Citroen DS 19 nr. 810

Citroen DS 19 nr. 810

(1956-)

Hvorfor nu nævne en bil, som Tekno ikke har lavet? Tekno lavede en Citroen DS 19 i 1956, men den blev aldrig udsendt på markedet. Jeg talte med konstruktøren Erik Spon om, hvad der var sket med bilen, men han kunne ikke huske den. Han fortalte dog, at der var modeller, hvor noget gik galt og de dermed blev kasseret.

Jeg har læst et sted, at Citroen DS 19 havde svage A-stolper som ikke kunne holde til at blive stødt ud af formen, hvilket jo er en logisk årsag til at man droppede modellen, men også et velkendt problem hos Tekno. Det var ærgerligt alle kunne vel godt have tænkt sig en Tekno Citroen DS 19, men den har været rigtig langt fremme når Tekno vælger at annoncere at den er på vej.

Notits fra Legetøjstidende fra april 1956.

I notitsen nævnes, at en ny Citroen vil komme senere. Der er tale om en Citroen DS 19, som havde produktionsnummer 810. Der var problemer med bilen, som ikke kunne holde til støbningen. Produktionsnummeret 810 gik herefter til Volvo Amazon.

2 kommentarer til “Citroen DS 19 nr. 810”

 1. Du nævner den som nr. 810. Havde den det nr. hos Tekno ? eller føles det som en naturlig konklution ? ud fra at Amazon får det nr. året efter og Renault 4cv fik nr. 811

  Svar
  • Hej Hans Jørgen
   Både og. Jeg har dels selv sluttet at et naturligt nr. ville være 810 dels har jeg læst en artikel af Anders Ditlev Clausager i et engelsk magasin “model collector”, hvor han referere til oplysninger fra Tekno om netop den bil.
   mvh Peter

   Svar

Skriv en kommentar