Svar til: Min historie om mine Tekno biler

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Min historie om mine Tekno biler Svar til: Min historie om mine Tekno biler

#16504

Hej Flemming.
Fint indlæg, jeg vil prøve at følge dit eksempel.
De første teknobiler jeg kan huske fra min barndom i Charlottenlund, er fra jeg i 1965/66 var 4/5 år. Da havde jeg 2 Mercedes 220 SE, den ene i sort og den anden en rød og sort Brandchef fra Købenshavns Brandvæsen. Ligeledes havde jeg to Mercedes 220 S Ambulancer også fra Købenshavns Brandvæsen. Alle disse 4 Mercedeser forsvandt desvære da vi flyttede til Gundsømagle i 1967, men jeg har senere fået nogen tilsvarende igen. Jeg husker også at jeg samtidig havde en hvid Mercedes Røde Kors lastbil fra Vilmer. Den forsvandt desvære også under den flytning. Og den har jeg ikke fået en tilsvarrende af igen.
Den første fødselsdag hvor jeg kan huske detaljer fra, er da jeg blev 5 år den 15-10-1966, hvor jeg husker nogen bestemte gaver jeg fik. Den ene var en Esso Tankstation i træ, med parkeringsplads på taget, som man kørte bilerne op til, ved hjælp af en opkørselsrampe i den ene ende. Den har jeg desvære heller ikke mere. En anden gave var en rød VW 1200 Saloon fra Corgi som styres med et hjul på taget, og med tilhørende næsehorn. Endnu en som forsvandt, men den har jeg fået et eksemplar af igen.
Efter vi flyttede til Gundsømagle i 67 Skiftede mine forældre deres Skoda Oktavia fra 62, ud med en Volvo Amazon 121 HGV fra 65. Bilen som vækkede min interresse for Volvo, Og ved den handel fik min ældste lillebror og jeg hver en Tekno model af Volvo Amazon 121 HGV, hans i hvid og min i rød. 2 Volvoer som senere begge forsvandt, men som jeg senere har fået eksemplare af igen. En gang i 1968 skulle jeg til fødselsdag hos en klassekammerat, og der var blevet inkøbt en Tekno model af en hvid Volvo Amazon 121 2 dørs til gave. Jeg fik i midlertid meget belejligt undt i halsen, og kom ikke til fødselsdag den dag, og fik derfor selv Volvoen, som jeg har den dag i dag, men i et andet udseende efter 5 renoveringer i gennem tiderne. Da jeg den 15-10-1969 blev 8 år fik jeg en ny hvid Tekno Volvo 144, som jeg også stadig har, dog i noget anderledes udseende, igen efter flere renoveringer.

Forsættelse følger når jeg har tid.

MVH Kim B S.