Malling på ruder

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #615
  Kroneberg
  Deltager

  Hej Alle

  Jeg er ved at rense nogle gamle Tekno biler der var smidt ud. De er desværre temlig overbemalet, så både ruder og alt er indhylllet i en fin lila farve. Jeg ved at jeg kan fjerne overbemalling med brunsæbe men plastik vinduerne ved jeg ikke hvorledes jeg kan rense uden at ødelægge vinduerne.

  Bilerene er Volvo Pv 544 og SAAB 95

  Jeg havde tænkt at min søn skulle have dem, så han også for glæde af danske biler

  Go weekend

  #616

  Min oplevelse er som følger : Et godt tykt lag brunsæbe der gnides godt ind i alle krinkel kroge, på både plastik og gummi, og resten af modellen. Bilen pakkes godt ind i hushildningsfilm, og ligger så og passer sig selv. Det kan godt tage 24 timer. Man kan se gennem plastik filmen, og derved ane når malingen er ved at være opløst. Plastik og dæk tager ikke skade. Husk at vaske modellen grundigt bag efter, i lunkent vand. Også så det der er kommet ind i modellen kommer ud.
  Ikke alle modellers originale malinge tåler behandlingen. Min erfaring siger at især Matchbox er følsomme, og kan blive skjollede, eller helt midste farven.
  Vask ikke hele modeller med ruder og interiør i for varmt vand. Især interiør er tynd plastik, og det deformere, så opvaskemaskinen er no-go. Plastik tåler somregl ikke noget spritholdigt. Fx. vil ruder i modelbiler blive helt hvide. Derfor kan terpemtin, acetone, sprit og cellulose ikke anbefales, ligesom man skal passe på med vindues pudse midler, og nogen bilvoks og polere midler. ( tush streger kan fjernes med en vatpind og sprit men pas på ikke at ramme ruderne )
  Hilsen
  Hans Jørgen

  #617
  Kroneberg
  Deltager

  Tusind tak for svaret, jeg vil føre det til protokols. Nu kan knægten få nogen ordenlige “fede” legetøjsbiler at lege med uden at stjæle mine fra samlingen 🙂

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.