Triangel-Ford V8-Dodge

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Triangel-Ford V8-Dodge

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #22879

  Hej alle sammen
  Hvornår startede Tekno på produktionen af disse biler? og hvornår stoppede den ?? 😉

  #22883

  Hej :
  Ford V8 har vi været igennem på et tidspunkt. Så den kan du finde her på forum et sted. Jeg har noteret det men det ligger på en CD, og der er lidt rod i cd´rne. Ford V8 er en årg 1938 bil og blev også startet op i 1939/40 som lastbil, skraldebil og lastbil med høje sider. Svarer til skraldebil lad uden de trekantede ender. — Iøvrigt med blik hjul. Modellen er meget vellignende. Den kendes meget tydeligt på den ovale kølergrill.
  Pachard er også en førkrigs bil men kom i 1945/46 og også med blikhjul i max.1 år. Efter 1946 får bilerne hjul med gummi dæk. Pachard er også en fantasi bil. Pachard fremstillede kun en vare bil model, i et år til US Mail. Den havde smaldere køler end Tekno modellen. Det er årgangen der bestemmer kølerens bredde. Det er jo heller ikke normalt at anvende biler i øvre Rolls klasse til varebiler.
  Jeg er overbevidst om at triangel er en førkrigs bil, men den kom i 1946.
  Buick Ambulancerne er ligeledes førkrigs biler, der først kom i 1947 (måske 1945/46 hos lange) Men som Dodge/Buick lastbilerne ligner de ikke noget virkeligt.
  Den store DODGE/BUICK lastbil kom i 1950 og er nok også en Lange bil, der aldrig har eksisteret i virkeligheden. Men Tobi havde brugt navnet Chevrolet, så man har vllet distancere sig der fra, ved at anvende andre GM. navne.
  Den lille Dodge og mini Dodge er Vilmer biler fra 1955. Måske 1953 og frem som Vilmer. Det er igen et navn græbet i luften, for Dodge lastbiler havde slet ikke selvstændige forskærme. Dørene er forkerte ved nederste foreste hjørne, ellers kunne modellen ligne en Bedford (som den lille lego tankbilen fx) der som rigtig bil, kom i 1953.
  Hvis man googler fx. – 1953 dodge truck, eller,- 1945 chevrolet truck, osv. vil man finde billeder af de rigtige biler. eller fx. 1954 Bedford A.
  Mht. Bedford modellen, så beskrives de små lygter på forskærmenes sider ofte som blinklygter. Det er det ikke, for bilen havde afviservinger ved sidespejlene. Så lygterne på skærmsiderne er parkeringslygter. Ser man på Lego bilen så forsvinder disse p.lys, og der kommer en lille prik under forlygten. Den lille prik er den nye moderne blinklygte. — Det var et side spring.
  Hilsen
  Hans Jørgen

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.