MÆRKER

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #84552

  Jeg har oplevet at renoverede biler er sat til salg som originaler. Det er ikke altid til at se det, og slet ikke på billeder. Nogen sender små Tekno biler den halve verden rundt for at få dem renoveret, så ingen kan se forskel. Det må være relativt dyrt bare i forsendelse. Det kan næsten kun være fordi der på et tidspunkt skal snydes ved handler når husholdningen fattes penge, eller når uvidende arvinger skal sælge.
  Måske er det kun mig, men jeg vil mene at der er en forskel på prisen/værdien for en original i forhold til en renoveret. Jeg personligt er ikke interesseret i at købe en renoveret bil, og slet ikke hvis den sælges som original. Nu skal det ikke forstås som en negativ holdning til renoveringer. Det er ikke tilfældet, og jeg renovere selv, på mange plan, og bygger om efter egne lyster. Men jeg har en direkte negativ holdning til dem der forsøger at sælge en renoveret bil mv. som en original Tekno eller Vilmer, eller Corgi, eller Dinky osv. Nu kan man spotte mange renoveringer på reklamer og mærker, så jeg er begyndt at samle oplysninger om dem. Det skal natyrligvis gøres ved fotomateriele, fordi det er visuelle forskelle.

  Her ses Firestone VW .. Pilene viser de forskelle der umidelbart er nemme at spotte. Original på døren. 3 punktommer der er firkantede… Uoriginal 2 punktommer der er runde… Der er også lidt forskel på bogstaverne og krone staves med stort på den uoriginale… Der er også forskel på nr. pladen hvor de uoriginale tal er lavere og tykkere… Selve F mærker foran er originalt mere rundet, eller tykt i formen end det uoriginale….

  VW viser varevogne… På den uoriginale hånd er den ene tomle væk og det ser ud som om en finger er knækket. VW logo er drejet så V og W kan danne en helt lodret linie. Begge hænder er originalt tegnet med sort streg hele vejen rundt. Det er ikke tilfældet på det uoriginale mærke. Man ser tillige at viser og varevogne står forskudt på den originale bil. Det er ikke tilfældet på det uoriginale mærke.

  Det var blot to mærker jeg er faldet over. Der er flere små ting ved begge bil mærkninger, og der er alle de andre mærker også men vi kender ikke forskellene – endnu !

  #84560
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Hans
  Jeg er meget enig med dig i, at det er utilgiveligt at sælge en Teknobil der er renoveret som original. Endnu mere forkert er det at sælge en originalbil med nye mærker på, som også er tilfældet.
  Der er heldigvis forskelle – mest i farven. Men den bedste måde at afsløre et nyt mærke er ved, at de næsten altid skinner eller har et genskin, når der tages et billede. På de gamle originale decaler er lakken og limen ofte falmet eller blevet lidt brun i det.

  Men god ide at lave lidt reseach – så færre snydes.

  mvh
  Peter

  #84582

  Hej Peter
  Jo Jo der er sådan nogen småting der kan indikere at mærket er gammelt, men det er ikke altid på godt opbevarede biler og andet, for det er jo ikke kun på biler, og det er ikke kun for Tekno. Og det er ikke altid tydeligt på fotos. Jeg ved imidlertid at der normalt er forskelle på nye og gamle Tekno mærker, men det er der sikkert ikke på alle og ikke på alt det andet.

  Jeg har kendskab til nogen Tekno biler jeg har set, eller selv har skiftet mærker på, eller renoveret. Men jeg har også kebdskab til Lego biler, ikke mindst Bedford flyttebussen, og kranbilerne, og VW rugbrødene. Priserne på de små biler har overhalet samme typer fra Tekno, så det kan være en indbringende svindel bane. Så er der Märklin biler der også er snydt med, og det fortsætter. Navne logo/mærker på træ legetøj, og da det ikke altsammen kendes og fx. nogen gamle LEGO træbiler kan sælges for 14000,00 kr stk. så skal man til at passe på. OG HVOR ER DET ÆRGERLIGT ! Pluslig dukker der træting op over alt, og det skal med himlens vold og magt være LEGO alt sammen. Heldig vis er der LEGO folk på facebook der er ved at stable en komplet liste med billeder på benene.

  Jeg er sådan set ikke løbet ind i at købe nogen ud over de to første Tekno biler jeg købte på QXL for over 15 år siden. Jeg tænkte slet ikke tanken at de kunne være hjemme malet. Den gang var priserne noget højere for blik biler. En kranbil delvist ny malet men en original dyreambulance beløb sig til 1200 kr. incl. forsendelse. En anden Dodge/Buick tøndebil, og den var/er virkeligt godt renoveret, for 75 kr… Det er til at leve med, men havde der nu stået i annoncerne at bilerne var renoverede, så havde jeg ikke købt dem. Det man ind i mellem ser gør mig en anelse sur. Jeg er sådan set ligeglad med hvad tingene sælges for af penge. Men at tingene ofte sælges som originale kan jeg ikke ha` !

  Jeg undre mig samtidig over at købere ofte går efter annoncer med dårlige fotos, og dårlige forklaringer ? Er det fordi købere generelt tror de snyder mosteronkel i havehuset ? Personligt har jeg solgt brugte biler i bunker til langt højere priser end de stod til, enkelt vise, i første omgang. Og jeg har normalt mange gode billeder, og sælger sådanne bunker som skrot, slidt og godt brugt.

  Nu begynder det måske at lyde som en hel masse sure opstød. DET er ikke meningen. Men jeg synes det er sjovt at gætte 5 fejl hver gang jeg finder noget jeg kunne tænke mig i samlingen, og er i den forbindelse faldet over mærkerne. Jeg tænkte at det kunne være interessant at finde flere af dem.

  Den sidste jeg har set er en Volvo Tankvogn. Nittet i næsen men bag førehuset er en skrue sat i nede fra med spidsen ragende uden for, op bag førehuset. En rigtig finger river — Den går for at være original — DEN tror jeg ikke på.

  #84598

  Hej Hans Jørgen og Peter.
  Jeg er meget enig med jer, og jeg har også set lignende eksempler, og jeg har så vidt muligt holdt mig på afstand af den slags sælgere. Jeg har dog ikke noget i mod at købe biler som er renoveret, når man bare får det af vide, og prisen er rimelig i forhold til det som er lavet. Hvis det ikke er pænt lavet laver jeg det selv om som jeg gerne vil have det.

  Og til Peter.
  Jeg har meget gode erfaringer med at købe renoverede biler af dig.
  Her under er to gode eksempler på det, nemlig DSB Volvo bussen og den blå Volvo servicevogn. Dem er jeg meget glad for. De er nemlig så flot renoveret, så jeg ikke kunne drømme om at ændre noget på dem.

  Der for uden er der en af dem som jeg selv har renoveret, en hvid Volvo PV 544, og det er i al beskedenhed en af de renoveringer som er gået bedst for mit vedkommende. Men man kan jo altid blive bedre.

  MVH Kim B S.

  #84605

  Hej Kim
  Fine biler 👍😁🏁

  #84606

  Hej Flemming.
  Mange tak.

  MVH Kim B S.

  #84629

  Kim – Du skriver at du ikke har noget imod at købe renoverede biler, når bare du får det at vide og når prisen er der efter. OG det er præcis det, der er problemet. Det fortælles kun sjældent at der er renoveret noget, og derfor er prisen sat som var tingen original. Det går fornuftigt i facebook grupperne. Nok fordi vi er nogen der kommer til at sige noget nogen gange. Men kikker du på DBA eller Gul & Gratis så kniber det, og måske endnu mere på ebay. OG det er på ingen måde kun Tekno det handler om men også alle de andre der samles på, og det er ikke biler til et par hundrede kroner der tales om, men dem der er ti eller tyve gange dyre.

  Tager vi nu FALCK fx. på en Volvo kranbil med hjulkapsler. Så svarer K til de øvrige bogstaver, lige stramme linier med fod på… Bilen med hjul der har møttrikker bør der vidst stå Falck-Zonen på. Her har K i Falck fået et sving ben.
  FAlCK logo på siden har navnetrækket stående i lige linie på banderet under fuglen.
  Brandchef bilens side mærke er mindre og lidt anderledes og P samt 1 er hvid.
  Scania-Vabis… på presenning… se V – klodserne på benene for oven rager originalt ud over bogstavets ben til begge sider. Men fordi baggrunden er hvid ses det også nemt når mærket er gammelt og derved guldnet lidt. Samme mærke/tekst bruges dog også andre steder.

  Man kan jo sige at det alt sammen er lige gyldigt for biler til 200,00 kr. Og det er måske nok dem jeg køber flest af. Der med kan jeg jo også være lige glad. Jeg synes bare det er interessant at kunne udpege snyderne.

  #84637

  Hej Hans Jørgen.
  Jeg har aldrig købt Teknobiler på de nævnte anonce-sider og jeg er stadigvæk ikke på facebook.
  De steder jeg køber mine biler er fortrinsvis de biler Peter sælger og hos andre brugere på dette forum. Der for uden kommer jeg på mange stumpemarkeder og lignende hvor jeg tit har fundet billige Tekno-projekter, (de fleste under 100 kr. stykket) Jeg har eksempelvis tit lavet en god handel med Frits Thomsen fra Nibe. Han har som regel stand når der er marked i Aars. Der for uden har jeg et par venner jeg bytter lidt med en gang i mellem. Så jeg har mange gode kontakter.

  MVH Kim B S.

  #84641

  Kim, så er du jo ikke målgruppen. Jeg kan bare ikke helt se at dit indslag har så meget med Tekno originale mærker kontra uoriginale mærker at gøre ? Jeg handler mange steder, faktisk både køber og sælger jeg fra og til hele verden. Og ellers så opholder jeg mig på sjælland så Aars er udelukket her fra, såfremt det ikke foregår over internettet.

  Men for at dvæle lidt ved handler og fjæsbogen. Med de grupper jeg er med i handler jeg også. Nogen søger måske noget, eller viser sine samlinger osv. Så sendte jeg fx. nogen fotos af nogen små plastik biler til en i Belgien. I løbet af en lille time var de solgt til i forhold til her hjemme, rene fantasi priser.

  Jeg er naturligvis på facebook, for der er grupper der ligger inde med mange kloge folk der ved mange ting om meget. Og mange af os udvæksler vidden til vores hjemme sider. Man kan sige at uden fjæsbogen ingen hjemmeside indhold i mange tilfælled. Og mange har jeg faktisk henvist her til, når Tekno har været oppe at vende. For et par uger siden havde jeg gang i hele Ærø og Marstal, for at finde oplysninger om Legetøjsvirksomheden “Svane Legetøj” Marstal, der havde produceret nogen skibe af klodser under navnet “Svabaline” Uden fjæsbogen ingen informationer om denne producent, og produkterne. Det var en i min grupper der søgte oplysninger, og den slags detektiv arbejde synes jeg er interessant. Jeg mangler lige et par billeder – de kommer – så kan jeg præsentere historien som end ikke danske museer ligger inde med. Og jeg må sige at Marstal folket er serdeles informative, og der dukkede også familie op til producenterne. Spændende arbejde.

  Svabaline, historien kommer på min hjemmeside sammen med Røde Orm, Triton, Lion, Molberg, Tobi, Vilmer, den anden Lion og mange flere sammen med en alfabetisk opsætning af alle der har haft noget med legetøj at gøre fra år 0-2022, i DK. Det er en stor mundfuld, og der er meget langt endnu. Men det er spændende.

  Man kan jo benytte fjæsbogen til hvad man vil, men den er god til at søge oplysninger på, og den er god til at handle mange ting på, og med mobilpay så er de fleste handler forbi på 30 timer. Nu-vel det skal ikke være en reklame for fjæsbogen, for der er også en del mindre godt ved den, men så kan man jo begrænse udbudet af info om sig selv.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.