Hvilke biler er du mest glad for i din egen samling.

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Hvilke biler er du mest glad for i din egen samling.

Viser 16 indlæg - 1 til 16 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #91504

  Hvilke biler er du mest glad for i din egen samling, fra de forskellige firmaer, Tekno Corgi Toys, Dinky Toys Matchbox, Norev, mm, jeg tænker man kan vælge nogen fra hvert firma man har nogen biler fra, som man er ekstra glad for.

  Jeg starter selv med lidt Volvoer fra Tekno foruden en Sprite Musketeer campingvogn, som nærmest bør være almindelig standard tilbehør til en hver Volvo.

  MVH Kim B S.

  #91509

  Her er et par biler fra Corgi Toys. En Austin Mini Contryman og en VW 1200, begge med deres originale tilbehør.

  Attachments:
  #91513

  Her er lidt Dinky Toys. En Fiat 850 og en Land Rover.

  Attachments:
  #91518

  Her er en Austin J4 kassebil fra Ixo Altaya.

  Attachments:
  #91520

  Jeg samler nårmalt kun på klassiske biler, men her er en undtagelse.
  På saltfabrikken hvor jeg arbejder bliver en stor del af vores færdigvare transpoteret ud til kunderne af Lynbudet fra Hobro og Aalestrup, og de har altså nogen rigtig flotte lastbiler. En af de fedeste findes som nøjaktig kopi, en Scania S 650 V8 med 4 akslet gardin-trailer i størrelse 1:50 fra WSI Models. Så den er selvfølgelig også i min samling nu.

  #91523

  Som mange ved er jeg meget glad for gamle Volvoer, og derfor har jeg også en rigtig Volvo 240 GL som jeg er meget glad for. Så det er selvfølgelig et must også at have modeller af sådan en. Så her er en guldfarvet i Størrelse 1:18 og en lysegrøn i 1:43 begge fra Minichamps.

  I får også lige et par billede af den rigtige Volvo, en af dem bag fra ved et træf med blandede klassiske biler.

  #91532

  Hej Kim BS
  Det er et meget stort spørgsmål, du her stiller.
  Som forældre syndes lige godt om alle sine børn, holder jeg også af alle mine modelbiler.
  Skulle jeg fremhæve nogle frem for andre, blir’ det nok mine scratcbuild/ombyggede Scania’er, både Tekno DK og NL.
  Men også biler af andre mærker/fabrikater.
  Mvh. Bertel

  #91533

  Hej Bertel.
  Det har du da ret i. Jeg er heller ikke selv færdig med at lægge billeder ind af de modelbiler jeg synes er de lækreste i samlingen.

  MVH Kim B S.

  #91537
  #91550

  Hej Bertel.
  Ja da, der er rigtig mange lækre køretøjer, ikke mindst nogen af dem du selv har lavet en hel del på.

  MVH Kim B S.

  #91559

  Den er svær — Jeg vil nok sige at jeg bedst kan li de biler jeg har i samlingen, ellers var de der ikke !
  Skal der trækkes enkelte ud der står foran alle de andre bliver det Tekno Thunderbird uden tag, og Herbie… Jeg har den røde VW boble fra Corgi med næsehorn men ikke et foto…

  Attachments:
  #91592

  Her er en Porsche 911 Targe årgang 1988 størrelse 1:24 fra Franklin Mint. En meget fin og detaljeret model, og det er den eneste modelbil jeg har hvor der lige frem er gulvtæppe i kabinen og i bagagerummet.

  #91600

  Her er den første lastbil jeg selv købte. På min 8 års fødselsdag i 1969, fik jeg nemlig 40 kr. af min Mormor, og jeg havde set at en Tekno Scania 110 Hængertræk som jeg havde ønsket mig længe, kunne købes for 39,50. Så det køb skete meget hurtigt efter at jeg havde fået pengene. Og det er faktisk den som jeg stadig har i min samling. Den er stadig tæt på original stand. Den fik for nogen få år siden en ny fronthjelm, da den gamle var knækket i hængslet, og en ny lås nittet på anhængeren, da den gamle var knækket, og den har lidt brugsspor hist og pist, men ikke noget alvorligt, så den får lov at beholde sit nuværende udseende med det slid jeg selv har givet den i gennem årrene.

  #91607

  Hej Kim
  Flot træk fint med den brugs patina den har rigtige lastbiler har jo også brugsspor og son du selv siger du har lavet dem selv

  #91620

  Er brugssporene ordentlige så har jeg ikke noget imod brugsspor. Det er jo iøvrigt også svært populært at tilføre rigtige veteranbiler en masse falske brugsspor i dag. Dem er jeg ikke helt så glad for. Men beviser brugssporene et eller andet, som fx. at legetøjsbilen trodsalt var afholdt, så har jeg intet mod de brugsspor som brugen har givet modellen. Og sådan en model har på en eller anden måde også en masse historie at fortælle, en masse historie som en ny model mangler og en renoveret model aldrig vil få. SÅ – her er en der træder frem foran de fleste andre i min samling. OG forresten så er det meget vanskeligere at renovere en model og så give den autentiske prugsspor, end bare at renovere modellen til ny stand.

  Attachments:
  #91632

  Jeg har også renoverede modeller og jeg vil tro at den lille serie veteranbiler jeg har gang i nok er dem jeg bedst kan li…. WY ? tja WY not !… Jeg vil konsekvent gerne have at modellerne er ca. 1:43 jeg synes den skala passer mig bedst. Den skala forvirring som fx. alle Matchbox biler generelt har finder jeg gennemgående iriterende. Men jeg holder virkelig meget af de flotte støbe detalder bilerne har. Folkene hos Lesney-Matchbox kunne håndværket til fingerspidserne.
  Min lille Renault, i min egen box er en model jeg længe har manglet i min samling, så da jeg havde nogen forskellige skrot veteranbiler var den et oplagt valg for mig. Skalaen endte med at passe ok — 1:44
  Den lille 2 cylindrede Franskmand blev kendt for sin indsats under første verdenskrig. Men den var også den første London Taxi og New York Taxi også… Og den var også de første Taxi modeller i København der faktisk fungerede. Så her gav “fedtefadet” hestedroskerne, eftertrykkeligt baghjul.
  Så var der nogen med flere penge, der lavede noget man begyndte at kalde TAXA, og det var kun for 4 cylindrede vogne. TAXA er jo et firma for Taxi vognmænd. Taxa kommer af det nye man havde fundet på, et Taxameter !

Viser 16 indlæg - 1 til 16 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.