Transport spedition nord

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Transport spedition nord

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 39 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #38046
  rené Kjehr
  Deltager

  Jeg er den lykkelige ejer af dette vogntog .
  nu melder spørgsmålet sig , kan man kalde den original eller ej .
  bilen er fremstillet , som fængselsarbejde i Nordjylland . efter hvad sælger siger , han har arbejdet for dette firma i mange år. ( nord spedition ) og har haft en del af disse biler .
  at han har haft en del , tror jeg på da jeg købte bilen . viste han mig flere nyere modeller som han havde til salg .
  han fortalte endvidere at han havde solgt 2 biler magen til denne før . han har haft dem fra ny .
  bilen er helt som ny – men bræger præg af om lakering .
  er der nogle som kender til denne bil , og om historien er korrekt .

  Attachments:
  #38050
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Rene

  Uanset hvad er det er flot bil. Som jeg har hørt oprindelsen blev bilen malet og samlet på Meinhardts maskinfabrik i det Nordjyske efter at Tekno/Algrema lukkede. Meinhardt købte en større portion “ting” fra Tekno på auktion af konkursboet. Som jeg har fået det fortalt, var det navnlig Volvo Express brandbilen, der blev samlet i Ålborg arrest. Jeg talte på et tidspunkt med en arbejdsdreng, der havde arbejdet hos Meinhardt, han kunne huske at de samlede forskellige biler, især Mercedes Benz 230 i hvid med hardtop og formentlig også Ford Mustang. Det sluttede efterhånden som de løb tør for en eller enden stump.

  Man kan sige, at problemet med denne bil er, at den stadig restaureres i stor stil.

  Original fra Tekno er den ikke – det er ret sikkert, men som svenskerne siger, “den er original, den har bare fået ny maling”.

  mvh

  Peter

  #38052

  “bære præg af om lakering” Om lakering = renovering, eller i dette tilfælde scratch build, den er vel ikke længere. Jeg ser ikke det kan gøre forskel om ændringen er fra i dag, i går, eller for 40 år siden. Jeg har et BING lokomotiv. En gang for 70+ år siden blev det malet sort, som et Dansk lokomotiv. Det er Schartch build. Der er ikke så meget at rafle om. En lastbil,der bære navnet Tekno Denmark, lakeret særligt til en vognmand, af dele der er om malet, på et tidspunkt hvor modellen officielt var i produktion i Holland, må være en ombygning.
  Men vi har et problem med Tekno bilerne. Fra 1969 var der nogen der blev støbt hos Tekno, men samlet uden for huset.De havde ikke Tekno navnet i bunden. Nogen vil ikke regne dem med som originale.Jeg mener imidlertid at de er helt originale, lige som Corgi biler fremstillet i Macau, og HotWheels fra China osv. Vi har dermed rå, emner der på den måde er samlet, og malet, helt frem til midt i 1980´rne. Vi har en hel stribe modeller fremstillet i Spanien af Dalia. Der står Tekno i bunden af alle sammen. Ingen stiller spørgsmål ved en Mercedes 280SL Det er en Tekno — Er den det ? Hvem kan garantere det ? Og en Lincoln uden Tekno navnet er officielt samlet uden for huset fra 1969. Og lavet af Dalia frem til 1980, men med Mustang hjul og Tekno navnet i bunden. Den opfattes som original ? Javel.
  Jeg synes det er et spendende emne at diskutere.

  #38054

  Kom i forbindelse med farve mv. ændringer til at tænke på, at Tekno jo rent faktisk lavede særlige biler til virksomheder også. Jeg tror ikke de blev lavet i særlige farver, uden også at blive solgt til legetøjsforretninger. Men man leverede biler med særlige overføringsmærker. Fx. blev der leveret et antal Volvo flyttesættebusser til “Danmark” i forbindelse med et jubilæum. “Andersen & Martini” har også fået et antal Opel bier, med reklame på, og der er flere af den type. Andre er mere enkel med en tekst på taget. Nogen af disse tekster er fra Tekno, andre har virksomhederne selv monteret, sansynligvis efter aftale med Tekno. Sidst nævnte må nok betegnes Code 2, og Code 3 er nogen der blot har mærket bilerne for egen moro. Man kan jo måske placere øverst nævnte Volvo lastvogn i denne kategori ? Jeg ved også at Tekno leverede umalede, og usamlede modeller, til reklame brug. I Grand Biografen i Holbæk sad der i mange år 3 stk. VW pick-up som reklame i et vindue. De reklamerede for “John´s Budtransport” Han har selv fortalt mig, at han havde fået bilerne usamlede, og umalede fra Tekno. Han malede dem selv, og skrev selv reklamen på siden af dem med en pensel. Samlede bilerne med kontaktlim og satte dem op på reklameskiltet bag ruden. Manden var en af min far´s skole kammerater, og barndoms nabo. Jeg fik den historie i 1970´rne, men han ville ikke af med bilerne, heller ikke senere. De er nok væk i dag, ellers er der een der har 3 unika biler et sted. Jeg tænker at de tre VW pick-up biler nok ikke er de eneste leveret på denne måde ?

  PS:PS:PS:
  Det skal måske lige nævnes at, ejeren af en stor legetøjs forretning “Ankers Legetøj” iøvrigt ligeledes var en gammel nabo og skolekammerat. Historien fortæller ikke om de nævnet reklame VW´r er kommet hjem den vej rundt, fx. Det er jo ikke usansynligt.

  #38058

  Hej Teknofans.
  Der er et meget stort og interessant emne vi har gang i her.
  Hvem er “ekspert” og kan afgøre om en Teknobil er original/renoveret?
  Og igen, når vi en gang er gået bort og vore arvinger skal sælge vore skatte, er det jo ikke sikkert at alle de historier der følger med hver enkelt bil huskes. Så har vi prissætnings/autentits balladen igen, hvor man risikerer at en eller anden “fusker” kan tjene kassen.
  Kæmpe Teknohilsner Bertel.

  #38060

  Hej alle sammen
  Nu bliver det snart svært at samle gamle legetøjsbiler for det er jo det de er ? Det er lige før man skal tage billeder og skrive op om hver enkel gammel bil hel eller vrag om byg eller ej
  Lige meget hvad så renover og ombygger jeg til egen samling og fornøjelse hvad der sker med dem efter mig kommer ikke mig ved ?
  De kommer måske til en som starter forfra som vi selv har gjort med flere biler ha en rigtig god aften /weekend
  Mange hilsener Ms Super Flemming

  #38061
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej

  Jeg kan godt lide det du siger Flemming. At samle og bygge for sjov. Det er vel det, som det drejer sig om. At hygge sig med sin hobby. Det kan ikke afgøres hvad originalitet er. Stort set alt hvad der er samlet af det gamle Tekno Holland er støbt og forarbejdet hos Termax helt frem til 1980 på nøjagtig samme måde som det altid er lavet til Tekno Denmark. Selv flere af hollændernes egne biler har været forbi Termax. Gør det dem til originale Teknobiler – næppe.

  mvh

  Peter

  #38062

  Hej Rene
  Det er en fin Volvo FB89 (luft klap på taget) (Det er der ikke på en FB88.) Nord Spedition i min verden betyder det ikke noget om den er “original” bare den er i fin stand og det ser den ud til at være den passer god sammen med dine ASG biler i baggrunden
  mange Tekno hilsener Flemming
  P.S Der er fra Tekno Holland ik ?? Det er traileren med den foraksel med skærme bag hjulene.

  #38070
  bjergsamler
  Deltager

  Hej.

  Har også fået historien om den kom fra Mainhardt.
  Og har faktisk set en del af dem til salg gennem årene. Så om den er original……….tja, det kommer an på øjnene der ser.
  Lidt ligesom de 89´er sættevogne med de grønne rør på. De var jo også fra samme sted, men har fået at vide, trækkere og trailere var malede, men der var ikke noget til at komme på ladet. Men en jernehandler, har jo altid lidt rør til at ligge, og vupti, spændende model med lange fine grønne rør. 🙂 Og igen, original …… tja 🙂
  Fandt forøvrigt en 88´er trækker der i mellem. Søød ting 🙂

  Er altid blevet tudet ørene fulde med de sorte bunde kom fra Mainhardt. Det er da om ikke andet så et fingerpeg.

  mvh

  #38079

  Hej Rene.
  Original eller uoriginal, så er det en del af Teknos historie, og det er samtidig en rigtig flot lastbil du har der. Jeg har selv en af de Volvo FB89´er med sættevogn med de grønne rør på. Og rigtigt kan man sætte spørgsmålstegn ved originaliteten. Men den er meget hver for mig og fin nok til mine hylder, og stadig en del af Teknos historie.

  MVH Kim B S.

  #38124
  rené Kjehr
  Deltager

  Hej Alle .
  Tusind tak for indlæg .
  Jeg må sige at min instilling til bilerne , stadig er den samme . helst så original som muligt .
  Som jeg forstår er denne bil IKKE lavet på tekno fabrikken . jamen , det er da supert . for så er den jo original i den stand den er i !!! . dermed mener jeg – hvis der ikke finde en original bil , så har jeg bare en ok model . som ikke findes bedre .
  håber i forstår mig , nogle gange har jeg svært ved at udtrykke mig rigtigt .
  tilbage til bilen . jo MS-super , bagskærmene vender bagud på foraksel hænger . nu bliver jeg i tvivl . hvordan hænger det sammen , med en danmark bund . hvis altså det kun er tekno Holland der har lavet den foraksel . har fabrikken mainhardt købt foraksler i Holland eller hvad sker der . bilerne fra mainhardt blev trods alt først sat til salg længe efter tekno Holland overtog biksen .
  jeg husker tydeligt da mainhardt i begyndelsen af 80erne satte en stor anonce i jyllandsposten med billige ” NYE ” teknobiler til salg . jeg ville bruge alle mine lommepenge for et år , for at få en af hver model . desværre havde min mor en anden instilling .

  #38125

  Hej Rene
  Det er det nemmeste i verden at skifte foraksel på trailerene men det er temmelig sikkert fabrikken som har lavet et mix ???
  Men det er en fin bil

  #38132
  rené Kjehr
  Deltager

  Hej .
  at skille tingende ad , det kan jeg også se at er let . men hvor kommer tekno Holland forakslen ind i billedet ?????
  eller er den udviklet på tekno dk .
  tror ikke en maskinfabrik i Nordjylland begynder at importere for aksler til en anhænger i begyndelsen af 80erne for at sælge lidt anhængere . kom nu fagfolk — hvor ligger katten begravet .. jeg har kendskab til mange tekno dk biler hvor skærmene vender ( RIGTIG )

  #38133
  rené Kjehr
  Deltager

  RIGTIG eller det forkert . hvordan vender de ude i verden … hmm – da jeg blev udlært hos Volvo lastbiler , der vente de bagud .

  #38134

  Hej Rene
  Formålet med skærme på de rigtige biler er at opsamle/værne mod op sprøjt fra vejen og hjul samt at afskærme hjulene så bløde trafikanter ikke kan komme i nærheden af hjulene så jeg vil sige de bør sidde bag hjulene ???? Øhe god H/jul ??? Til alle her på forum mange Tekno hilsener Ms Super /Flemming

  #38135

  Jeg vil påstå at først var der ingen skærme. Så kom der skærme på til beskyttelse mod op sprøjt fra vejen mod lad mv. derfor er stænkskærmene vendt bag ud. På nogen trailere ude i virkeligheden var det en meget lang fast monteret skærm der ikke drejede med hjulene.
  Så kom man til at tænke på de bløde trafikanter, og der blev også monteret en stænkskærm foran hjulene, eller måske en hel skærm. Dette afhængig af trailer model.
  Jeg har siddet og googlelt lidt og kikket gamle film på youtupe. Udemærkede er om Mercedes, Büssing, og en del af de engelske “look at life” Hvornår man gjore hvad synes ikke at fremgå tydelig. Jeg har således fundet trailere fra 1950´rne med skærm bag hjulet, foran hjulet, helt uden skærme og monteret med hele skærme. Det samme gælder for brugte trailere i dag !-? Så der blev i ikke klogere. Vi skal ind i lovgivningen for påhængskøretøjer.

  #38139
  Sven Thrysøe
  Deltager

  Hej
  Lige et par pip til emnet her, så lige der er kommet en NL Scania 143M med trailer i Nords brune farve på Tradera, om den er “ægte” eller ej skal jeg ikke kunne sige.
  Apropos Aalborg arrest (Kong Hans Gades Arresthus) har jeg også hørt eller læst engang at den grå Scania med cementkugler fra Aalborg Portland Cementfabrik, meget passende, blev samlet der.
  Mvh Sven

  #38140

  Det var et interessant PIP…. Kan du sætte ca. år på ?
  Den brune siges at være fra 1980, lige som en blå Volvo på samme side.Det er begge sættevogne, og Scania modellen er nyere end dem fra Tekno DK.
  hilsen Hans Jørgen

  #38143

  Hej alle.
  Billeder af Tekno NL Scania 143M med trailer i Nords brune farve på Tradera og blå Volvo på samme side. Også mine Tekno ASG Scania’er.
  MVH Bertel.

  #38149

  Hej allesammen
  Fine billeder af jeres transport nord / ASG her er lidt billeder af nogle af mine ASG biler
  Volvo FB 89 (Tekno NL)
  Scania 141 (Tekno NL)
  Volvo 445 Duett (Dansk modelbiler trafik)
  Jeg har også 2 Volvo for vogn hænger træk FB 88-89 og en VW type 2
  Mange hilsener Ms Super
  P.S kom lige i tanke om at jeg også har denne Scania 143 M (Tekno NL) i original æske

  #38176

  Hej Rene.
  Billeder af Hollandsk/Danske foraksler med skærme.
  MVH Bertel.

  #38182

  Har du skruet bagdelen/hjulene, på blok vognen ? Så er du næsten helt ovre i urmager arbejde 😉 Afgjort et spendende projekt.

  #38183

  Hej Hans Jørgen.
  Yes du har set rigtigt, 3 mm. gevind er lige hvad smedens store fingre kan håndtere, når det samtidig skal holde til noget. Ellers epoxylim.
  MVH Bertel.

  #74610
  Jan Rasmussen
  Deltager

  Hej
  Har dette her vogntog på mit er fælgene samme brune farver son resten er det original

  #74611

  Hej Jan
  Der mangler foto 😁

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 39 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.