TOBI

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #68733

  Jeg har nørdet lidt i TOBI historien, og det er nok et par hulle i huskeren her og der.
  Jeg får ihvertilfældet historien til at være nogenlunde som her

  For at underbygge historien så starter Rasmussen og Jensen Maskinfabrikken Tobi i 1947/48 Det er kendt at Rasmussen er elektromekaniker. Vi ved ikke hvad Jensen er men måske maskinarbejder Det er formentligt disse mænds hustruer der ligger navn til virksomheden TOve og BIrte — TOBI. Jørgen Freddy Molberg kommer til men ikke som medejer. Jørgen Molberg kan have fundet en anden viv, men tilsyneladende er fruens navn Emmy Elinor Molberg, hvilket ikke kan give et tilskud til TOBI navnet. Vi ved ikke hvad han er af uddannelse, men han starter en plastik støbe, mv. fabrik i 1953 der senere får navnet “Molberg´s Værktøjsfabrik” som han driver til 1970´rnes begyndelse, det meste af vejen på samme adr. som Tobi. Med sådan en virksomhed så kunne det udemærkes tænkes at han er værktøjsmager, og som sådan står bag støbeværktøjerne til legetøjet. Det kan jo også hænge sammen med at MOLBERG navnet findes i de meget detaljerede og nøjagtige Helikopter og traktor modeller. Han findes selv på hjemme adr frem til 1993 og hans kone yderligere 10 år.
  Der var nedgangstider i 1970´rne med arbejdsløshed til følge og energikriser og bilfrie dage osv. Måske er Molbergs virksomhed bukket under for det ? eller måske har manden blot solgt det hele og gået på pension. Molberg´s Værktøjsfabrik ophøre tilsyneladende i 1972, hvor virksomheden sådan set i nogen år lå i boligen i Vanløse.

  Det var den meget korte version – Rettelser er velkomne

  #79958
  molberg
  Deltager

  Hej Hans, Jeg har lidt rettelse til Molberg og hans andel i TOBI. jeg kan sende om ikke så lang tid

  #80013

  Molberg – Det er helt perfekt — Jeg kan evt. fanges på mobil 26804937 eller mail mr.h.j.wagner@gmail.com… Eller på facebook, Eller her 😉

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.