Opel Modeller

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 45 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #16069

  Hej alle.
  Her starter jeg en tråd om de forskellige Opel Modeller.
  Jeg starter med min egen samling af Opel Kadett modeller i nævnte rekkefølge.

  Først alle i 1/43
  Kadett A 1000 fra Tekno.
  Kadett A 1000 fra Dinky Toys.
  Kadett B Rally Coupe 1100 S Fra Vitesse. Den gule
  Kadett B Rally Coupe 1900 S Fra Vitesse. Den røde
  Kadett C Carevan 1200 N fra Minichamps.
  Kadett C Coupe 1600 S fra Minichamps.

  så 1/24
  Kadett C Coupe 1200 S fra Burago

  Og til sidst 1/18
  Opel Kadett B Rally Coupe 1900 S Fra Ravell.

  https://www.dropbox.com/sh/ukxev1yj6d7zwt5/Ep4QrHn8yt

  MVH Kim B S.

  #16073

  Hej alle.
  Så er jeg nået til Manta og GT modellerne.

  Først størrelse 1/43.
  Manta A 1900 GTE fra Minichamps
  Manta A 1900 S fra Pilen
  GT 1900 fra Norev

  Så størrelse 1/18
  Manta B 2,0 GTE fra Ravell

  https://www.dropbox.com/sh/hulqp8ft39cd08h/TXKa89ivvb

  MVH Kim B S.

  #16202

  Hej alle.
  Her kommer lige en flok af de lidt større Opel modeller.

  En i størrelse 1/47
  Kaptajn fra Dinky Toys

  Resten er størrelse 1/43
  Rekord P1 1500 Sedan fra Minichamps
  Rekord P1 1500 Carevan fra Minichamps
  Rekord P2 1700 Sedan fra Minichamps
  Rekord C 1900 Coupe fra Dinky Toys. Denne er renoveret og monteret med Teknos Mustanghjul, da de originale var defekte.
  Comondore A 2500 2 dørs Sedan. En bil som kun er solgt i Danmark som 4 dørs Sedan eller 2 dørs Coupe. Men Danmark er blevet snydt for mange flere bilmodeller i gennem tiderne.

  https://www.dropbox.com/sh/nc4q34hywj8skb4/D8z3eESKJX

  PS. Jeg mangler desværre de tidlige Opel modeller fra Tekno. Jeg tænker på den gamle Olympia Rekord årgang 1953 og Rekord P1 årgang 1958.

  MVH Kim B S.

  #16240

  Hej :
  Der er et par andre danske modeller der er værd at jagte. En P1 caravan fra Vilmer. Modellen er noget mindre end den fra Tekno. Vil tro Vilmer modellen er omkr. 1:55, så den passer til dodge/buick militær bilerne Lion lavede også en Olympia Rekord, det var en 1956 model. Jeg mener at Lion modellerne blev samlet hos Tekno ? Jeg har bla. en DKW 3=6 model der fra, og størrelsen er også her, noget mindre, og ligner 1:55. Dermed vil den gamle Tekno rekord med tænderne, passe ind i samme størrelse.
  Hjemme på barndommens vej, havde vores genbo en opel rekord coupe, præsis som din renoverede, i samme farver. Havde selv en Dinky i lyseblåmetallic. De meget fine hjulkapsler, kunne tages af når den skulle køre race ;-)… Den er solgt til Norge for 3 år siden. Det var nogle meget detaljerede hjul. Krom kranse, og hjulkapsler, der tillige havde Opel logo i midten. Virkeligt fine, og vellignende hjul. Det var iøvrigt en meget fin model fra fransk Dinky så vit jeg husker.
  Hilsen
  Hans Jørgen

  #16294

  Hej Hans Jørgen.
  Ja, der er vidst mange gamle Opel modeller jeg skal kikke efter.
  Min den renoverede Rekord C Coupe var faktisk også metalblå oprindeligt, men havde ikke så fine hjul som på den du har harft. De lignede nærmest dem som Mathbox kaldte Superfast. Så min har nok været en senere udgave end din. Min er for øvrigt fra Dinky Toys i England.

  Jeg har også Legos lille model af Rekord P1. Den mangler en forlygt, men fejler ellers ingen ting.
  Er den til at skaffe? Eller skal jeg bare montere små Prisme Lygter? Sådan nogen har jeg nemlig i den meget lille størrelse.
  Her under kan den ses.

  https://www.dropbox.com/sh/lgnkaln8uvyrt8a/X4ph0lAJ-N

  MVH Kim B S.

  #16295

  Hej Kim:
  Er den blå, din Lego Opel ? Så er den ldt sjælden, og så skal du ikke fuske nogle lygter i den. Det vil ikke gøre noget godt for handelsverdien. Det er andre Lego modeller med samme lygter. Taunus 17m ( flyvendetæppe) VW 1500 og Karmann Ghia, mener også morris Marina 1100 og Mercedes 190 SL. Måske du kan finde lygter fra en skrot bil. Nu vi er ved de små, så lavede Pilot også en, men i 4 dørs, og en anelse større.
  Hilsen
  Hans Jørgen

  #16296

  Hej Hans Jørgen.
  Ja, min Lego Opel er mørkeblå. Jeg vidste ikke at den ligefrem er sjælden. Så må jeg i gang med at lede efter den rigtige forlygte til den. Jeg har nemlig ikke nogen af de andre biler du nævner fra Lego.
  MVH Kim B S.

  #16297

  Lego bilerne er af gennemfarvet plastik, undtagen VW boble modellerne, der er af klar plastik, og lakeret indv. Derfor kan de ses som afskaldede.VW boble modellerne, og Mercedes 190SL er iøvrigt de eneste der er limede. Alle andre er klikket sammen. ( de gamle modeller, som Bedford A modellerne, og VW rugbrød uden ruder er også limede ) Der er nogle få andre modeller der er efter lakerede, og det er ofte i mørkeblå der sansynigvis oprindeligt ville være mørkeblåmetallic. Der er andre fx. mercedes persombiler i grøn osv. De gennemfarvede personbil modeller er oftest hvid, sort, grå, postrød, klarblå/mellemblå. Når man er ude i de lakerede modeller, så skal man passe på fuskere, der også maler kofangere, og baglygter mv. Jo jeg vil vurdere din gmle Opel til at være lidt sjælden.
  Hilsen
  Hans Jørgen

  #16624

  Mine Opel:
  Tekno
  Opel Olympia Rekord Mørkeblå
  Opel Olympia Rekord P1 Gul
  Opel Kadett A Rød
  Opel Kadett A Gul
  French Dinky:
  Opel Olympia Rekrod P2 Gul/hvit
  Andre:
  Dinky Opel Kapitan Blå
  Gama Opel Corsa Sølv
  French Dinky Opel Rekord A Metallic blå
  Politoys Opel Kadett A Coupe Metallic grønn
  Russosk Opel Kadett B Coupe Brun Plastbil, dårlig kvalitet
  Solido Opel Manta A 1900SR Rød
  Best-Box (Holland) Opel Rekord B Grønn. Ligner Lego men metall, dører kan åpnes

  #16630

  Hej Knut.
  Meget fin Opel samling du har, endda flere flotte som mangler i min samling. Jeg kan særlig godt lide den røde Manta, den blåmetal Rekord A, den gule/hvide Rekord P2 og selvfølgelig de to Tekno Rekord, som jeg alle mangler.
  MVH Kim B S.

  #17356

  Hej Hans Jørgen og øvrige.

  Nu har jeg faktisk fået endnu en blå Lego Opel Record P1, men denne mangler desværre et hjørne af foreste kofanger, men den havde begge lygter. så den ene lygte er flyttet over på den Record jeg havde i forvejen. Så har jeg i hvert fald en som er i helt perfekt stand.

  MVH Kim B S.

  #17388

  Hej:
  Så skal du bare jagte en bund og en lygte 😉 Mig bekendt er det kun Bedford, VW rugbrød uden ruder, Mercedes 190 cabriolet og samtlige VW boble modellerne der er limede. Alle de andre er vidst klikket sammen. Opel modeller er lidt sjældne generelt set, men Opel ændrede jo også design hvert andet år, i større eller mindre omfang i 1950´r og 60´rne. Jeg havde en gul Dinky som din P2 men også en i rustrød med hvidt tag. Wiking har en del interessante Opel biler fra omkr. 1950 modellerne og frem.– WIKING DATENBANK — er en Tysk side der er værd at besøge. Gå til index og ruld frem til mærke navnet. Wiking modellerne har øjnsynligt stået model til Tekno Junior modellerne. Pilot modellerne var Wiking modeller fordi Wiking og Pilot byttede forme med hinanden, men Pilot modellerne er i dårlig kvalitet i forhold til Wiking. Kaptejn modellen fra 1957 har Wiking ikke. Lego frembragte 3 røde prototyper med vindueshuller, og een gul med ruder i. DE ER DYRE NÅR DE FINDES. Pilot havde den imidlertid dog uden ruder. Pilot har således Rekord og Kaptejn 1950-52.. og igen med tænderne 1953-54 – Kaptajn 1956/7 og Rekord P1 der er med ruder og 4 dørs, og lidt større end Lego.
  Der ryger lige et par billeder med af nogle af mine Wiking modeller. Den røde er i HO og i N — den sidste er en Tekno. De har messing farvede plastik hjul. Pilots hjul var af metal, og Wiking havde grå plastik hjul.
  Hilsen

  Hans Jørgen

  #18752

  Hej alle.
  Her er billeder af mine to Opel Kadett A fra Tekno. Den beige har jeg harft fra ny. Den røde er et senere kommende projekt som jeg lige har fået de manglende dele til, nemlig en bagklap og begge kofangere. Så den skal have en nænsom renovering, med lidt rød maling.

  https://www.dropbox.com/sh/u4kkmc2xq6all1j/vlDVswwa2i

  MVH Kim B S.

  #30975

  Hej alle.
  Her er min sidst tilkomne Opel, nemlig en Opel Kadett C Coupe i en ekstra gejlet udgave fra Minichamps.
  Se billeder af den sammen med den grønne Kadett C Coupe jeg havde i forvejen, med linket her under.

  https://copy.com/HjLYjK8EVIN6jaV7

  MVH Kim B S.

  #30976

  HAAAAAA — måske du skulle flytte VW mærket hen foran udstødningsrøret. Så bliver den plusli højaktuel 😉

  #30977

  Hej Hans Jørgen.
  Ja, det har du da ret i. Ha ha ha.

  MVH Kim B S.

  #39256

  Hej alle.
  Her er tre Opel modeller jeg har fået for noget tid siden.
  Nye modeller af gamle biler.
  Opel Olympia ca årgang 1950.
  Opel Kadett A Coupe årgang 1964.
  Opel Kadett C Aero 1978-79.
  Her er lidt billeder, og sidste billede er min Kadett C Aero i selvskab med alle mine øvrige Kadett C.

  MVH Kim B S.

  #39262

  Hej :
  Den holder ikke vand… Den Olympia du beskriver som 1939-40 er alså en 1950-53… Modellen var før-krigs men faceliftet, mere rund, halvdækkene bagskærme, kraftige kølerribber. Designet fulgte Kapitän… Se evt linket..

  Modelgalleri

  På en sidevej hjemme i barndommens parcelhuskvater, boede en lille vognmand. Han købte to af disse Opel Olympia modeller i 1950. En som privat vogn. Den anden blev straks inden levering ombygget til Pick-up Mon der har været andre af den type. Hans genbo havde en grøn Nibus med lad sidevogn — Starten på “Den lille Grønne” — På den næste vej var en anden lille vognmand. Han var den lykkelige ejer af en Ford-A, svensk rød med sorte skærme, ombygget til Pick-up. Han var så glad for den at den igen igen igen blev renoveret til ny stand, da han gik på pension omkring 1970.

  #39264

  Hej Hans Jørgen.
  Du har da helt ret. Tak for hjælpen. Jeg var faktisk lidt i tvivl med den Olympia, de øvrige som er lidt yngre er jeg mere sikre i. Det er nu rettet.

  MVH Kim B S.

  #39265

  Nå vi skal køre Opel tema fint med mig ?? det er nogle fine Minichamps modeller du der har Kim BS du mangler en Kadett C 2 og 4 dørs sedan ??
  Jeg vender tilbage med billeder af mine Opel biler ha vel ca 35-40 stk var lidt Opel tosse på et tidspunkt ?
  Mange modelbiler hilsener
  Ms Super

  #39268

  Opel Kadett og Rekord C samt Viva blev de sidste der blev bygget i DK i 1974. Mener jeg har set et sted at en kadett-C var den sidste der rullede af samlebåndet, OG at denne vogn endnu eksistere og ruller med nr. plader på.

  https://nordjyske.dk/nyheder/da-danmark-var-bil-stormagt/6d64490a-6cdc-4dd4-b436-87b7ee8d5e53/112/1513

  #39270

  Den Kadett C H.J.W taler om er en blå metal 1200 S fra efteråret 1974 kører på sorte plader DH 56.663
  Artiklen er i FDM medlems blad fra 12 mdr 2016
  Har ikke taget billeder da det nok ikke er tilladt ???

  #39271

  Hej Flemming.
  Mange tak. Ja Opel Kadett C 2 og 4 dørs kunne jeg bestemt også godt tænke mig at få i samlingen. Det kommer nok en gang. City modellen mangler også, men den har jeg nu aldrig været så vild med. Jeg synes ikke at den korte bagende passer så godt til bilen.

  MVH Kim B S.

  #39287

  NÅ — det var der jeg havde læst om den sidste danske opel…. Helt enig C med bagagerum er pænest. Tror iøvrigt at c modellen generelt er den Kadett jeg bedst kan li… Vauxhall modellerne af samme med den skrå næse har aldrig været min stil. Heller ikke dem nr. større. Men kan huske at “ostemanden” i Holbæk havde en Olympia A … Det er en Kadett B coupe med tvangskabine udluftning.gæller ved bagerste sideruder, som en haj. Den var postrød med sort venyltag Sån,- et stort grin i sort og krom helt uden om forlygterne som jeg mener var firkantede. OG så var den med 1,9 L. motor… uha uha uha På Amerikansk gik modellen som — Buick´s Opel Kadett… Hmmmmm Jaaa godt med dem… Men der var mest Vauxhall Viva i Ferenza coupe udgaven med 2,3 L motor man hørte om på racerbanerne,
  indtil kadett C modellen kom.
  Det var igrunden nogen voldsomme maskiner i de biler !!!! Meeennn hva fannn. En Okrasa tunet boble 1200 snurrede jo med mindst 120 hk i bagen direkte ned i baghjulene. Så kom an drenge 😉

  #39290

  Hej alle sammen
  Så er der lige lidt Opel Kadett billeder fra min Opel samling
  Fra højre mod venstre : A,B,C,D,E og og nogle med A og B , C og D og E og Astra F ???
  Mvh Ms Super

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 45 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.