Aksler og dæk til Kosangas Lastbil.

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Aksler og dæk til Kosangas Lastbil.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #85760

  Har en kosngas-lastbil men kan ikke finde aksler til den ?
  De aksler der er på er 2.3 mm ø og de kan jeg ikke finde ?
  Dækkene er det samme størrelse som Ford D 800 ?
  Håber der er nogle som ved mere om de 2 emner?
  Hav en god dag.
  Kim H
  Skælskør 🌞

  #85762

  Har alligevel fundet dæk til min M-B kosangas-lastbil.
  Kim Holm.
  Skælskør 🌞

  #85763

  Som aksler kan man somregl bruge almindelig svejsetråd… Altså det gammeldags i 0,5 m. længde. Det findes i mange tykkelser… Det bruger jeg med held til det mester fra Tekno, til små Matchbox… Nitten i enden laves med en hammer og måske en dorn. Der skal ikke meget “skæg” til for at hjulet bliver på akslen. Skal hjulet præsses på, så er det nok at give tråden en på siden med hammeren. Så bliver tråden lidt oval, og spender perfekt i hjulets hul.
  (Dinky aksler er ofte en lang rørsplit for dem der har skjulte ender. Altså hvor enden af akslen gemmes inde i et hjul – OG hvor hjulene ikke kan dreje om sig selv – VW1600TL, Ford Transit bla.) Corgi kan anvende rørsplitter til forskellige aksler bla. på Simon snorkel. Rørsplit fidusen kunne man måske også bruge på Tekno lastbiler og andre hvor hjulene sidder fast på akslerne. Men jeg må tilstå at jeg ikke lige ved hvor man skal finde sådan nogen tynde rørsplitter.

  Letløbshjul sidder på noget tyndere og fjedrende – Pianotråd – der også findes i mange tykkelser. Her er det nemmest at lime en lille mini perle på enden af tråden. Den smutter lige ind i hulle i hjulet og kan ikke ses.

  Pianotråd bruges også til affjedring. Man kan også bruge metalpakkebånd, især til Dinky. Corgi og Matchbox kan man bruge plastik pakke bånd til affjedring.

  Veteranbil dæk, og dæk til nogen af de små matchbox biler findes billigst i et sæt små O-ringe fra Lidel 😉

  Tråd af forskellig art findes hos Smeden / blikenslageren / VVSéren, bag på billige plastik vægure, osteskæren, i tykke plastslanger til emhætten, tynde søm osv. osv.

  Søm og stifter er bla. pejlestangen i forskærmen på en gammel Tekno Packard, eller holder rettet på plads i åbne vogne. Matchbox bruger lidt tykkere søm og så bruger de dem også til aksler, fx til tromlen på mejetærskere mv.

  Uoriginale dæk til en mercedes kosangas mf. findes i Peters liste…

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.