Svar til H.J.W

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #14059

  Hej H.J.W

  Det gør da ikke noget at vi skriver små fortællinger om hvad vi går og roder med eks Model biler,gamle knallerter,gamle biler osv ,det er jo lige som det Peter gerne vil med dette forum ellers er der noget jeg har misforstået.

  Jeg tror han er mere end glad for vi skriver både i gæstebogen og her på forum,og ja det kunne da være sjovt at der kom flere historier fra andre om vores hobby Tekno biler.

  Hvad med at du H.j.w skrev lidt om dine oplevelser med at restaurere/ege Teknobiler evt fra din barndom og nu ?

  Jeg er ved at have dem som er forsvundet for mig siden jeg var knægt og er i gang med at restaurere dem som jeg havde tilbage ca 20-25 stk i mere eller mindre god stand men de bliver fine igen.

  Jeg går ikke så meget op i om de er orginale fra fabrik men syntes at de skal være i ok /fin stand bare man gør dem så orginale så muligt det ser da pænt ud i skabet hvor de boer.Jeg har da også en del orginale med små lak fejl /brugsspor men det er da sjovt at se at små barne hænder har brugt dem.

  Mange Tekno hilsener

  ms super

  #14065

  Jeg er grundliggene enig med dig, men jeg tror at det H.J.W mener er at man ikke behøver at starte en ny tråd hver gang man skriver, hvis der i forvejen er en tråd som omhandler det pågældende emne.
  MVH Kim.

  #14068

  Ja jeg mener det IKKE er nødvendigt at starte en ny tråd vis der er en igang at svare på.

  Jeg havde, da jeg svarede tidligere, ikke set hvem der har skrevet hvad, og hvor, og hvor meget om hvad. Det har jeg siden, og sørme om ikke vi er et par stykker med nogenlunde lige mange indlæg 😉  Det der fik mig til at svare var kommentaren om at der endelig var en der kunne skrive noget.

  Jeg kan noget med gamle folkevogne. Tror jeg kan placere en skrue på bilen, vis skruen ligges foran mig. Tekno VW bobler er der forsåvit 4 interessante af. 819a uden fjedre og uden interiør, findes med 2 forlygte typer, 2 hjul typer. De senere 819b modeller med interiør og fjedre, er helt anderledes. Det er helt nye støbeforme, også til kofangerene. De er meget længere fra hinanden end de to versioner der er af Volvo Amazon. Herbie modellen ( 819H ) findes også i 2 versioner. En til USA dec. 1969, og så den vi kender med mustang hjulene. Men der er mange flere støbe variationer, alene på 819b modellen.

  For at komme ind på renoveringer. Beskrivelser af disse, fungere bedst med billeder og jeg har rigtigt mange. Renoveringer er meget hyggelige, og giver en vis tilfredshed, når resultater ligner godt. Jeg synes imidlertid det er mere spendende at få hele biler ud af skrot, skæve og trampet på modeller. Man kan godt rette førehuset på en VW pick-up, uden noget knæker ! – Så danne modeller kan blive til de modeller Tekno glemte at lave. Det er en udfordring, at frembringe noget der ikke kun er ok pænt, men som også kan tåle leg, sådan som det oprindeligt var meningen med modelbilen.

  #14069

  Hej H.j.W

  Det er dejligt at høre at der er andre end mig der syntes at det er sjovt at restaurere gamle udtjente Tekno biler

  så de få et nyt liv igen.Jeg er lige blevet færdig med en NSU Ro 80.

  Jeg føler hver gang man har redet et lille bil liv og noget historie.Det er sjovt at få et rimeligt resultat ud af de timer som nu en gang ligger i sådan projekter.Det der er sværest er at finde de rigtige farver men der bruger jeg dem der kommer tættes på ,jeg bruger Motip spray auto lak har fundet en del som ligner rimeligt meget.

  Jeg laver også engang i mellem modeller som Tekno burte have lavet bl.a har jeg lavet en SMC service vogn ud af en VW kassevogn(Type1) havde et par stykker i “Måske rep” kassen så vupti så var der lige sådan en,eller bygger jeg den model som jeg mangler som er svære at få fat i.Har lavet en Ford D 800 Tuborg bil om til en Carlsberg bil og en Mustang om til USA Police bil en MB230 om til en Polizei og de er kun til min egen private samling og er ikke til salg.

  Jeg er også en MEGET stor VW fanatiker kunne godt tænke mig at vide noget mere om den Herbi model til USA marked hvilken hjul og model den er bygget på jeg er nok klar over at det er en 819H men hvordan ser den ud??  Med mange Tekno hilsener

  ms super

  #14070

  Hej MS Super

  Bilen er en standard VW model 819 som der kendes  fra omkr. 1962 og frem. Der står kun 819 i bunden på Herbie modellerne, men den går under  betegnelsen 819H. Der er to æsker til modellen. Jeg ved ikke hvorfor.

  Modellen er i den originale perlehvide VW farve. Interiøret er rødt, rattet sort. I modellen er der to racerkøre, der bla. kendes fra Cooper-Norton modellerne, med blå hjælme. En bag rattet, og en midt på bagsædet. Højre siderude mangler. Der er meget presis skåret et firkantet hul i rude insatsen. I dette hul kan der sættes en mand. ( Reisler – Hvid, MC.ordonans )

  1968 24 Dec. ( Kun denne dag ) havde  HERBIE THE LOVE BUG præmiere, i USA. Der lanceres en TEKNO 819H model. Tekno navn i bunden og hvide plastik hjul med kapsler.

  12 Marts 1969. VW boble modellen udgår af Tekno programmet og kommer nu uden Tekno navnet i bunden og sælges i Blistpack. Modellen får Mustang hjul,  sansynligvis løbende som den gamle hjul type bliver op brugt. ( europæiske HERBIE modeller med den gamle hjul type er derfor meget sjældne. Hjul typen er udgået, og plastik hjulene var, og er svage. Hjul typen sidder sansynligvis også kun på modeller med TEKNO navnet i bunden. )

  13 Marts 1969. Herbie filmen får igen præmiere i USA og får her efter løbende præmiere uden for USA.

  Sebtember 1969 får både filmen og Tekno modellen præmiere i DK. Modellen lanceres i Anders And & co med Mustang hjul.

  Så meget jeg har kunnet snuse op. Så ville det jo være skønt vis der er nogen der har tilføjelser.

  Umidebart synes HERBIE modellen med gammel hjul type lige så sjælden som den MATCHBOX der blev lanceret i USA.

  #14071

  Hej H.J.W

  Tak for det fine svar om Herbi .Jeg har selv 2 stk en fra jeg var knægt og en jeg fandt på QXL de er begge 2 restaureret den af “min” mandlede til med et stykke bagskærm men den er fikset for det skulle bare være den orginale model som skal stå i mit nostalagi skab biler fra jeg var knægt 😉

  Jeg har kun set en med de hvide hjul men troede at det var en der var bygget om til Herbi.

  Ja det med ruderne i Herbi er et kapitel for sig selv man har sirligt skåret en lille firkant ud af dem det har da også kostet tid i fabrikationen .

  Herbi er et most i en VW tosse&#39s modelbil samling jeg har også 2 stk fra Vitesse den ene er med reklamer fra filmen på siden og med åben soltag og den anden er som Tekno&#39s dog uden mænd .Dette var en lille Herbi VW historie fra mig.

  Mange Tekno hilsener

  ms super

  #14074

  Hej alle.
  Min fineste Tekno VW er en rød VW 1500 med de hvide plast hjul, og kun meget få brugsspor. Jeg har også en rimelig pæn hvid VW 1200, den omtalte 819 blisterpack udgaven med Mustang hjul, som jeg har haft fra ny, da jeg selv købte den ca. omkring 1974. Jeg har også 2 819 projekter.
  Den ene er lige nøjagtig Herbie modellen med Mustang hjul i ret dårlig stand, Den skal have nye ruder, lygter og kofangere og manden som hænger ud af sidevinduet mangler også, der foruden skal den have en ny lakering.
  Andet projekt også i ret dårlig stand, er en Tysk POLIZEI med de gamle hvide metal hjul som skal have nye ruder, lygter, kofangere, fjedre, en enkelt hjulkapsel, og ny lakering, så der er såmænd nok at gå i gang med.
  Min favorit VW findes ikke i Tekno. Det er nemlig den gamle VW Sambabus fra starten af tresserne, den med vinduer i tagrundingen og stort soltag, den har jeg i en flot to-farvet udgave fra Minichamps.
  MVH Kim B S.

  #14077

  Hej Kim BS :

  Den minichamps du har er rigtig flot. Det plejer de at være der fra. Sambabussen er ikke så alm. som model, men LEGO havde den jo i lille model. Den findes også i skala 1:64 fra Lone-Star IMPY som kan åbne side,- og bag døre. Fin lille ting på omkr 40 år. der er værd at lede efter. Jeg var til VW træf omkr. 1989, og blev tilbudt en ny synet rød/hvid for 8.000 Kr. Tror der skal et  0 mere før punktum i prisen idag.

  Herbie ruden — De efterproducerede er ofte af tynd plastik – opvarmet og suger om en skabelon — ekstruderet hedder det vidst. Jeg kan ikke anbefale det til en Herbie model. Det eneste der direkte afviger fra en alm. 819 model er hullet i ruden. Det er ikke nemt at lave i en original rude. Jeg ville gå meget langt for at redde den originale rude.

  Tennessee Steinmetz – ud ad ruden, kan du vidst finde her på siden, under reservedele. Det kan da iøvrigt bemærkes at man helt glemte at sætte nr – 53 – på bil døren, under optagelserne til filmen hvor manden hænger ud ad ruden. — HOVSA — Det var der ingen der opdagede før rigtigt mange år efter film præmieren.

  #14078

  Hej H.J.W.
  Ja, Minichamps laver meget fine modelbiler. Jeg kan godt huske at jeg har set Sambabussen i Lego, men har ikke selv haft en. Til gængæld har jeg et Lone-Star IMPY projekt, en Hvid Sambabus som ambulance. Jeg mangler desvære de to døre i siden og hjulene. Jeg har også lidt dele til en Jaguar, men jeg kender ikke nogen steder hvor jeg kan få fat på de manglende dele. Jeg kan huske at de blev solgt ved Importøren, en butikskæde som lukkede i 1972. Mine forældre arbejde ved Importøren fra 1967 til 1971, derfor har jeg også haft flere af Lone-Star IMPY bilerne. Men desvære har jeg kun dele fra de to nævnte tilbage. Jeg har ellers også haft en lyseblå VW sambabus, en hvid Volvo P 1800, en hvid Ford Taunus 12M, og en hvid Mercedes 220 SE. De er desvære forsvundet for mange år siden.
  Nu du nævner ruden i HERBIE modellen, så er min faktisk i hel stand, men den har mange små ridser, og er ikke hel så gennemsigtig som man kunne ønske. Kan man gøre noget for at få ruden gjort pænere, så den kan beholde den originale?

  #14100

  Hej Igen igen   😉

  Ridser og snavs vaskes af i håndlunken vand — For en sikkerheds skyld, brug sæbespåner — er man lidt modigere kan man bruge lidt opvaskemiddel — Er man rigtig modeig man man fedte modellen ind i brun sæbe og så vaske det grundigt af igen.— FARLIGT — Tekno, Corgi og Dinky modeller fra 1960 og frem er relativt solide i overfladen. MEN, Sæbespåner er den blideste . Opvaskemiddel er med sulfo, og sulfo udtørre. Det suger fedten ud af både lak og plastik så pas på. Brunsæbe er yderst velegnet til at fjerne maling med, både på modelbiler, og på alt muligt andet, så modellen skal endeligt ikke så med sæben på, det skal vaskes af med det samme. Matchbox modeller tåler ikke brunsæbe før efter 1970. De kan blive skjoldede.

  Er ruden ude, så prøv med  sæbespåner eller brunsæbe, og poler med lidt alm. bil voks.  PAS PÅ – DET SKAL VÆRE GAMMELDAGS VOKS UDEN SLIBEMIDDEL I, OG DET MÅ IKKE INDEHOLDE SPRIT, TERPENTIN OLIGN.  Jeg vil anbefale at prøve på en defekt rude først. Man kan også efterbehandle med Nivea Creme  😉

  Sprit, Terpentin, Cellulose, Acetone og andet lign. gør ruderne matte, mælkehvide, eller får dem til at smelte.

  Sprit kan fjerne tush streger, eller helt tush overfarvede dele. Men pas på ruderne.

  IMPY, Lone-Star, road Master, DCMT– Relativt interessant mærke. Der er nogle rigtigt gode sider over de modeller. Kan ikke umidelbart se dele til VW bussen, med der er nye dele, til andre modeller. Mon ikke der er til VW bussen også så. Den er lidt svag i sidedørene.

  Herbie vitesse modellen er en replica af en rigtig herbie fra en film. Tror det var toéren. Bilen står på  Automuseum Wolfsburg, der afgjort er et besøg værd for VW tosser. Man  brænder hurtigt 3 timer af der. Næste dag skal man så starte med  ” AUTOSTADT ”  Lyn hurtigt sikre man sig plads til fabriksrundfart, og en tur i bil tåenene — vær der når de åbner, ellers er et for sent ( eller bestil hjemme fra ). Så bruger man ellers hele dagen der. Meget fint omdr. med consernens biler i hver deres huse, og et meget interessant Zeithaus. Kan anbefales alle bil “tosser”.

  #14143

  Hej H.J.W.

  Jeg siger mange tak for de gode råd.  Jeg vil da prøve metoden med sæbespåner, og der er ganske givet flere råd jeg kan bruge.

  MVH Kim B S.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.