Mekanisk Hest , kølevogn mm

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Mekanisk Hest , kølevogn mm

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18235
  Anonym
  Inaktiv

  Er der nogen som ved hvilket forlæg Tekno sættevogns transporteren
  Mecanical Horse med kølevogn, fladvogn samt lukket transport kasse
  kan have haft, hvilket rigtigt bilmærke kunne tænkes at havet stået
  model til den.
  Kendes den i andre farver en Tekno orange, jeg har disse to, men også en grøn fladvogn,
  muligvis blev modellen leveret både med og uden optræksmotor, jeg
  har en uden og en med, men hvorfor det? Var det prisen?
  Jeg tror en alm Dodge ølbil kst 4,75 men var den anden en dyr ting
  Man ser den ofte i samlinger, mine har åbenbart aldrig eller kun sparsomt været leget med, og har da aldrig set en sandkasse
  Triangel havde noget som lignede, men det er ikke sådan en

  #18244

  Hej teknoib :
  Modellen findes uden og med optræk. Det har sikkert været et spørgsmål om pris. Man kan ved at fjerne dækpladen i den uden optræk, montere urværksmotoren.
  Farven i flg. 2007 tekno bogen er altid rødorange. Lad traileren i samme farve samt i grøn. Fiske traileren i sølvgrå, og flytte traileren i grønmetallic.
  Det er ikke en Scammell mecancal Horse. Men man kunne være inspireret af denne.
  Jeg har faktisk søgt på nettet og det i dage, for at finde en vogn der kunne ligne, desvære uden held.
  SÅ – tænkte jeg på “røde orm” Der blev bygget et antal af disse settevognsbusser, der bla. kørte på ruten Valby-Køge. Den ene var på daværende tidspunkt – 1947 – verdens største, og bygget på en Leyland. Alle øvrige var med lang næse på Bussing teknik.
  Leyland modellen “døde” i Holbæk omkr. 2010 efter 40-45 år som skur.
  Med den bus type i tankerne, kan det undre at urværksbilen aldrig kom med en bus anhænger, for det havde været oplagt.

  man kan søge på — røde orm — men alså ikke vikingen og historien om ham, men bussen. Jeg har skrevet historien på min side — wagners viatual modelcar museum — næsten nederst.

  Hilsen

  Hans Jørgen

  #18247

  Prøver igen… glemte noget med fil størrelse… den mekaniske hest er fra 1962, og ligner, men er alså alt for ny.

  #18259
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej. Jeg mener at kunne huske, at (formegentlig) Dagbladet Politiken og eller De Forenede Papirfabrikker transporterede store papirruller mellem Nørrebro og Politikenshus på min. to lastbiler (sættevogne)(Grå farve) der lignede denne. Jeg boede i København 1969 til 1970 (april) og kan huske dem kørende på Tagensvej og ligeledes når de skulle bakke ind i bygningen ved Vestre Voldgade!
  Carlsberg har også haft disse! Kan ikke lige finde et billede af politikens bil, men har set et sådan, men her er et billede af Carlsbergs. MVH Ole A

  • Dette svar blev ændret 10 år, 4 måneder siden af Ole Andreasen.
  Attachments:
  #18269
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Igen. Kunne egentlig godt forledes til at tro, at det er en Scammell Scarap der har stået model ?? MVH Ole A

  #18271

  Hej :
  Jeg har lige søgt lidt på den der Scammall Scarab som du har på foto Ole og som jeg også har på foto oven over. Den kom i det design sidst i 1940´rne. så den kan være inspirationskille. Det var en lille trækker til 3-6 tons sættetrailere.
  I 1980´rne kørte jeg med tog til Kbhvn. dagl. til skole. Ved Valby garage anlæg for busser, der sås fra toget, holdt der 3 – 4 stk af nogle store røde trehjulede sætte biler uden lad traileren. tror de var skrot til reservedele. Vis der er nogen der kan huske dem, så kommer vi måske nærmere et godt svar på hvad urværksbilen er for en størrelse. OG de biler kan meget vel være de samme som der nævnes i forbindelse med bryggerier og bladhuse, hvilket jeg husker enkelte pasagere talte om.
  Så kan jeg da lige nævne at der af alle Scammall modellerne blev fremstillet 30.000 stk. fra omkr. 1934 – 1968 og der kendes i dag kun 120 originale alle modeller incl.

  mvh

  Hans Jørgen

  #18272
  Anonym
  Inaktiv

  hej
  Mange intereessante oplysninger, jeg har feks en Dinky som jeg skal renovere, men den var elektrisk drevet, men den med Carslberg,
  den ligner da..

  #18285

  Hej teknoib :
  Har din Dinky model ikke 4 synlige hjul, og den er også “kantat” i designet.
  Man skal ikke tro at Scammell mecanical Horse var ikke lille ala. dem vi ofte kender som Italienske Vespa modeller. Scammell Scarap vognen var trehjulet. Havde een forlygte og en kofanger buet rundt om den runde front. Det var ikke en baby ladbil, den kørte med 6 ton på nakken. Det er sådan en tekno-vilmer har vist foto af med Carlsberg. Den gule på foto er en senere model uden hytten, men den kan give en ide om hvor kraftig den faktisk var.
  Dermed være ikke sagt at det er Scammell vognen der har stået model. For den ligner ikke Tekno modellen, der forøvrigt havde 4 hjul, men skjulte. Forresten havde tekno modellen et meget fint dreje system.

  Attachments:
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.