TEKNO I TIVOLI

Viser 21 indlæg - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #583

  Som TEKNO-historisk interesseret, vil jeg igennem dette Form “høre” om der er nogle af læserne der har nogen viden om, og meget gerne nogle billeder af et TEKNO-SPILLET eller BIL-SPILLET (lykkehjul). Der kunne kun vindes TEKNO-biler og et spil kostede 1 kr. Det har i 1960érne.

  Vores Tekno-ildsjæl, Peter Frandsen, kan huske spillet at det lå ovre mod indgangen Tietgensgade/H.C. Andersens Boulevard.

  Jeg har talt med TIVOLI – de har ikke noget om det i arkiverne. Så det har været en privat stadeholder.

  Kom frem af busken hvis du ved noget!!!!!!!!!!!!

  JEG VIL OGSÅ gerne opfordre brugerne/læserne af TEKNOSAMLEREN til at komme med indlæg, korte som lange. Det er ved at være en kraftig interessen for TEKNO´s historie.

  Hvem ved? – måske han vi engang ligefrem lave en “Krønniken”?

  Men om ikke andet kan vi jo glæde hinanden med nogle interessante og morsomme oplevelser.

  Stor TEKNO-hilsen

  John Lysdal – mob. 4085 6126 – johnlysdals@gmail.com

  #584
  teknobil
  Deltager

  Jeg har følgende oplysninger om Teknospillet og Bilspillet.

  Det var et yndet sted og stå og se alle de flotte Teknobiler der stod på hylderne og har da også vundet en del biler der.
  Teknospillet der var et lykkehjul startede med at ligge lige overfor Ballongyngen det har nok været i starten af 60’erne- Der hvor Woodhouse ligger idag. Efter et par år flyttede den rundt om hjørnet overfor det man idag kalder Minen og bagsiden af Woodhouse. Til sidst flyttede den til en mere stilfærdig placering Tietgensgade/H.C. Andersens Boulevard hvor det blev kaldt Bilspillet jeg mener at huske at det kun lå der et par år og var ikke så velbesøgt, de gange jeg var forbi var der ingen spillere.
  Kan ikke huske årstallene for de enkelte placeringer.
  De VW bobler der kunne vindes der var uden Teknomærke i bunden og har fået at vide at de fleste biler man kunne vinde der var 2. sortering ( med pletter i maling og små skavanker)-

  #585

  Hi

  Mange tak for din interessante fortælling ??? Tekno samler.

  Jeg har siden mit indlæg talt med Tivoli.

  DE HAR FAKTISK SPILLET STÅENDE, pakket ned i arkiv. Men det (sammen med med mange andre ting) har været oversvømmet, ved de sidste vandkaskader. Man er i gang med at se hvad der kan reddes. (Jeg har gemt min kontakt, og vil om en del måneder prøve at høre hvordan tingene udvikler sig.

  John Lysdal

  #18058
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej. Jeg har et par amerikanske “samlervenner” der påstår, at boden med Teknospillet fandtes helt frem til 1972 (den ene samlerven)! Den anden mener, at havde vundet en bil i spillet i 1970. Kan dette passe. Er der nogen, der ved hvilket årstal “Tivoli tiden” startede og sluttede?
  Et par andre spørgsmål: Var det “kun” 2. sorteringsbiler og biler uden logo der bliv “udlodet” i spillet?
  Kunne man købe bil i boden?
  og endelig. Findes der et billede af boden i Tivoli ?
  MVH Ole A

  #18060

  Hej Ole
  Jeg har også vundet nogle biler i Tekno boden (Lykkehjul) i Tivoli.
  Man kunne ikke købe biler den ,det var et stort lykkehjul hvor man kunne vinde dem der .
  Jeg har blandt andet vundet en Ford Taunus Transit Falck Zone (Rød) der den var en slags 2sortering da bagklappen er delvis rep i maling den har jeg i nu orginal har også vundet en Hvid røde kors bil Ford Taunus Transit uden fejl og mangler ,fik frit valg en gang og valte en Mercedes Benz skralle vogn som også var 1 sortering.
  jeg mener at 2 sortering var til de små premier.
  Vandt flere biler der igennem mine barneår var i tivoli med min mor en gang om året og det var fast at vi skulle til Tekno boden.
  Jeg mener at kunne huske at jeg kom der i perioden 1968-71
  Kan desværre ikke spørge min mor da jeg ikke har hende mere hun ville kunne huske det .;-)
  Mange Tekno hilsener
  Ms Super

  #18063
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Ms Super Tak for det. Sammenfattende må Teknospille så være foregået, som min. i tiden 1960 til 1971/1972 og det er så måske også sandsynligt, at der er har været 2. sorteringsbiler uden logo i bunden, og med alm. hjul i tiden 1969- 1971/1972?? MVH Ole A

  #18128

  Jeg kender umiddelbart ikke Tekno spillet. Jeg falder blot over årstal, og bilernes hjul, og med,- eller uden Tekno navnet i bunde. Vis spillet har stået i Tivoli fra omkr. 1960 til omkr. 1972 så må bilerne have været med tekno navnet i bunden ind til 1969. Pr. marts måned 1969, var der en flok “gamle” biler der over gik til billig biler i blistpack. Disse fik fjernet tekno navnet fordi de blev samlet “uden for huset” Man er nok generelt gået over til en anden hjul type, af børne sikkerheds grunde, og pga. omkostninger.
  Metal hjulet med hjulkapsel har været for omkostnings tunkt. Plastik hjulet med hjulkapsel gik tit itu. For begge hjul typer gælder at de er fulde af små dele der kan sluges af små børn. Trådeger hjulet, Volvo hjulet og Mustang hjulet, er billigere at fremstille og man har langt hend ad vejen ilimineret løse smådele, Og de monteres nemt på akslen.
  Dvs. jeg får det til 1969 at Tivoli bilerne har været uden Tekno navnet i bunden — Man har kun anvendt de “ud gåede” modeller — Trådeger på VW boblen for at gøre en forskel ? Det kunne være interessant hvilke VW Boble variationer der kom fra Tivoli i forhold til de senere eftermonterede. At man har brugt alm. hjul på andre modeller har måske været for at opbruge et lager af hjul ? Man har sat fine hjul ( hvid plast med kapsel ) på anden sorterings biler til Tivoli spillet ? og det i 1969 til ?
  MVH
  Hans Jørgen

  #18133
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen. Måsker er det så simpelt, at Tekno i sine velmagts- dage/år har haft 1. sortering som 1. præmie og 2. sortering på øvrige præmier og da så da krigsen kradsede, har de fra marts 1969 anvendt billigbiler / blistercars som præmie?? Det vi i virkeligheden taler om i tid, er fra 12. marts 1969 til 1. januar 1970! Så det virkelige interssant ville være, at få oplkaret om spillet i Tivoli fortsatte i tiden 1. januar 1970 (overtagelsesdagen) og frem til Algremo-Teknos lukning 12. august 1972 MVH Ole A

  #18134
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej er iøvrigt et lånebillede af VW 1200 med trådhjul.. Tror i den er ægte?? MVH Ole A

  #18141

  Hej Ole :
  UHAA– Det er vidst ikke kun hjulene der flyder sammen 😉
  Som jeg nævnte under rubrikken blistpack — Tivoli VW boblerne havde vidst tråd eger hjul ?
  Blev Tivoli bilerne leveret i sådanne fine udsigtsæsker ?
  Jeg har en skrammet rød, med blå taglygte i en tilsv. æske, men VW 819 er et dårligt stempel.Tror den er fra efter 1972.
  Jeg har en fin rød med Mustang hjul i en fin trykt æske som den på dit foto.
  I mit univers har bilerne kapsel hjul og æske, Mustang hjul og blistpack.
  Der kan være modeller med/uden Tekno navnet, men med Mustang hjul leveret i udsigtsæsker. Men de er nok kun leveret lokalt i stor Kbhvn, og/eller til tivoli spillet ?
  Ja både bilen og æsken på foto er ægte men jeg mener IKKE de høre sammen.
  MVH
  Hans Jørgen

  #18242
  Anonym
  Inaktiv

  Perioden lyder rigtig. Jeg har vundet flere biler i spillet, bla
  den viste på billedet. Det er med mærke i bunden og ikke 2. sortering. Har bla også vundet en Kirk model.
  Mvh

  #18252

  Zamleren :
  Det var interessant. Du har vundet en VW boble med tråd eger hjul, med Tekno navn i bunden og i udsigts æske ? — Det interessante er at VW boblen overgik til billig bil i blistpack med mustanghjul, og uden Tekno navnet i bunden pr. 12 Marts 1969. Modellen var allerede udgået af den officielle produktion før jul 1968. Man havde dog allerede der, fået licens til fremstilling af Herbie modeller,der mig bekendt alle “originalt” er uden Tekno navn og med Mustang hjul.
  Der kan være en VW boble, smutter med tekno navn og Mustang hjul, til at begynde med. Tråd eger hjul og Tekno navn i bunden af en VW boble, burde overhovedet ikke kunne findes ? Ellers skal Tekno allerede i 1968/69 have leveret sådanne til Tivoli spillet ?

  En Kirk bil vil betyde fortsættelse efter 1970 ikke sandt ?

  Hilsen
  Hans Jørgen

  #18295
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen.. Jeg tror du misforstod ham! Som jeg læser indslaget fra Zamleren mener han, det billede han selv har vedhæftet, nemlig af vw Type 2 ?? Mht.til Kirk. Det kan jo godt være f.eks Mercedes Benz 280 SL fra ca 1968 ?? 🙂
  MVH Ole A

  #18297

  Ja selvfølgelig. Jeg var lige kommet forbi det billede. Der står jo også Tekno spillet på ( Taunus Transit ) den har plastik hjul med kapsler, og dermed også tekno navn i bunden. Den fik også mustang hjul på et tidspunkt, men om Tekno navet blev fjernet ved jeg ikke. VW type II beholdt Tekno navnet, ihvertilfældet på dem jeg har set.
  Hilsen
  Hans Jørgen

  #18307
  Anonym
  Inaktiv

  Jeg kan ikke huske året, men det er denne, der også er vundet
  i Tekno spillet
  Mvh
  Ken

  #18314

  Hej Ken :
  1967/68 Toyota 2000 GT findes kun med KIRK i bunden. Her på siden findes en artikkel om den, hvor af det fremgår at den kom på gaden 1970-71. Tekno spillet levede alså også omkr. 1970/71.
  Der med kan vi foreløbigt konkludere, at Tekno Tivoli spillet har eksisteret 1960 – 1971. Man har anvendt biler fra hele paletten alle år. Har man anvendt 2-sorterings biler, har det været pletmalede modeller.
  mvh. Hans Jørgen

  #18330
  Anonym
  Inaktiv

  Det ville nu være sjovt, hvis der fandtes billeder.
  Som nævnt længere oppe i tråden, var det også hos os, et “must”,
  at prøve lykken i Teknospillet, på den årlige Tivoli tur!
  Det lyder spændende, at spillet stadig eksisterer, må håbe det ikke er alt for ødelagt…
  Mvh
  Ken

  #50013

  Er der overhovedet noget nyt til denne tråd. Findes der ingen billeder af Tivoli Tekno spillet. Det kunne da være interessant at se og læse mere om det.

  #50014

  Jeg vandt en gang en Ford Taunus Transit Falck Zone i Tekno spillet i Tivoli og den er pletmalet og den ser ud til at have fået en dårlig malet bag klap monteret har for øvrigt stadig bilen med alt indhold og i original stand
  det passer meget godt med ca 1969-70
  mvh
  Flemming
  Ms Super

  #96182
  1448
  Deltager

  Hej John.
  Jeg skriver fordi du mangler oplysninger om Tekno spillet i Tivoli.
  Kaj Ketcher fra Jensløvs Tværvej i Charlottenlund.
  Han havde Tekno og Dukke spillet samme med hans kone i Tivoli. Kan desværre ikke huske hendes navn.
  Min far kørte nemlig vare ind til spillet i Tivoli. Jeg hvar været med til at pakke biler i kasser som skulle ind til spillet.
  Var tit samme med min far for at aflever biler og dukker.
  Kaj havde en meget stor samling af biler fra Tekno.
  Mvh. Søren.

  #96184

  Hej Søren (1448).
  Super spændende opdatering på det gamle emne; Tivoli/Tekno spillet.
  Ja det er en historie som trænger til at blive fortalt, inden den går i “glemmebogen”, sammen med de mennesker der kan fortælle den.
  Teknohilsner Bertel.

Viser 21 indlæg - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.