Flyvende Fæstning nr. 401

Flyvende Fæstning (ca. 1941-1964)

Gavesæt med 3. stk. flyvemaskiner i æske (ca. 1948-ca. 1952)

Tekno producerede tre lidt primitive flyvemaskiner, som noget af det første støbte legetøj i zink, hvis det ikke var det første de lavede.

Der var tale om små flyvemaskiner, hvor Flyvende Fæstning (Flying Fortress B17) var den første, hvis vi regner ud fra produktionsnummeret 401. De øvrige var nr. 402 – Bristol Blenheim og nr. 403 Douglas Dauntless, som jeg vil beskrive i særskilte artikler, men deres historie er forbundet i sådan en grad, at store dele af artiklerne vil være identiske.

Men selvom, der var tale om enkle primitive støbninger viste flyverne sig i den grad at være holdbare ikke bare til leg, men også blandt børnene. De fik en rekordlang karriere i legetøjsbutikkerne.

Det var også populære ting dengang. En berømt flyvemaskine i børnehænder, som kunne banke nazityskerne fra luften, det kunne vel ikke være bedre.

Det var også starten for Tekno i deres bestræbelser på at finde deres ben i legetøjsmarkedet, som for mange danske legetøjsfirmaer startede i 1940.erne og i 1950.erne.

Er den interessant for samlere? Nej, vil rigtig mange mene – men der er jeg helt uenig – alle de gamle små fly indeholder alt det, som vi samlere går efter. Først og fremmest er der tale om rene Tekno produkter udviklet og produceret hos Tekno på Rentemestervej, de findes som mintbox til vrag, der er masser af forskellige varianter og nationaliteter. Så måske kan du omvendes til at synes lige så godt om disse små maskiner, som jeg selv gør. Så følg med her.

Flyvende Fæstnings historie:

Da jeg startede på artiklerne om de små flyvemaskiner regnede jeg med at det hurtigt var overstået, men de har voldt mig flere problemer end man skulle tro. Jeg har blandt andet haft utroligt svært ved at finde bare nogenlunde pålideligt materiale omkring udgivelsestidspunkterne.

Jeg er ret sikker på, at nr. 401 (Flyvende Fæstning), 402 (Bristol Blenheim) og nr. 403 (Douglas Dauntless) er kommet enten samtidigt eller meget kort tid efter hinanden og formentlig er nr. 401 og 402 udgivet samtidigt og nr. 403 lidt senere. Det bygger jeg på, at den rigtige Flyvende Fæstning blev introduceret i 1938 og Bristol – Blenheim i 1937 mens Douglas Dauntless først blev introduceret i 1940.

Den Flyvende Fæstning, som jeg ud af et fyldigt materiale på Internettet kan læse mig frem til blev introduceret i det amerikanske luftvåben i 1938 – langt fra Danmark.

Derfor må der været gået noget tid inden Tekno helt har fået den på plads. De gik måske i gang inden Danmark blev besat den 9. april 1940 og dermed må den Flyvende Fæstning være kommet ud i handlen mens Danmark var besat af tyskerne.

Nu må jeg jo gætte på lidt krigshistorie, som jeg ikke er verdensmester i, men amerikanerne trådte først ind i krigen ved japanernes overfald på Pearl Harbor i december 1941 og englænderne trådte først for alvor ind i krigen da tyskerne angreb Frankrig i maj 1940.

Det er mit gæt, at de tre flyvemaskiner er udkommet i Danmark i 1940 eller 1941. De er næppe kommet før, da Tekno skulle lære deres eksistens at kende og også havde fremstillet værktøjer med videre.

Nu siger det sig selv, at det var umuligt at reklamere åbent for krigslegetøj i en tid, hvor en verdenskrig rasede og Danmark var besat af en fjende, vi ikke politisk havde noget til overs for.

Jeg kan da også flere steder læse, at legetøjsbutikkerne opfordredes til at droppe krigslegetøj og kunne det ikke lade sig gøre så fjerne det fra udstillingerne og kun fremtage det på direkte opfordring fra kunderne.

Derfor har Tekno formentlig ikke fundet det korrekt at reklamere for krigsflyvemaskiner på det tidspunkt. Det problem havde de engelske fabrikanter ikke, de sprøjtede støbte flyvemaskiner ud i bunkevis.

I et interview i Legetøjstidende fra juni 1941 med Andreas Siegumfeldt, er han lidt inde på disse ting og da han bliver spurgt om nyheder, oplyser han, at der vil udkomme enkelte nyheder fra Tekno “i løbet af efteråret” 1941.

Han vil ikke sige hvilke nyheder og det er meget usædvanligt, at han ikke nævner, hvad det drejer sig om, men jeg kunne godt forestille mig, at det var flyvemaskinerne, han havde i tankerne.

Siegumfeldt har i et andet interview nævnt, at han allerede i 1940 havde fremstillet en Ford (Ford V8), så Tekno var i gang med det støbte legetøj.

I Teknos 25 års jubilæumshæfte fra 1953 nævner Siegumfeldt igen flyvemaskinerne. Han oplyser, at de er støbt i zink – vi skal tænke på at Siegumfeldts foretrukne materiale var blik, han brød sig ikke udpræget meget om at støbe i zink, men hvidblik blev forbudt i 1940 og han var dermed tvunget til at finde alternativer.

Han fortsætter i interviewet med oplysninger om at “nye strenge herrer” ret hurtigt reagerede på Teknos produktion af flyvemaskiner og Siegumfeldt blev fængslet i 16 dage, inden han løslades igen. Jeg har i et andet interview læst, at han lovede tyskerne at lave maskiner med tyske kendingsbogstaver.

Da legetøjsprodukter vel ikke var det første tyskerne kastede sig over i Danmark er mit bud, at flyvemaskinerne udkom i 1941. Tekno var dog ikke ene om at støbe flyvemakiner. Danske Pilot støbte også både krigsskibe og flyvemaskiner.

Så egentlig kom der først gang i reklamerne for flyvemaskinerne efter krigen.

Første gang jeg møder en antydning af, at Tekno forhandler flyvemaskiner er i en oversigt i Dansk Legetøj fra starten af 1945, hvor Tekno præsenterer den nye ambulanceflyver og de i teksten nævner de støbte biler og flyvemaskiner.

Dansk Legetøj 1945.

Oversigt fra Danske Legetøj fra april 1945.

I april 1946 udgav Tekno en mere fyldestgørende prisliste med information om flyvermaskinerne. Jeg tror, at det var første gang Tekno beskrev flyvemaskinerne. De kan ikke kalde dem nyheder, men de brugte flyvernes rigtige navne, fx nr. 401, 4-motorers, Flyvende Fæstning til 2,5 kr.

Herefter gik Tekno over til udelukkende at benævne den Flyvende Fæstning som “4-motorers flyvemaskine”, “Bristol Blenheim som 2-motorers flyvemaskine” og “Douglas Dauntless som 1-motorers flyvemaskine”.

Tekno undlod herefter fremover at bruge flyvernes navne i listerne.

Men den vigtigste oplysning i listen er denne: “Nr. 401, 402 og nr. 403 fås sølvlakeret som U.S. Air Force, Royal Air Force, danske, svenske og russiske, samt D.D.L mærker, endvidere i camouflage udførelse i U.S. Air Force og Royal Air Force. Flyvene leveres også som hvidlakerede med Røde Kors mærker (R.K.)”.

Jeg har dog aldrig set nr. 402 eller nr. 403 i DDL-udgaven og jeg tvivler på at den er udgivet.

Det er en god oplysning, for det fortæller os, hvad vi har at gå efter og samtidigt får vi sikker viden om, at alle tre flyvemaskiner er fremstillet som beskrevet, men der er også flere andre malet i camouflage farver, som jeg vil komme tilbage til under afsnittet modeller.

Det danske firma Pilot støbte også som nævnt flymaskiner langt før Tekno kom i gang. Men firmaet Blue Sun, som også var dansk udkom med en Flyvende Fæstning B17G. Pilotmodellerne var mindre og støbt i bly, hvor modellen fra Blue Sun var meget større – 15,7 mm lang og et størrelsesforhold på 1:143,5, men den var også støbt i en zinklegering. Normalt tålte Siegumfeldt ikke konkurrence, men da produkterne ikke var i direkte konkurrence accepterede han tilsyneladende, at de var på markedet.

Annonce i Dansk Legetøj fra februar 1946.
Sjov flyveplads fra firmaet Dansk Legetøjsfabrik med Tekno flyvemaskiner fra Dansk Legetøj august 1946.
Blue Sun

Herefter er det ligesom flyvemaskinerne blot forsvinder i sortimentet hos Tekno i al ubemærkethed. Men nedenfor har Tekno dog fundet plads til flyvemaskiner i en annonce i Dansk Legetøj fra 1948.

Annonce i Dansk Legetøj fra 1948.

I en prisliste fra 1950 dukkede et nyt produkt op som fik nr. 410, nemlig en gaveæske med alle tre maskiner, nr. 401, 402 og 403 til 5,50 kr. Det er dog et produkt, der hurtigt forsvandt igen – da det ikke er nævnt i 1953 prislisten.

Efter krigen er flyvemaskinerne selvfølgelig eksporteret til en lang række lande, herunder Sverige, men tilsyneladende har Tekno engang i 1952 besluttet at stoppe eksporten til Sverige, som det fremgår af nedenstående “nyhetsbrev” fra den svenske agent, Falk – som oplyste, at han har fået omgjort denne beslutning.

Nyhedsbrev fra den svenske agent Falk til de svenske forhandlere fra 1952.

Jeg har svenske prislister fra både 1955 og 1956 og her er hele paletten af flyvemaskiner fortsat med.

Nr. 401 kostede 2,75 skr. Nr. 402 og 403 kostede 1,75 skr. og ambulanceflyveren nr. 488 kostede 5 skr.

I Danmark blev der først justeret ved priserne i 1957, hvor nr. 401 steg til 2,85 kr. og 402/403 steg til 1,75 kr. en stigning på 0,25 øre på 16 år.

De små flyvemaskiner er også med i Teknos forhandler katalog fra 1958.

Forhandlerkataloget fra 1958.

Men man må sige, at flyverne var vedholdende. De fulgtes ad helt frem til prislisten fra juni 1964, hvor nr. 401 kostede 3,75 og de øvrige 2,50 kr.

I listen fra juni 1965 er det kun den 1-motors Douglas Dauntless, som er nævnt, de øvrige nævnes ikke mere fremover og det gør Douglas heller ikke. Men jeg tror de tre maskiner er udgået i 1964, men Tekno har fortsat haft en rest på lager af nr. 403, som de har skilt sig af med i 1965.

Det er en hel vild karriere, som disse små ubemærkede maskiner har haft. De fortjener respekt. De var på market i 24 – 25 år uden at udvikle sig. Det var det samme produkt fra start til slut leveret i den samme type æske. Intet andet produkt fra Tekno var på markedet så længe, når vi ser bort fra ingeniørsættene.

En ting er, at Tekno fortsatte med at støbe dem, hvilket ikke var så underligt fordi de var lette og billige at fremstille, men der skulle også være afsætning for dem hos børnene og det må der have været.

Det barn som har ejet denne har leget den sønder og sammen.

Derudover havde Tekno masser af alternativer i form af nye spændende flyvemaskiner, men det har ikke slået de gamle ned, som helt klart har været konkurrencedygtige på prisen.

Der er lavet usandsynlig mange af dem, man støder på dem hele tiden.

Så disse små Tekno produkter, som ingen regner for noget har en helt unik historie hos Tekno og fortjener i den grad respekt hos samlere.

Jeg har selv mange af dem og samler med stor iver, men det er noget, som jeg er begyndt på indenfor de seneste par år. Jeg regner dog aldrig med at få en komplet samling af dem alle.

Flyvende Fæstnings detaljer:

Flyvende Fæstning er en fantastisk flot flyvemaskine. Jeg har svært ved at forstå, at den var blev udviklet allerede i 1938. Teknos udgave er meget primitiv i forhold til det, som vi normalt ser fra Tekno, men vi er også tilbage til Teknos barndom for støbte produkter.

Den rigtige flyvemaskine er 22,53 m lang og da Teknos model er 9,44 cm er størrelsesforholdet 1:238 som egentlig ligger der, hvor modelflyvemaskiner ofte ligger mellem 1:200 og 1:250.

Kigger vi på maskinen er den flot lavet. Den har et tydeligt cockpit med aftegninger af vinduer, en front også med vindue, et rygvindue og vinduer på begge sider og i bunden.

Den har graveringer med aftegninger af flaps på vinger og halevinger. Motorerne er fint markeret. På undersiden er der et lille halehjul og holdere til hjulene og to løse hjul.

Der er indgraveret produktionsnummeret “401”, Flyvende Fæstning og Tekno Denmark i bunden.

Den har fire løse propeller standset ud i blik og sat fast med stifter, således at propellerne kan dreje rundt.

Da stifterne gerne vil falde ud begyndte Tekno på et tidspunkt at bruge en type stifter med riller, som sidder bedre fast.
Typen med riller til højre har et lidt større hoved.

Hvad meget få ligger mærke til er, at den faktisk er samlet af to stykker. Overdelen er et stykke og bunden med vinger er det andet stykke.

På de ældste maskiner blev nitterne ligesom slået sammen, mens de sidste maskiner blev varmet sammen, som vi kender det fra personbilerne.

Nittet er slået sammen.
Nittene er varmet sammen på en lidt anden måde end ovenfor, det vil sige med en anden type dorn.
Nittene er varmet sammen.

Det var det – det er hvad Flyvende Fæstning består af – enkelt og effektivt.

Modellens værdi:

Jeg tror ikke man finder Tekno produkter, som er billigere. De mest almindelig modeller i mint stand koster nogle få kroner. De lidt mere sjældne udgaver, som de svenske, russiske mv. er lidt dyrere, men det er ikke meget. Der er simpelthen ingen interesse for dem. Brugte udgaver koster stort set næsten ingenting.

De er sjældne i æsker, men prisen er ikke afgørende højere, når jeg sammenligner med andet Tekno.

Hvad skal jeg passe på?

Du skal passe på med at gå forbi en Flyvende Fæstning. De er sjove at have i samlingen. Der er ikke noget, som kan gå i stykker, uden du kan se det.

Tekniske data:

Rudernej
Affjedringnej
Styretøjnej
Interiørnej 
Løse lygternej
Løse kofangerenej
Bevægelige deleja
Blinknej
Decalerja
Samlet medNitter
Tofarvetja
Blist-car modelnej

Særlige decaler:

Se beskrivelser under modellerne.

Æsker:

Fra start til slut blev Flyvende Fæstning leveret i en lille kvadratisk æske med kryds tekst, som vi kender den fra de ældste biler. Jeg har ikke set andre typer æsker, men kan ikke afvises, at de findes. Æsker er faktisk ret sjældne, men de går også meget nemt i stykker. Indholdet var trykt på æsken fx som her 401 – A.

Modellerne:

Jeg har ovenfor beskrevet, hvordan Tekno designede farverne på flyvemaskinerne. Jeg tror på, at de blev malet i nogle få grundfarver og decalerne blev sat på lidt tilfældigt, ud fra princippet om, hvad man nu lige havde liggende. Der dukker hele tiden nye varianter op, så jeg tør ikke komme med et bud på, hvad man eventuelt kan udelukkede også henset til at et produkt, der blev produceret over 25 år selvfølgelig har haft nogle variationer henad vejen.

Bristol-Blenheim og Douglas Dauntless er malet i ensfarvede gule, røde eller blå farver. De er ikke normale hos Flyvende Fæstning, men de findes formentlig.

Jeg har kun beskrevet de modeller, som jeg har billeder af, men efterhånden, som jeg får opdateret samlingen kommer der flere modeller i artiklen.

Nr. 401-1, Ambulanceflyver, Zonen, hvid:

Det er fristende at kalde den for en Zonen flyver, men flere har oplyst mig om, at andre redningsselskaber også brugte dette mærke. Men for nemheds skyld foretrækker jeg at kalde den for en Zonen model. Det er mest vigtigt for mig, at vi kan kende dem fra hinanden. Muligvis findes den også med lidt større decaler.

Nr. 401-2, Ambulanceflyver, Røde Kors, hvid:

Fremstillet med store og små kors.
Små decaler.
Små decaler.

Nr. 401-3, R.A.F:

Camouflage:

Jeg har en ide om, at Tekno grundmalede camouflageflyverne i den sortgrå farve, som ses på bunden og de herefter enten blev malet i camouflage farve på Tekno eller som hjemmearbejde, som Tekno benyttede sig en del af.

Sølv:

Nr. 401-4, U.S. Air Force:

Camouflage:

Selvom, der er tale om to flyvemaskiner sidder camouflage farven næsten ens.

Sølv:

Orange/sølvgrå:

Blå/hvid:

Eksempel på en lidt skæv farve, som er ualmindelig.

Nr. 401-5, Dansk luftvåben:

Camouflage:

Nr. 401-6, Svensk luftvåben:

Camouflage:

Nr. 401-7, Russisk luftvåben:

Sølv:

Nr. 401-8, Luftwaffe:

Det kan godt være, at Luftwaffe ikke var særlig populær på Teknos tid, men det kan jeg så sige, at det er den nu. Den er klart undtagelsen ret prismæssigt. De kan godt opnå en rigtig god pris, hvilket selvfølgelig skyldes, at der næsten ikke er nogen af dem på markedet. Hvis du finder en, så skal du være sikker på, at den er original, navnlig hvis du skal betale mange penge for den.

Gråsort:

Tekno ville åbenbart gøre Luftwaffe så kedelig som overhovedet muligt, så de blev leveret i grundfarven. Jeg har set det flere gange, så det kan ikke være tilfældigt, men den kan selvfølgelig godt være udgivet i camouflage eller i andre farver.

Nr. 401-9, OY-DDL, Transportflyvemaskine:

Orangerød/sølv:

Orangerød/blå:

Nr. 410, Gavesæt med 3. stk. flyvemaskiner i æske:

Gavesættet er så sjældent, at det er umuligt at værdisætte. Jeg kender kun til to sæt og de har forskellige flyvemaskiner, så de er formentlig pakket lidt tilfældigt. Tekno har aldrig rigtig været gode til det med gavesæt. De forsøgte ofte, men de udgik ret hurtigt igen.

Der var ingen gevinst ved at købe tre flyvemaskiner i gaveæsken. Prisen var 5,50 kr., nøjagtigt samme pris, som hvis man købte dem enkeltvist.

Men det er et flot og charmerende sæt, men en utrolig flot illustration på forsiden af æsken, som viser de tre maskiner, som æsken indeholder. Indvendigt er bunden et stykke pap i en lidt smart blå farve, som de tre flyvemaskiner er opsyet på.

Nedenfor annonce i “Havemanns Stormagasin” fra 1946. Bilen på billedet er en Blue Sun bakelitbil med optræk.

De er ret flotte, når den gamle maling er afrenset.

Stula udgaven af Flyvende Fæstning:

Man bliver ofte konfrontreret med en “Tekno” flyvende fæstning, som har lidt andre logoer i bunden end de plejer at have. Normalt står der på undersiden af højre vinge “Flyvende Fæstning” og på venstre vinge “Tekno Denmark” og på skroget mellem hjulene “401”.

Nu står man pludselig med en maskine, hvor der “Flyvende” under højre vinge og “Fæstning” under venstre – og ikke mere. Forklaringen er selvfølgelig, at der er tale om en maskine af mærket Stula – som var dansk produceret. Den ligner på en prik og man er fristet til at tro, at de er støbt i samme form. Men det er ikke tilfældet – Stulaen er lidt mindre end Tekno modellen – så de er ikke støbt i samme form.

Stulaerne er som regel røde, men de kan også være sølvfarvet. Om der er flere farver ved jeg ikke.

Der er blot tale om et selvstændigt produkt af en berømt flyvemaskine.

Hvorfor, der så står “401” (Teknos produktionsnummer) under min sølvgrå udgave kan jeg ikke forklare?

Stula
Tekno i midten
Sølvgrå udgave, hvor der står “401” i bunden
Tekno
To Stula produkter

Stulamodeller er faktisk ret fint lavet, men propellerne er ikke så heldige. De er standset ud af en blikplade og nittet med nogle kæmpestore nitter – det virker helt forkert.

Dinky Toys:

Dinky fremstillede ligeledes en Flyvende Fæstning som ligner Teknos på en prik. Den har kun et hjulophæng, hvor Tekno udgaven har et ophæng på hver side af hjulet.

14 kommentarer til “Flyvende Fæstning nr. 401”

 1. Hvad betyder 401-A… Hvad står A, for ? — Har lige set en næsten mint box i samme farver røde vinger blå krop 401-S. og en der nævner at hams maskine har nr. 401-N — Samme farver og samme mærkning.

  Svar
 2. Rødt kors på hvid bund er — Røde Kors. Det giver sig selv. Mærket bruges på alle transportmidler og telte, bygninger mv.

  Hvidt kors på rød bund er — Gammel int. betegnelse for Ambulance. Mærkningen findes på på alle transportmidler, telte, bygninger mv. Det moderne int. Ambulance mærke er blåt med 6 takker og kaldes – Star of life.

  Svar
 3. Hej HJW
  Jeg forestiller mig, at efterhånden som Tekno sendte flere standardmodeller ud i butikkerne kaldte de dem fortløbende nr. som fx 401 A, 401 B o.s.v. – som så matchede prislisterne. Disse intern modelnumre havde kun betydning for handlere og Tekno selv. For børnene betød de ingenting.
  mvh Peter

  Svar
 4. Hej – Blue Sun nævnes.
  Hartvig Samson´s Eftf. 1870-1970, blev overtaget af Eigil Haugaard efter sin far omkring anden verdenskrig. Det er en ren legetøjs grossistvirksomhed, der solgte enkelte dele i eget navn. Det kendes også fra Tekno og især fra fx. Wittrock.
  Før WWII under Hartvig Samson navnet og efter WWII under Blue Sun navnet.
  Virksomheden tog navnet Hougaard Toys, inden den lukkede omkring 1970.

  Eigil Haugaard, var en af “vennerne” for han var næstformand i Galanteri og Legetøjs Forhandler foreningen.

  Svar
 5. Hej har fornylig købt 3 STK flyvende fæstning de er mærket på undersiden, med flyvende på den ene vinge og fæstning på den anden ,samt 401 på bugen de er ikke mærket med tekno Danmark ,som alle de andre jeg har.
  Kan du hjælpe mig med en forklaring.

  Mvh. Jens krøll

  Svar
  • Hej Jens
   Det kan jeg godt forklare. De flyvemaskiner du har købt er fra det danske firma Stula, som lavede en maskine som faktisk er mangen til Teknos, men de er ikke lavet i den samme form. Teknos maskine er marginalt større.Stulaerne er som regel røde eller sølvfarvede.mvh Peter

   Svar
 6. Hej – er der nogle af de flyvende fæstninger der har højere værdig end andre.
  Min søn der er tekno samler har købt en flyvende fæstning der er helt rød, kun cockpittet er sølvfarvet. På vingerne står der OY DDL, den er så godt som mint og ligger i en flot original tekno kasse. Det er en Tekno – og ikke en Stula. Vh. Egon

  Svar
  • Hej Egon
   Tak for dit indlæg. Det er helt klart den tyske nazimaskine med hagekors, der har værdi hos Flyvende Fæstning. Uanset mint stand og original æske ligger flyvemaskinerne i den lave ende, når vi taler Tekno. mvh Peter

   Svar
 7. Kom lige til at se indlæget fra Egon vedr. den røde Fæstning… Jeg tænker at modellen jo findes mærket OY – DDL hvilket er de Danske kendingsbogstaver.
  Efter WWII blev en del flyvendefæstninger ombygget til bla. transportfly mv. Sverige fik et par stykker. Men Danmark fik også en. Den skulle tage luftfoto over Grønland. Den solgtes til Frankrig, og kom siden hjem til USA hvor den ses på USAF Museum, i opr. Farver og med navnet Shoo Shoo Shoo Baby.
  Der findes også modeller med blå eller helt sølvfarvede krop og røde vinger.. Ofte Dansk splitflag på haleroret… og de er mærket OY – DDL…

  Jeg tænker at den model Egon nævner er fra efter krigen, inspireret af den danske foto flyver.

  Svar
 8. Hej Peter: Rigtig god artikel om Tekno Flying Fortress, Nr. 401. Jeg har i min samling andre variationer i farve. En helt rød USAF med stjerne på rundel markeringer; en helt rød med blå klapper med OY-DDL markeringer som nævnt af en tidligere skribent og alle grønne også med OY-DDL markeringer. Kan jeg downloade billeder af dem? Bedst, Jose.

  Svar
  • Hej Jose

   Tak for din mail – jeg vil meget gerne have billeder af de flyvemaskiner jeg ikke selv har med i artiklen. Jeg skriver lige en mail til dig. mvh

   Peter

   Svar
   • Kære Peter:
    Jeg sendte dig en e-mail med billederne til din e-mailadresse. Håber du modtog den for noget tid siden. Med venlig hilsen Jose.

    Svar

Skriv en kommentar