Teknobybus odense og Aalborg bytrafik

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Teknobybus odense og Aalborg bytrafik

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #622
  adamas
  Deltager

  Jeg har lige været så ekstrem heldig at finde to tekno Volvobusser i en antikmarskandiser her på Nørrebro i Kbh.Den ene er fra Odense bytrafik og i ekstrem flot stand, kun med meget få afslag i lak og mærker samt en bus fra Aalborg omnibus selskab som dog har lidt/ en del afslag i mærkerne men OK og er ellers rigtig pæn i lakken. Mit spørgsmål er ! Hvor mange af disse busser fra de to selskaber har Tekno fremstillet, de må være ret sjældne. De har de gamle glatte hjulkapsler, så de må være fra slt. af 50érne.

  #13958
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej

  Det er et par rigtig sjældne og gode busser du har fundet der. Navnlig Ålborg bussen er ret eftertragtet. De er fra den første serie af modellen som Tekno producerede i øvrigt konstrueret af E. Spon. De har ganske rigtig pladehjul som du påpeger.


  Den første model var Max J. Madsen, der kun i juni 1956. Herefter fulgte Aårhus Sporveje, Ålborg Ommibus Selskab og Odense Bytrafik (Flakhaven) i november 1956. De blev kun sendt til legetøjshandlere i de byer busserne kørte i. Resten måtte indgive særskilt bestilling.

  mvh

  Peter

  #13959
  adamas
  Deltager

  Mange tak for svar. Det var meget informativt. Jeg købte yderligere en bus til dernede, her forleden, men det var en strøgbus fra Kbh. sporveje, men også i næsten perfekt stand ligeledes med pladehjul. De har stadig et par biler stående ( 27 / 11. ) bl.a en stigebrandbil samt en sort mercedes ambulance i rigtig god stand og til en fornuftig pris. Butikken ligger cirka 25 meter fra den Matas butik som ligger på Nørrebros runddel og direkte over for Kvickly. Det er en kælderbutik.

  #13960
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej igen

  Det er dejligt at du videregiver oplysninger her på siden. Måske er der nogen der vil kigge efter de biler du ikke selv vil købe.

  Gid der var nogle flere der ville skrive her på forummet om alt muligt.

  mvh

  Peter

  #13961

  Det er egentligt morsomt, at bussen til Max J. Madsen er den første i serien. Dermed er den første VOLVO bus fra Tekno, en COMMER ! —- Det er iøvrigt den flotteste synes jeg.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.