Volvo Amazon 2 dørs projekt.

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Volvo Amazon 2 dørs projekt.

Viser 20 indlæg - 1 til 20 (af 20 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #35451

  Hej alle.
  Jeg har for nylig købt en Tekno Volvo Amazon, som jeg har tænkt mig at renovere,eneste mangel er at den ene forlygt mangler og den anden er ikke pæn, men dem har jeg masser af, så det er ikke noget problem. Ruderne er malet over nogen steder, men ser ellers ud til at være intakt, så jeg vil forsøge at rense med brun sæbe, det løkkedes nemlig fint med min blå Saab 96, her under kan den ses som den ser ud nu.

  MVH Kim B S.

  #35456

  Hej igen.
  Det undre mig at den er med mustanghjul kombineret med den gamle bund hvor der står Tekno i bunden. Nitningen ser jo pæn ud, så endten er den lavet sådan fra starten, eller også er hjulene skiftet, uden at åbne bilen i bunden, (ikke den nemmeste opgave). Hvad tror i der er grunden?

  MVH Kim B S.

  #35460

  Jeg har en original Volvo 544 med Mustang hjul og Tekno logo i bunden jeg sender gerne billeder
  Mvh
  Flemming (Ms Super)

  #35461

  Hej Flemming.
  Ja, når jeg tænker over det, har jeg også en original Ford Lincoln med Mustanghjul og Tekno logo i bunden, og den har jeg selv købt sådan, som ny i 1971. Men jeg ved ikke om der er forskellige forklaringer for hver enkelt bil.

  MVH Kim B S.

  #35464

  Der er forskellige beretninger lige om dette emne jeg har fået denne dem med Mustang hjul og uden logo i bunden var til blister pakker (billig) udgaver af Tekno biler ???
  Mange Tekno hilsener Flemming
  P.S Spændende projekt med din Amazone send gerne billeder før-under og efter rep ???

  #35465

  Skal snart igang med denne Volvo 144 “arvestykke” fra Bertel ???

  #35468

  Hej Flemming.
  Ja, blisterpakker det har jeg styr på, jeg har blandt andet også en Amazon som er solgt på den måde, dog uden Tekno I bunden, men måske man har harft gamle bunde I overskud som lige skulle bruges først.
  En 144er har jeg også til fremtidig project, det er dog en som vil blive lavet til Politibil som den oprindelig har været.

  MVH Kim B S.

  #35478

  Nu er der jo også Dalia der lavede Tekno biler. De var ikke begyndt endnu i 1971. Men går man og finder Tekno i bunden på biler med Mustang hjul så kan de være fra Dalia — Ikke alle sammen, men de lavede Lincoln, Taunus Transit og MG 1100, og som der nævnes har man sikkert skulle bruge lageret af “gamle” bunde.
  Så vit jeg har fundet ud af– produktions stop 31/12- 1968, omstilling af maskiner/forme mv.og klargørring til levering i blisterpack, med Mustang hjul, frem til leverings start 1/3-1969.
  Det er mig bekendt Volvo 544, Amazon, Taunus 17m Super, VW Boble, Lincoln. MG-A og Ferrari Monza beholder sine hjul. Andre : VW slangebil og Stigebil får formentligt også Mustang hjul. Jeg ved ikke om JeeP får “trådegerhjul” ved denne lejlighed ?
  Det der ligger i det, er at der bla. kommer regler for små dele der kan falde af osv. når det er til børn. Samtidig må der ikke være skarpe kanter der kan rive i små finger. Derfor kommer de nye hjul typer på banen. Efter samlede biler har ofte relativt for lange aksler, der kan være skarpe i kanten af akselhovedet.
  Hos Mattel var der en der så fidusen i en pianotråd og plastik hjul. Her er akselenden klemt, Bøjet eller rundet, og gemt inde i et hul i hjulet, der samtidig løber let rundt og bliver affjedret. Nemt, hurtigt og særdeles effektivt.
  Det er sansynligvis også regler i 1980, for legetøj til børn, der tager livet helt af den gamle Tekno biler. Tekno Holland stopper også kalder de tilbageværende lastbilernebiler for samlermodeller. Dalia stopper med de modeller de havde.

  #35523

  Hej alle.
  Så er der sket lidt med min Amazon.
  Jeg havde tænkt mig at spøjtelakere, men dåsen var desværre defekt efter flere år på lager, så der er ikke noget tryk på, så jeg måtte dryppe maling på et stykke pap ud af flasken, så jeg kunne male bilen med pensel i stedet.

  MVH Kim B S.

  #35526

  Man kan også bore et hul i dåsen der passer så man kan skrue en cykkelventil i. Så kan man skrue en cykelventil i hullet, og pumpe tryk på med cykelpumpen.
  Bruger man en dåse der ikke har været maling i før (så er den jo ren indv) Så kan man fylde maling i, skrue ventilen i, pumpe og sprøjte male. Skrue ventilen ud, tømme og rense dåsen, så den er klar til næste gang, eller en anden farve. Ren husmands sprøjtemaler teknik, men det virker.

  #35527

  Ok HJW
  Jeg bruger en anden teknik ? Som er en del nemmere ? Byt til nyt ny spraymaling og ud med den gamle som ikke virker ????

  #35531
  bjergsamler
  Deltager

  H.J.W. samme hjul på p 1800 🙂
  mvh

  #36288

  Hej alle.
  Det er ikke for tidlig jeg får lagt billeder ind af Amazonen. den er lavet, men jeg er ikke tilfreds med lakeringen, så på et tidspunkt vil jeg male den om, i en pænere rød farve. Jeg har genbrugt noget af den oprindelige rude, men bagruden var revnet, så den skar jeg af, og det resulterede i at venstre siderude tog skade, så det endte med at jeg lavede en venstre bagerste siderude, og lod foreste siderude være rullet ned. Her er den sammen med mine øvrige 2 dørs Tekno Amazoner.

  MVH Kim B S.

  #36301

  Hej Kim B.S
  Fin Volvo Amazone du der har fået lavet jeg har selv renoveret et “lade”fund den var meget brugt og der var et hul i venstre forrude nederst så den har ned rullet siderude
  Mange Tekno hilsener
  Ms Super Flemming

  #36304

  Der mangler lige et billed af min Amazone før rep 😉 Den var som sagt meget brugtså kaldt ladefund det var godt jeg havde en kasse med dele og Peter på siden med det sidste til den

  #36311

  Hej Flemming.
  Mange tak. Ja, din hvide firdørs Amazon er også blevet rigtig flot.
  Det er nogen gange godt at være lidt kreativ.

  MVH Kim B S.

  #36312

  Hej Kim B.S
  Tak tak den er nu lysegrå ????

  #36334

  Hej Flemming.
  Fine biler du har frembragt, men hvad er den “dims” bagpå den grå Saab?
  MVH Bertel

  Attachments:
  #36337

  Hej Bertel
  Forklaring følger ???
  Den “dims” bliver også kaldt et træktøj ????
  Hilsen Flemming

  #36344

  Hej Flemming.
  Tak for info.????
  MVH Bertel

Viser 20 indlæg - 1 til 20 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.