Molberg og de andre

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Molberg og de andre

Viser 22 indlæg - 1 til 22 (af 22 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #25824
  Anonym
  Inaktiv

  Fornylig så jeg en fælg med dæk, størelse a la mini Dodge, med rest af rød maling. Jeg så at dækket havde et firmanavn, og fik fat i en lup, hvor jeg så noget som måtte være ordet Molberg.
  Molberg har jvf Peter Frandsen, fremstillet en helikopter, samt
  en Ferguson. Det har vist sig, et firma i Holbæk, Ahlgade 65 (i dag
  indkøbscenter Borgergården) fremstillede en Ferguson for Lego, samt
  pakkede Ferguson traktorer(den store)for Lego. Firmaet hed Triton,
  og var fmtl et en mandsfirma. De fremstillede tilbehør til Lego
  Ferguson som harve, transportkasse m.v med Lego navnet, men deres egen Ferguson, var uden navn. Triton pakkede deres traktor i en sjov æske,
  ligesom helikopteren leveredes i en hangarformet bygning.
  Molberg Ferguson, havde navnet “Molberg Denmark” under sig, men også
  navnet Lion støbt på en mindre plade.
  Jeg har fundet et foto af Molbergs produkter, solgt via Lauritz i 2013
  samtidig en side hvor man kan se alt indenfor Lego Ferguson,
  http://www.miniland.nl, her er der sjældne æsker, traktoren blev samlet af to halvdele, der er en repræsentant kasse fra Basf i Tyskland med farvede
  plastik stykker idet firmaet der, fremstillede farvede dele til Lego.
  Måske har jeg ikke fået stykket det rigtigt sammen, men det var ukendt for mig med Molberg, Trition og Lion.
  Samtidig kom firmaet Hanse som lå i Tranbjerg v. Aarhus, i spil. De har åbenbart fremstillet unavngivne redskaber som menes at være uautoriserede kopier, ellers var de mest kendt for en rød lille
  dukkevogn af træ.

  #25841

  Hej IB :
  Den Holbæk historie var interessant. Jeg er født i Brogade i højhust på 6 sal — der er 7 — Og vores læge boede på anden, eller tredie sal, på Ahlgade i nr.65 som du nævner. Vi havde udsigt direkte ned i baggården på Ahlgade 65. Huset var et stort rødstens hus fra omkr. 1900. Der var ud over lægens konsultation, formentligt også andet liberalt erhverv og boliger. På hjørnet op mod byen lå et apotek — Løven — Der solgte produkter fra bla. Lions kemiske fabrikker — Har det været apotekeren der syslede med traktore i baglokalet ? Vi flyttede fra højhuset da jeg var 5 men jeg husker der var en mini legetøjs forretning i et min lille hus. Et granit trin til en dør, og et smaldt vindue, og så taget. Den lå mellem nr. 65 og det nuværende etage hus, der ligger ved siden af nr. 65/Borgergården. Det kan jo også være legetøjs forhandleren. Det lille bitte hus har ikke haft noget bag ved, så hans lager mv. har været tilhørende nr. 65.
  Meget er kommet fra Holbæk. Prof. Ketchere, Overtræk til svævefly, Bedre byggeskik, Nimbus motorcykler til børn, og gennemskårede der kunne beskues i en glasmondre, og lidt længere ude Conbi-Campen, men Jeg har aldrig hørt om sådan en produktion af legetøj i Holbæk før.
  Hilsen Hans Jørgen

  #25855
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Begge Jeg syntes selvfølgelig historien er god og interessant men, jeg vil nu nok mene at citat: “Løven — Der solgte produkter fra bla. Lions kemiske fabrikker — Har det været apotekeren der syslede med traktore i baglokalet?, citat slut” er lidt søgt! Jeg er ret sikker på, at det omtalte firma LION er sammenfaldende med det firma der bla. leverede DKW, Opel rekord, Taunus 1000, Massey Fergusson og flere andre og som samarbejdede med Tekno (Danske Modelmiler side 62)
  MVH Ole A
  PS til IB ! Hjulet kan evt komme fra netop LIONs Taunus 1000, Opel Rekord eller DKWén

  • Dette svar blev ændret 9 år, 3 måneder siden af Ole Andreasen.
  #25861

  Ja da 😉 Jeg har skam også nogle LION biler og de er på reklamer i Tekno bogen, jeg kunne måske et eller andet sted ikke lade være med at komme med historien. Samme biler findes iøvrigt fra Holland.
  MEN — Nu stod der MOLBERG på dækket.. Og Molberg har lavet en Ferguson. Lego havde også en Ferguson, men Lego´s var fra Triton. Sådan var det Ib skrev. Og Triton havde efter Ib´s forklaring, til huse, i huset Ahlgade 65, 4300 Holbæk.
  Jeg ved det ikke, den traktor er fra før min tid. Vi borde inde i byen til 1965 da var jeg 5. Vi flyttede i hus 2,5 km. der fra, så jeg kender jo stedet, og bor stadig 2,5 km, der fra, bare i en anden retning. Jeg kender ikke til virksomheden der lavede plastik traktoren. Men jeg ved at “Løven” apoteket var i huset Ahlgade 61-63. Jeg husker den lille bitte mini legetøjs forretning der lå mur til mur mellem nr 63 og nabo ejndommen Labæk 2… Nr. 65 og legetøjsforretningen har været samme sted. Husene Ahlgade 61 – 65 blev revet ned omkr. 1970 hvor Borgergården der ligger der nu, blev bygget.
  Det var jo interessant — Triton skulle så have haft til huse i den lille bitte mini legetøjsforretning ? —
  Ib skriver at Molbergs Ferguson også bære navnet Lion. Formentlig den lille på billedet og vel også metal støbt.
  Så vi står med TRITON der skulle have til huse i Ahlgade 65, 4300 Holbæk.
  Går man ind og Googler på google maps,– Ahlgade 65, 4300 holbæk — lander man på Ahlgade og ser forretningen Neye på billedet. Det er nr. 61 ca, der hvor der var apotek i gamle dage. Køre man ned til lysfyret og kikker til venstre ser man Ahlgade 63 – Borgergården. Der er en lodret mørk del op til det næste hus og her lå den lille legetøjs forretning. Afstanden mellem husene, og alså legetøjs forretningen bredde, var dobbelt så bred som afstanden mellem husene er i dag.
  Det var da et underligt indeklemt sted. Jeg har ikke kunnet finde et billede af stedet fra den gang. Men jeg prøver lidt endnu.
  MVH Hans Jørgen

  #25862
  Anonym
  Inaktiv

  Hej
  Borgergården er et helt nyt moderne indkøbscenter, Løvens kemiske fabrikker har ikke noget med legetøj at gøre, om end jeg mener der
  findes en Volvo Express som har transfers derfra
  Lion legetøj, er der stadig noget som hedder, men noget helt andet,
  og jeg mener også der er et engelsk legetøjs mærke ved det navn.
  Jeg vil tro vi er omkring 1954-57 dvs samme tid som Legos Ferguson.
  Ahlgade 65 Holbæk, er det som står på nogle æsker fra Triton, men
  der er også æsker med Triton Hørby
  På den hollandske side miniland.nl, kan man læse at Triton var et enmandsfirma som lavede metal dele til Lego-
  Jeg synes det var spændende med de små virksomheder, og alle input
  er rigtig interessante.
  Lego har også solgt en IH Farmall, på æsken står fremstillet af
  IH(men nede i hjørnet står med småt Lego)
  Lion, jeg ved desværre intet om dem, jeg har aldrig set en, så super med oplysning om hjulet-hjul kan som bekendt sætte gang i meget.
  Noget andert er,Molberg,er er også navnet på en frihedskæmper der blev dræbt i porten til Tordenskjoldsgade 25 i København under besættelsen af HIPO folk, men det er en helt anden historie.
  Hans far udgav efter krigen bogværket “Krigens Dagbog” i 3 bind
  af materiale sønnen havde samlet på, presse fotos som man kunne få i abonnement dengang.
  Men tilbage til bilerne.
  Jeg har engang haft en kunde som havde arbejdet hos Hanse lige fra starten til de lukkede.Fabrikken findes stadig, men er opdelt i boliger, faktisk så bor hun i samme del hvor hun sad på kontor
  i beg. af 50erne.
  Der skulle være meget materiale at hente i Dansk Legetøjstidende,
  måske hedder det blot Legetøjstidende. Det var et fagblad for
  legetøjsforhandler foreningen.
  Jeg fik en oplyst, de findes hos Tohan, men jeg har ikke
  kunne hitte dem.
  Hvem har evt nogle af dem..

  #25873

  Hej Ib.
  Se over dit svar vedr. Ahlgade 65…
  Hørby er ret lige ud bag Ahlgade 65 og tværs over fjorden. I bil omkr. 10 km. Så det hænger jo stadig sammen. Jeg kunne bedre forstå man havde en produktion i et husmandssted ved hørby. En tømmrer/snedker virksomhed når du taler om tilbehør til traktoren. Var de ikke af træ ? Men derfor kan manden eller konen jo sagtens have haft den lille legetøjsforretning også, for der har ikke været noget legetøjs handel i Hørby og omegen.
  Hørbykro – den gamle – og Hørbybåden er i filmen med Dirc, og Ove Sprogø “Færgekroen” og endnu ældre med Ib schønberg ” biskoppen kommer til byen ” Nååå nu kom vi langt ud i skoven 😉

  #25879

  Igrunden underligt. Nu har jeg søgt lidt på den traktor, og Triton. Jeg har faktisk set de fleste billeder før i min søgen om oplysninger, om noget helt andet. Jeg har på intet tidspunkt hæftet mig ved at der stod Holbæk, og Hørby på æsken og indstikssedlen. Måske er legetøjsforretningen også fantasi for jeg kan ikke finde den. Nu vel, jeg kan vel finde ned på biblioteket en dag, og kikke billeder, i arkivet.
  De huse der lå Ahlgade 61, 63, 65 var lavt, et-plans byggeri i en lang række som rækkehuse. Gadenavnet skiller ved krydset, og bliver til Labæk, og lidt længere ude bliver det til Munkholmvej.Nævnte lave huse fortsætter ad Labæk. I omkring 1911 bygges der 3-4 plans rødstens byhuse på stedet, og de lave bolig, og erhvervs huse forsvinder. MEN… Legetøjs forretningen har været den aller sidste lille rest af de helt gamle huse, der præcis lå der hvor hovedgaden (Ahlgade) stoppede og bydelen og gadenavnet Labæk startede. OG… Det sted er præcis der hvor den mørke afstand er mellem de nuværende huse bag lysfyret.Bolig ejndommen på Labæk siden er fra ca. 1960, og Borgergården fra ca. 1970. Legetøjsforretningen har således ligget på en adresse der svarede til Sherlock Holms´s !
  Jeg har været inde og låne et par postkort fra — Holbæk Postkort —
  1 er indstikssedlen — 2 er husene efter 1911 man ser mod. centrum. Til højre er husene Ahlgade 61 og 63 med løve Apoteket i midten ( jeg skrev på hjørnet tidl. det var en huske fejl ) foto 3 er samme sted som foto 2 men vi kukker ud ad byen mod Labæk. Til venstre ses at Ahlgade 61 og 63 er ikke bygget endnu. Nr. 65 er det store hus med kanapperne. Vi kan ikke kikke om hjørner, men lige efter det lå legetøjsforretningen.
  Det jeg har læst mig til er at man samlede æskerne for Lego i Holbæk og Hørby. Man gjore det omkring 1950 og frem, for traktoren blev rød med tiden. Man samlede også æskerne med den røde Farmall Traktor. Man fremstillede selv plastik tilbehør til Ferguson modellen. Bla. en mælkekasse som Lego IKKE havde.
  Jeg brainstormer lidt, for traktoren blev lidt interessant — for mig 😉

  #25883
  Anonym
  Inaktiv

  HJW super research, og rigtig interessant med fotos fra Holbæk, jeg har ledt og stridt og slæbt med tastaturet for at finde noget, og
  faktisk så er der mindre bevaret af gadefotos end man tænker.
  Google map kom lige 70 år for sent.
  Godt du er lokal kendt, her er det forklaringen om Hørby og æskerne som giver mening.
  Og ja, det giver også mening for mig, og jeg er helt med på den.
  At man så skulle læse om Lego på en hollandsk side, tja, jeg har ikke den gule teknobog, jeg mener endda der er kommet en ny udgave med andre numre?
  Vi har jo haft et par emner før hvor det har været umuligt pt at lokalisere de adresser for enkelte af de danske firmaer, deres
  fabrik samt evt forretning.
  Nogle adresser fra 50erne, fandtes altså også i 30erne, og kigger man i dag, er det via BBB oplysninger den samme, men adressen viser ingen fabrik eller butik, men en beboelsesejendom.
  Der er lighed med feks Tobi og deres adresse, som viste sig at være en rønne bygget formentlig lige efter Københavns brand i 1807.
  Hvem fremstillede deres transfers, trykte deres æsker, og leverede deres gummi til hjul, hvordan fik de annonceret og reklameret deres varer ud.
  Jeg har aldrig nogensinde set en af de store Lego Dodge/Chevy modeller andet en hos en anden samler, det er de modeller som krymer og bøjer sig, jeg kendte kun de små med metalhjul, den blå flyttevogn, kranbilen og et par andre,de minder mig lidt om feks Wiking.
  Så igen tak for fotos og indlæg.

  #25885

  Hej ib.
  Gade fotos er det småt med af flere grunde. Fotografiapperater var dyre, så der var ikke så mange der havde et. De var besværlige med glasplader og store stativer. Senere var de bare dyrer, også at bruge, så der blev kun fotograferet det vigtige. Såå er der negativ,- og papir kvaliteten det kniber med, og opbevaringen i kældre og loftsrum der oversvømmer osv. Så er der kun gamle postkort, og af dem kun de der er bevaret. Men jeg har fundet ud af at stadsarkivet i Holbæk har over 20.000 gamle billeder af byen liggende, man må kikke på, så jeg skal da ned og kikke, en dag. Det der betraktes som byen er Ahlgades længde, så det skulle være til at finde noget.
  De små Lego biler er LEGO biler. Bedford modellen kom uden ruder som et prøveskud og for ESSO i Tankvogn version. HUSK at det KUN er modellen med parkeringslys på siden af forskærmene. Bortset fra den ene, så er de andre med ruder. Dermed er LEGO bilerne de første i verden i sin klasse med ruder i.
  PILOT bilerne er derimod præcis de samme som Wiking til at begynde med. Pilot bilerne er bare af dårligere plastik der vrider sig endnu mere end lego bilerne.

  #25969
  Stroget
  Deltager

  I think Molberg and Lion are linked somehow – the same factory? Their Massey Ferguson has both names on the base. The same Lion symbol and name is on the Mercedes race car and FORD Taunus 1000 van. The car and van have MOLBERG tires! The one in the middle is the Tekno to compare…

  The Lion symbol is different from the Lion Toys from Holland so I think they are a different company. (The other Lions are copies of the Dutch cars made in Denmark.) These Lion (Molberg) were never made in Holland.

  #26810

  PULLMASTER TRAKTOR.
  Forhandles af Reisler. Faldt lige over den. Kan ses hos Tohan.dk
  hilsen
  Hans Jørgen

  http://tohan.dk/reisler_modelfigurer.htm

  #26828
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Alle
  Lige lidt historisk research ud fra disse referencer: http://www.dafinminiatuur.nl, http://www.liontoys.nl samt videoen på Youtube.com (søg: Video, Lion Toys. Holland)
  Af dette fremgå det, at LION CAR var et hollandsk firma! Firmaet startede i 1946 med produktion af legetøj samt modeljernbane udstyr. I 1956 produceres deres første legetøjsbil, en Volkswagen Beetle (det kalder de den altså) efterfulgt af en Renault 4CV.
  I 1958 produceres en Renault Dauphine og samme år (1958) produceres på LICENS en Opel Olympia Rekord samt en DKW 3=6 hos Tekno/ Vilmer i Danmark (interessant) og i øvrigt også hos det spanske firma Jefe!
  I 1994 overtages firmaet af andre ejere og hedder efterfølgende LION TOYS. Lion Toys fortsætter som selvstændigt firma frem til 2010 hvor det opkøbes af Tekno BV (Tekno Holland) der fortsætter firmaet parallel med Tekno Holland!
  Det interessant i den historie er imidlertid problematikken omkring Lion Car kontra Tekno og Vilmer for hvad er egentlig op og ned. Det er et faktum, at Tekno Danmark solgte de to biler Opel Record og DKW idet de begge figurerer i Tekno kataloget fra 1958 men hvor blev de produceret?
  Det er også et faktum, at hjul og dæk på Lion Car bilerne Opel rekord, DKW, Ford Taunus 1000 er identiske eller ligner meget de hjul og dæk der er monteret på Vilmers Opel Record Van og Mercedes Benz 180 men hvem af dem har produceret hjul og dæk ?
  Det er helt utænkeligt, når man kender historikken om og mellem Tekno og Vilmer, at forestille sig at Tekno sælge biler, der var produceret hos Vilmer. Det virker heller ikke tænkeligt, at der er et egentlig produktions-samarbejde mellem Lion car og Tekno idet de begge (i konkurrence) har fremstillet f.eks. Ford Taunus 1000 for Dressmann i Holland (se billederne).
  Kunne løsningen på gåden være, at Lion Cars biler blev produceret hos Molberg og solgt af Tekno ? Kunne man forestille sig, at Vilmer købte hjul og dæk hos Molberg så ville ”pengene passe”?
  Endelig må konklusionen være, at Lion Car altid har været Hollandsk
  Mvh Ole A

  #26834

  Hej Ole :
  Er der ikke lidt alders forskel på de to biler du viser ? Jeg ved ikke om Tekno lavede samme reklame på den gamle FK 1000 model ? Nu har jeg ikke bilerne ved hånden. Men i min samling er en DKW, og Taunus transit fra Lion. Vilmer små Dodge modeller og Vilmer Opel CarAvan, og Tekno Mini Dodge.Og jeg mener alle har ens hjul til dæk med rille. ( tekno mini dodge modellerne har to hjul typer) Tekno modellen kom i 1953, så kommer det an på hvornår den fil “rille” hjul. Men jeg har pakket dem ned pt. jeg mener blot at hjulene er ens. OG de rille dæk er ikke til at finde, så jeg har med tiden foretaget et par enkelte hjul skift.
  Lion er fra NL. Jeg havde en ide om at Tekno måske samlede dem. Men de kan jo også komme samlet i æsker, og på den måde være fra Tekno grosit virksomheden. Så er det jo ren lager vare. Så er der hjul spørgsmålet til bage. Men er det Molberg der fremstiller hjul til dem alle sammen så er det jo ok. Eller er det måske Lion der laver hjul ? Eller kunne det være Lange ? han spiller jo også på flere tangenter.
  Hilsen Hans Jørgen

  #26835
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen.. Alle udsagn kan jo være rigtige i denne opklaringsfase, men som jeg har erfaret blev Teknos Ford Taunus 1000 produceret i årene 1957- 1966 og Lions Ford Taunus 1000 er som minimum efter 1958, så på en eller anden måde må de næsten være “konkurrenter” Jeg er enig i, at hjul og dæk på Lion Cars DKW, Opel Rekord, Ford Taunus 1000 er identiske med Vilmers Opel Rekord Van, samt Vilmers Mercedes Bens 180 samt enkelte modeller af Vilmer Mini Dodge (ikke alle på sidstnævnte, idet mange er med plastik fælge) men jeg har ikke set en Tekno Mini Dodge med hverken identiske fælge eller dæk med rille, men !!og fælgen er også mere buet!! Du har jo ret i, at det også kan tænkes, at fælge og dæk i virkelighede er produceret hos Lion Car i Holland og så leveret til de danske / spanske modeller og Vilmer´s fælge og dæk kan også komme herfra, men så er vi jo tilbage ved start, for hele historien startede jo egentlig med, at dækket på Vilmers Carlsbergbil var med Molbergs navn på dæksiden ??
  Mvh Ole A

  #26836
  Stroget
  Deltager

  I believe there were two (2) Lion toy car companies – one Denmark and one Holland.

  Lion Denmark – made the FORD FK 1000 van (different casting from Tekno), Mercedes race car, and Ferguson tractor. Lion is in script on the baseplate with a funny Lion symbol (drawing) next to it. The van and race car used Molberg tires. The tractor has Molberg cast on the base along with the script Lion. Were they the same company or not? I have all three to compare.

  Lion Holland – Made 2 of their cars in Denmark – marked Lion Car (with no Lion symbol or drawing) and Made in Denmark on the baseplate. Same two cars were marked Made in Holland as well. Marketed in the Tekno catalogs. So either Tekno cast them, assembled them, and/or just marketed them. I have both of them.

  #26842

  hej Ole :
  Du viser en Lion Taunus transit fra efter 1958. og en Tekno fra efter 1966. Dermed behøver de to modeller jo ikke at være i konkurrence med hinanden, idet Lion modellen kan være udgået. Men som modeller var den første Tekno og Lion modellen samtidige. Men om den første Tekno model også reklamerede for Dressmann ? ved vi det ? Men uanset om Lion modellen skulle konkurrere med Tekno 1 eller 2 transit, så var Tekno modellerne bedre vil jeg vove at påstå.
  VW boblen burde betegnes KEVER på Hollandsk, hvis det ikke er en engelsk oversættelse du sidder med, for så er det Beetle alså bille, meeeen den har mindst 75 navne.
  Hilsen Hans Jørgen

  #26843
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen “Taler” vi mon ikke ved forbi af hinanden, for jf. Tekno Samlerkataloget (2007) produceres Teknos Ford Taunus 1000 reklamebil fra 1957 (nummer 419. 198-31) i bla. Vrom & Dreesman udgaven indtil den bliver afløst af Teknos Ford Transit fra 1966 til 1972 (også i Vrom “Dressman udgaven)
  På Lion cars Ford står FK 1000 på fronten, så de “to 1000ér” kan altså godt være produceret samtidig i 1958!
  Nej, i den hollandske historie står VW Beetle (uden oversættelse 🙂 hvilket blot undrede mig, idet bilen jo er produceret i 1956/1957
  Mvh Ole A

  #26846

  Og på tysk kalder man en VW type 1 for en käfer 😉
  Hilsen VW tossen
  Ms Super

  #26848

  He Ole :
  Jeg jeg gik ud fra det foto du havde sat ind, hvor tekno bilen er fra efter 1966. Jeg er nemlig lige så god til at læse som alle andre, jeg kikker billeder 😮 .. Men ja du har ret de er samtidige.Men den har Lion måske måttet acceptere hvis de ellers ville sælge legetøj i DK? Men det er jo stadigvæk et spørgsmål hvor de blev samlet. Jeg kan se jeg må ud og finde bilerne frem af gemmerne.
  VW bilen blev døbt Beetle af engelske soldater i 1945 da de fremstillede bilen, og Holland var det første udenlandske marken i 1947. Navnet har muligvis været anvendt officielt, fx. i reklamer. Men en Hollænder ville i dag sige Kever. Og MS – du kan bare google — vw1200 navne — vupti alle mulige underlige navne.
  Hilsen Hans Jørgen

  #26849
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen. Ja, det kunne være interssant, hvis vi kunne komme det lidt nærmere mht. hvor bilerne er støbt eller samlet. Iøvrig har jeg selv 4 stk fra Lion car: en Opel Rekort, en DKW 3=6, to Ford FK 1000 (en i militærudgave og en i Røde Kors) og mht. FK 1000, så er det jo ikke kvalitet i forhold til Tekno, der præger dem 🙂
  Noget andet er, at jeg undre mig over, at denne Ford FK 1000 og tillige Mercedes Racerbil (som også er fra Lion Danmark) IKKE figurere i noget materiale vedr. Lion Car Hollands.. Disse to biler er tilsyneladende slet ikke produceret i Holland ! Og en “kurve” mere på “problemet” er at, Lion Car Danmark jo også solgte eller producerede Lambretta Scooteren der er en tro kopi af Vilmers ?? Altså, hvor pokker er Lion Car Danmarks biler så støbt, Samlet, Solgt? er vi tilbage ved Molberg / Vilmer ?? MvH Ole A

  #26854

  HA — ja alså jeg må ud og kikke i kasserne. For fannn det flyder med Matchbox pt er ved at skrive hjemme side… nå — Jeg har jo også en Labretta med navnet STAR i bunden — lion DKW, OPEL MB: raseren ligner i opbygning Märklin, også i størrelsen 1:48 der af tog byggere betegnes som den korrekte størrelse -O- Samme størrelse som gamle Dinky fra ca. 1960 og baglens. Kvalitets mæsigt er de også tæt på. Måske ruller Märklin en anelse bedre, og de har større hjul, og er skruet sammen med to skruer. STAR lambrettaen er magen til Vilmer Lambrettaen iøvrigt.
  😉

  #56503

  I min almene søgen om dette og hint, dukkede der et interessant billede op. Billedet underbygger linket mellem Vilmer og Molberg meget kraftigt, og linker tillige Molberg og Vilmer sammen med LION……
  Traktoren er fremstillet af Molberg. Der er støbt navnet “MOLBERG” og navnet “LION” i den… Billedet af æskerne viser endeflapperne med navnene “VILMER” og “LION”

  Attachments:
Viser 22 indlæg - 1 til 22 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.