Værktøjsmageren fra Termax

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Værktøjsmageren fra Termax

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #26777
  peter frandsen
  Keymaster

  Godt Nytår til jer alle.

  Det er lykkedes at få en ny artikel færdig med en værktøjsmager fra Termax, der selv har fremstillet forme og modeller til Teknobilerne. Det har taget rigtig lang tid at få den færdig og Leif Schiødt har selv skrevet de meget tekniske forklaringer til værktøjsfremstillingen. Det var været et “missing link” i min viden om både værktøjsfremstilling, men også omkring, hvem der har lavet disse fantastiske modeller af bilerne fra Termax. De ved vi nu, og det har budt på flere store overraskelser for mig, der gør, at jeg skal revidere i mine tidligere artikler. Desværre mangler jeg viden om værktøjsfirmaet Belewa, der lå i Glostrup og som spøger i forhold til fremstillingen af MB bussen og Toronado.

  Nyd denne helt unikke artikel fortalt og delvist skrevet af en rigtig fagmand på Teknoområdet og giv gerne nogle kommentarer i artiklen eller stil spørgsmål. Leif Schiødt lever i bedste velgående og kan måske svare uddybende på de spørgsmål, der måtte dukke op.

  mvh

  Peter

  #26781
  Sven Thrysøe
  Deltager

  Hej Peter

  Rigtig god artikel, imponerende håndværk (i dag kan man jo stort intet lave uden der er en computer involveret)! Kan ikke lade være med at tænke på at hvis man i dag skulle bruge 3 mænd i 2 år for at lave èn modelbil så var der ingen af os der havde råd til at købe den 🙂

  Mvh Sven

  #26782
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Peter. Som jeg tidligere har skrevet, som kommentar til selve artiklen, er det en fremragende artikel, meget lærerig og interessant men samtidig vil jeg gerne udtrykke stor ros til dig, for det store arbejde du lægger i, at fremskaffe yderligere viden om Teknos spændende historie og mest af alt, at du deler denne nye viden med os andre!
  Tusinde tak for det og GODT NYTÅR
  Med venlig hilsen
  Ole Andreasen

  #26808

  Godt Nytår
  Det var en god artikkel. Der kom vi ellers rundt i mange kringelkrove ud i fremstillingen af modelbil forme.
  Jeg tænker bare på at der må være en der er kommet med ideen til bilen fx. Vi skal lave en MB 230SL, den skal samles uden brug af skruer og nitter. Den skal dreje på en naturlig korrekt måde og alle døre og klapper skal kunne åbne. Næste trin i udviklingen vil så være at finde nogle brugbare principper for fx. styretøjet. Jeg mener bare der må have været noget brugbart på bordet inden arbejdet sættes igang. Men det kan jo være at den stille mand på bagerste kontor sad og trak i trådene der. Men der er kommet en langt bedre forståelse, for bilernes design og anden udvikling. Nogen brikker er faldet på plads.
  Det var en af de gode julegaver 😉

  Hilsen Hans Jørgen

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.