Svar til: Tekno Taxi hvilken farve

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Tekno Taxi hvilken farve Svar til: Tekno Taxi hvilken farve

#18798

Hej:
Ford v8 taxa modellen kom i virkeligheden omkr. 1941 og har sikkert kke ændret så meget andet end kølergrill under krigen. Ford ejede allerede den gang Mercury, som blev lanceret som er luxiøs Ford. Samme bil med andet grin og mere luxus. Chevrolet er en del af GM. og deler ikke teknik eller karrosseri med Ford. Chrysler er også en selvstændig automobil fremstiller. Den gang i fyrrene var Chrysler en dyr vogn i forhold til de to Amerikanske folkebiler, Ford og Chevrolet. Nu er Chrysler og Daimler-Benz gået sammen.
Mht. bilernes design, så var aerodynamikken dukket op allerede før 1 krig. Inden 2 krig kunne man bukke blikplader dobbeltkrumme, og man kunne fremstille dejligt runde biler. Tag sihuletten af samtidige biler, og de ligner hinanden i forskellig størelse. VW, Ford V8, Taunus, Chevrolet, Fiat/Simca, Peugeot, Volvo 444 oma. I halvtredserne blev det økonomisk forsvarligt også at fremstille buede ruder, Hvilket VW fik bag i, og bla. Morris Minor, og Volvo 544 fik buede ruder både for og bag.
Mht. til økonomi — HA – uha uha. Vores bankmand havde en 1954 Chevrolet med kun 6 cyl. Den skulle kun køre tomgang for at komme helt op på 3 Km/l uha uha. Jeg ved ikke hvor god en Kapitän kunne være, har det ikke været en nogen lunde tilsv. GM.motor ?. Min morfars Zephyr 6 MKII årg. 1956 gik ikke en dag over 6 Km/l ved pæn kørsel i astadigt pensionist tempo. Den overlevede ikke energikrisen i halvfjerserne. Det var der ikke ret mange af den slaks biler der gjore. Der er rigtigt langt imellem dem.
Hilsen Hans Jørgen