Billeder fra familiealbummet

Mine egne billeder 

Fortalt af Peter Frandsen

Da min mor skulle på plejehjem fandt jeg under oprydning i kælderen en kasse med vores gamle lysbilleder. De har ikke været fremme i 20  -25 år og jeg husker ikke motiverne særligt godt. Jeg valgte at kigge dem igennem og til min store overraskelse fandt jeg nogle stykker af mig selv og mine Teknobiler.

Jeg har altid været særlig glad for biler – ikke bare Teknobiler, som jeg ikke viste noget om dengang, men biler i al almindelig – dog helst 1:43. Jeg havde mange, og jeg kan da også af billederne se, at det var mine foretrukne julegaveønsker.

Billede 1

Jeg sover tydeligvis i mors seng, hvilket sjældent skete, så der må have været en særlig anledning fx Juleaften. Den blå varebil – formentlig fængselsarbejde blev brugt til at opbevare alle de små biler.

Teknosamleren Peters biler (7)

Billede 2

En tydelig træt og utilfreds dreng skal i seng. Bilerne er på bordet.

Teknosamleren Peters biler (1)

Billede 3

Corgierne bliver lige luftet inden sengetid.

Teknosamleren Peters biler (2) 

Billede 4

Så er det blevet rigtig Jul. Jeg har en moster i U.S.A. som sendte denne fantastiske Tonka pick-up truck hele vejen til Danmark. Jeg var ellevild og den har jeg leget rigtig meget med gennem tiden. Jeg har den endnu og den er totalt slidt op, men den har skabt meget glæde. Læg mærke til Tekno Volvo 544 og Corgi Renault Floride og de små 1:87 biler, der er kommet til ved samme lejlighed. Der er flere gaver tilbage i sofaen kan jeg se.

Teknosamleren Peters biler (11)

Billede 5

Nu kan det godt være jeg havde fået de bedste Julegaver i verdenen, men fætters togbane så nu ikke så ringe ud endda.

Teknosamleren Peters biler (12)

Billede 6

Så er vi ved at være ved vejs ende Juleaften. Nissedragten er smidt væk og det er blevet sent. Alle bilerne – læg mærke til den flotte Volvo kranbil og VW type II er i brug. Hvem tænker så lige på at gå på toilettet. Stormly Hansen kan jeg ikke huske jeg nogensinde har haft, så den må være gået tabt på et tidspunkt. Min søster fik skøjter – godt det ikke var mig. Hun ser ærlig talt også lidt deprimeret ud. Der har også været tid til at bevæbne sig.

Teknosamleren Peters biler (13)

Billede 7

Her er det blevet Nytårsaften – og jeg har fået en eftergave af familien – en kasse med modellervoks – de burde skamme sig. De kunne have købt en Volvo Amazon for de samme penge. Jeg synes heller ikke, at jeg ser så tilfreds ud.

Teknosamleren Peters biler (3)

Billede 8

Hov – der er jeg lige smuttet ind i fars nye bil. Flot ikke?

Teknosamleren Peters biler (6)

Billede 9

Jul igen. Jeg kæmper med et irriterende bånd på en gave som jeg med garanti har regnet ud må være en bil. Min søster ser for en gang skyld nogenlunde tilfreds ud med noget tingeltangel, hun har fået.

Teknosamleren Peters biler (5)

Billede 10

Jeg havde ret – en Volvo lastbil Mintbox. Det er ægte glæde i ansigtet og mange timers leg i vente. Det varede ikke længe med søsters glæde.

Teknosamleren Peters biler (8)

Jeg har stadig Volvo.en, som jeg ikke kan nægte har været brugt til det den var bestemt til – nemlig til at lege med.

Teknosamleren Peters biler

Billede 11

Lidt sammenkomst med familie og den flotte Lincoln med campingvogn kigger med. Den lille dreng drømmer nok om at prøve den, hvilket næppe er kommet på tale.

Teknosamleren Peters biler (4)

Billede 12

Så er vi på besøg et eller andet sted og heldigvis har man da sine biler med, hvis lejligheden til lidt leg skulle byde sig. De bedste er dog blevet hjemme.

Teknosamleren Peters biler (9)

Billede 13

Lidt bil hygge på sofaen.

Teknosamleren Peters biler (10)

Billede 14

Billedet er fra en ferie i Belgien og Peter med stråhatten har reddet sig en Dinky cementbil. Stakkels søster gør den lidt i nationaldukker – godt man ikke er/var pige.

dias0010

Det efterfølgende er blot nogle feriebilleder som det så ud midt i 1960.erne dels i Jylland og dels nede i Europa. Der er nogle flotte billeder af familiens små Renault biler med de skønne hvide dæksider. Tænk – en familie på 4 kørte Europa tyndt fra Danmark på kryds og tværs til Spanien. Hvad når bilerne gik i stykker, for det gjorde de jævnligt. Ja – så lavede far dem igen og vi kørte videre. Det var en del af hyggen. Bemærk lige Scania.en og blokvognen fra en rasteplads i Tyskland.

Teknosamleren (1) Teknosamleren (2) Teknosamleren (3) 

Teknosamleren (3) Teknosamleren (5) Teknosamleren (6)

Teknosamleren (7) Teknosamleren (8) Teknosamleren (9)

Teknosamleren (10)  Teknosamleren (11) Teknosamleren (12)

Teknosamleren (13) Teknosamleren (17) Teknosamleren (18)

Teknosamleren (19) Teknosamleren (20) Teknosamleren (21)

Teknosamleren (23) Teknosamleren (22) Teknosamleren (15)

Teknosamleren (16)

 

 

 

 

 

6 kommentarer til “Billeder fra familiealbummet”

 1. Hej Peter
  Det er næsten taget ud af mit eget foto album fra dengang jeg havde også kun biler i hoved og det har jeg stadig både i fritid og på job i alle størrelser 😉
  Mange Tekno hilsener
  Ms Super Flemming

  Svar
 2. Hej Peter.
  Herligt at kikke tilbage i tiden med den slags herlige billeder. Meget af det ligner såmænd også min barndom, både hvad angår omgivelser, legetøj og bilerne på gaderne,

  MVH Kim B S.

  Svar
 3. Hej Peter.
  Skønt tidsbillede !
  Og der er nu noget nostalgisk over lysbilleder (med jævne mellemrum hiver vi også lærred og den gamle Liesegang-fremviser frem og så ser hele familien lysbilleder i timevis fra fars barndom….).
  Og – meget sjovt at se, at din interesse for biler er en livslang passion.
  Jeg er ikke så heldig, at jeg har bevaret nogle af min barndoms Teknobiler – så jeg har måttet ud at genhverve dem som voksen, men sjovt er det nu, hver gang jeg køber en bil, som jeg kan huske, jeg havde som barn.

  Tak for en super hjemmeside med masser af gode og informative artikler. Og – dine billeder fra familiealbummet klart og tydeligt minder os om at se på Teknobilerne som det, de er skabt til – nemlig som legetøj.

  Mvh
  Jesper

  Svar
 4. Pragtfulde billeder !. Jeg nød virkeligt at se dem, det var som at opleve min egen barndom i Sjællandsgade på Nørrebro i 60erne.. Hvilken scanner har du brugt ??..

  Svar
 5. Hej Jesper

  Jeg er helt enig med dig. Teknobiler var skabt til leg og så er de selvfølgelig gået til hen ad vejen. Men dejligt, at der stadig findes så mange.

  mvh

  Peter

  Svar
 6. Hej John

  Jeg har scannet lysbillederne ind med en HP Scanjet G4050, hvor der var rammer med som passer nøgatigt til billederne. Den tager 16 stk. af gangen, så det går rimeligt hurtigt.

  mvh

  Peter

  Svar

Skriv en kommentar