Svar til: Hjul montering på blik biler ?

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Hjul montering på blik biler ? Svar til: Hjul montering på blik biler ?

#16704

Hej:
Om blikbilerne fra Tekno havde tvilling montering vil jeg tvivle på. Jeg vil ikke tro at man ville ofre en sådan fordyrende effekt. 1936 Bedford som stod model for Tekno modellerne havde iøvrigt heller ikke tvilling montering i virkeligheden. Det var 2-3 tons vogne.
Vognen var i sin klasse for den tid meget moderne, og en helt ny konstruktion for 1936. Man havde flyttet motoren frem til lige over forakslen. Derved kom køleren ud til kofangeren, flux med forskærmene. Det betød sammenlagt bedre køre egenskaber, og samme længde bil fik tillagt ekstre centimeter lad, hvilket var et vigtigt salgsagument. Ambulance bilen var på daværende tidspunkt eneste på markedet, der åbnede bagdøren flux med bil siden. Det lykkedes dog ikke for Tekno, at gengive det.
Jeg mener iøvrig ikke at Bedford biler var med tvilling montering før omkr. 1953 da den store braksnudede “S” model kom ( Vilmer Bedford bilerne bla. ) Tunge køretøjer med Bedford hytter bar navnet Thornycroft før WWII mig bekendt.
Det er ikke den nemmeste model at finde på nettet, men noget har jeg støvet op.
http://skagenbrand.dk/falck/1981/1981.html
http://www.sporvejsmuseet.dk/dansk/presse/201004.htm

Attachments: