samme hus boede Jerolit Bakelit Industri. Man kunne tænke, at de havde et samarbejde da Tobi bilerne blev af plastik. Måske et forsøg.
  Foto af husene nr. 27 og 29 der blev revet ned i 1961, findes på denne side. samt en listning af industri og beboere i gaden mv. 1955

  http://www.grandts.dk/Amager/ButikkerSundbyoester.pdf

  Jeg hæfter mig ved at Tobi bilen bære navnet CHEVROLET og bilmærkets logo på hjulene. Det er det korrekte navn for bil modellen, og den virkelige er sansynligvis samlet på GM fabrikken i Kbhvn.
  Teknobilen bære et andet GM. navn som ikke er blevet produceret som lastbiler – BUICK – samt navnet DODGE som er helt ude i hampen.
  Ingen Dodge hverken Engelsk eller Amerikansk tilnærmelsesvis ligner Tekno modellen,i perioden 1948-53. OG Chrysler-Dodge Corp. havde ikke noget med General motors at gøre. De var konkurrenter. Det kan have været en ren Dansk ting, jeg ikke har kunnet få bekraftet.
  Langes Legetøj, der befinder sig en gade væk fra Tobi synes i mine øjne og øre, ud fra ovenstående at have kopieret Tobi Toys bilen. Og i salgs taktik, har H. Lange givet vis været langt mere agresiv, og måske også mere skrupelløs end Tobi Toys (Maskinfabrikken Tobi). Og så havde han store Tekno i ryggen. Tobi forsøger sig med plastik, men Lego der også er hård i filten, kommer på banen med samme bil model, en anelse større. Tobi opgiver sikker af den grund legetøjs industrien. Jeg ved det ikke men synes det lyder plausibelt.

  Jeg var meget interesseret i hvor ens de omtalte lastbiler fra hvs. Tobi og Tekno var. Min tanke var om disse modeller egentligt var blevet framstillet samme sted. Jeg investerede i en Tobi model, da shancen bød sig. Jeg havde allerede en Tekno model. Begge tømmer biler, og er fuldstændig ens i farverne… Helt ens… Tobi bilen har fået lidt rød hjemme maling på taget og fronten, men det dækker ikke. og derved kan jeg se at den røde farve er præcis som på Tekno modellen.

  Med lidt god vilje kan kølergrillen ombyttes. Tobi bilen har dog en selvstændig kofanger, der er i vejen for Tekno grillen. Tobi bilens forlygter er en anelse større end Tekno bilens.

  Førehusene har samme skrue til montering, dog er Tobi skruen lidt længere. Placeringen af denne skrue er på samme sted, derfor burde førehusene kunne ombyttes. Det kan de dog ikke, fordi Tobi er lidt bredede i næsen, og Tekno modellens skærmhuller er lidt kortere.

  Chassisrammerne er forholdsvis ens, og akselafstanden er den samme. Tobi modellens bagskærme er dog lidt fladtrykte og lidt længere end Tekno modellens bagskærme, Tobi modellens trækøje bag på, er lidt tykkede end det er på Tekno modellen.Tobi har 3 riller og Tekno/Lange 4 riller i trinbrædtet.

  Hjulene er samme størrelse. Tobi modellens hjul er dog finere, med en kant der skal illudere en fælg. Centeret af hjulet er med Chevrolet logo. Tekno/Lange hjulet er blot en bue med Dodge eller Buick navnet skrevet i relief. dækkene er de samme. Der er lidt forskelle på monteringen af akslerne, men ikke noget af betydning.Tilsyneladende er dreje systemet også nærmest helt ens på de to modeller.

  Tekno modellens lad er skruet på bilen, hvor Tobi har valgt at nitte derres lad på. Tobi ladet har samme bredde, men er lidt kortere. Tilsyneladende findes der to typer kæpskinner til Tobi modellen. Internet billeder synes at vise den ene type som burde sidde på min Tobi bil. Hver enkelt kæpskinne er tilsyneladende sat i gennemgående huller i ladet. De er sansynligvis også lidt tyndere end dem Tekno/Lange brugte. Denne type er nok den første, da internet billeder viser at plastik bilen, som nogen metalstøbte biler, har kæpskinner støbt sammen med ladet.

  Jeg har lånt et billede fra Stroget/Karl, så man kan se der kan stå TOBI og TEKNO i bunden. Sjovt nok står der intet i bunden på mine to biler.
  Det kan man kun gisne om, men kan de være solgt som noget andet end Tobi og Tekno ? Eller er de blot tidlige støbninger.

  Tobi bilen kom i flere varianter ikke ulig de modeller Tekno have. Tømmerbil og anhænger, Skraldebil, Kulbil med vippelad. Alle undtagen anhængeren kom også i plastik. Mælkebilen kom kun i plastik. Her ud over fremstillede Tobi Toys en kanon. Enkelte modeller var i handlen som metal, eller plastik bil samtidig.

  Jeg ville meget gerne se en Tobi bil med vippe lad, for at se hvor meget Langes Legetøj / Tekno har kopieret der fra.

  #48049
  #48133

  Hej alle sammen
  Jeg så jeres skriveri her på forum om Tobi Toys
  så kom jeg i tanke om at jeg da også har en Skovbil fra Tobi Toys hel original
  Mvh
  Flemming Ms Super

  #48138

  Hej Flemming :

  Den ser rigtig fin ud…. Ser ud som om dine pinde/kæpskinner er støbt med ladet. Hvor høje er de fra ladet ? Mine skal sidde i huller jeg ved der er højere.

  PÅ ladet skal der være 6 stk. firkantede bøgetræs pinde. To i højden og tre i bredden, og ikke længere end ladet. Højden af to pinde på ladet, er præcist højden på dine kæpskinner, derfor er disses højde interessant 😉

  #48139

  Hej Hans Jørgen
  Har du billeder af den Tobi Toys tømmer bil med last på ??😎👍🏁
  Mvh Ms Super Flemming

  #48141

  Flemming — det er ikke de pinde du har lagt på ladet…… Det er de lodrette der holder tingene inden for ladets rammer der er interessante at kende højden på….

  Hello Karl:
  The height of the pins on the flat bed of your TOBI truck. How high are they over the flat bed? It really needs to have 6 pieces of square wood on the ladder. 3 in width and two in height. Exactly in length with the flat bed and exactly in height with the vertical bars on the bed. SO — how high are the vertical bars on your TOBI truck. My Tobi has another type that is in holes, and they are longer than those on your model. It is to get an idea of the right cargo wood dimensions.

  #48142

  Det er jeg godt klar over de pinde lå på den da jeg fik den 😎🏁

  #48144
  #48152

  Perfekt flemming

  Iflg. den gamle reklame i “Danske Modelbiler” så skal der, i bredden, ligge tre stykker firkantet træ på ladet.
  SÅ træpindene skal være ca. 12 mm bredde. Samme længde som ladet ca. 77 mm (denne længde er kordere for anhængeren)
  iflg. reklamen skal der ligge to træ pinde oven på hinanden, og flux med ladets stål pinde/kæpskinner i højden. Lasten skal således bestå af 6 stk. bøge træ pinde med målene 5x12x77 mm

  Jeg takker, for målene.

  #48157
  bjergsamler
  Deltager

  Tobi toys.
  Et spændende område, og ikke biler man ser så ofte.

  De pokkers plastik modeller er virkelig en prøvelse, de vrider og vender i alle retninger.
  Og så blander man metal-dele med plastik biler.

  Men når det er sagt, så er det rigtig fine biler, og samler gladeligt på alle udgaver i alle kvaliteter 🙂

  mvh

  #48190

  Hej .
  Fine biler. Du har jo en bil med alt tømmeret.. OG den mangler som min også kæpskinnerne,der skal sidde i huller. Så den er tidlig, med tidlig æske til.

  Står der egentligt Tobi toys under din tømmerbil ?

  Fine kasser… Har du ikke nogen flere billeder af dem 😉

  #48194
  bjergsamler
  Deltager

  Har en med navn og en uden navn 🙂

  Og så er der billeder af æskerne.

  Og så lige et billede for en VW – freak 🙂 🙂

  mvh

  #48201

  Hvad er det for en VW ?

  Ser Tobi havde en bryggeribil. Havde de også øl kasser ? for dem har jeg ikke set endnu. Jeg ved også at virksomheden lancerede en Kanon til fx. tinsoldater. Den kunne skyde. OG de havde en forkromet cowboy revolver. Jeg ved faktisk ikke om de lavede andet legetøj.

  #48211
  Ole Monrad
  Deltager

  Jeg kan også bidrage med en Tobi Toys bil. Det er vist tøndebil versionen, når man læser på æsken fra Bjergsamler. Den er også magen til “smør og mælk”-bilen. Ladet er støbt, og det er der vist ikke nogen Tekno-bil, der har. Jeg er i hvert fald kun stødt på støbte lad på anhængere.
  Hilsen Ole

  #48218

  Hej Ole
  En fin gammel Tobi Toys lastbil og i rigtig fin brugs stand jeg kan se den har samme problem med baghjulene som min (måske der har været over læs på et tidspunkt ;-))
  og til dig bjergsamleren
  Kan du ikke lægge nogle billeder op af den røde VW type 1 den kunne jeg da godt tænke mig at se lidt nærmere på 😉
  mange Tobi/Tekno hilsener
  Flemming Ms Super

  #48327
  Stroget
  Deltager

  Sorry – I have been on vacation. My timber truck has posts that are also 1 cm tall. There are a lot of fine photos in this thread with Tobi Toys!

  #49175

  Hvordan ser de “røde” TOBI æsker egentligt ud på endeflapperne ? Er det lige som den brune kasse ?

  Og jeg kan se at mursten og tønder ligner Tekno… Men hvordan så TOBI øl-kasserne ud ?

  #52987
  Anonym
  Inaktiv

  Hej
  Det var min far, Poul Rasmussen der ejede Maskinfabriken TOBI.Navnet er taget fra de to første bogstaver i min farmors og min mors navn.
  Den lille fabrik flyttede senere fra Hessensgade til større lokaler på Englandsvej, hvor de lavede HPA afbalancerings apparater til bilhjul.
  Desværre er min far nu gået bort, men han havde selvfølgelig kunne svare på de forskellige spørgsmål. Jeg kunne godt tænke mig, at erhverve en af bilerne fra produktionen – er der nogen der har et bud på hvor jeg skal lede?
  Bedste hilsner Mick

  #52994

  Hej Mick
  Jeg har en i min samling som er helt original tømmer bil med få brus spor dog ikke originale træ bjælker på ladet 😁
  Det var ikke meningen at jeg ville sælge den men jeg har en ide at den måske skal “hjem” igen hvad havde du tænkt at du vil ofre på en bil 😎😁

  #53005
  Stroget
  Deltager

  Mick, thank you so much for contacting us here. it is very fun that you are the son of the owner! I am sorry that I do not speak Danish…

  Do you have any papers or records from your father? I wonder what years Tobi was in existence? How many workers there were? Did you ever help out there? I have many questions!!

  #53018

  TO ve og BI tten 😉

  Hej MICK:

  interessant historie du kom med. Jeg har søgt oplysninger rundt omkring men stort set uden held. Jeg har sådan en svaghed for historie, så jeg ville meget gerne høre mere. Det er jo den måde små mysterier opklares på.

  For længe siden kontaktede jeg en der havde arbejdet på TOBI til sidst, men han svarede aldrig. Vedr. Lego/Triton Traktor har jeg imidlertid fået megen respons så dens historie er opklaret, og Lego modellen og det hele som startede i 1948 i London….

  Vedr. TOBI bilerne så kunne jeg tænke mig at vidde, hvem der stod bag ideen, og konstruktionen, hvornår de kom på gaden, hvornår de blev af plastik, og hvornår der udgik igen.

  Det interessante ved dem er bortset fra designet overordnet, også dreje systemet, som også Langes Legetøj brugte, allerede i 1947/48. Hjulenes konstruktion er magen til Langes, BRD. Petersen, og Tekno mf. Spørgsmålene stiller sig i kø….

  Gamle billeder ville også være interessante.

  Hvornår startede fabrikken, hvor holdt den til løbende og hvornår måtte den lukke, sælges, og i såfald til hvem.

  Kom bare med noget info. her ellers

  Kan jeg kontaktes her … eller Tlf : 26804937 eller e-mail : plysbamse@msn.com, eller på facebook – Hans Jørgen Wagner, alternativt “talk about old toys and other collectibles”…

  Dermed være nævnt at jeg er interesseret i alt mulig og umulig vidden om Tobi — 😉

  mvh. Hans Jørgen

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 35 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.