Irma og Tekno

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 28 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #89910
  Ole Monrad
  Deltager

  Den kedelige meddelelse om at Irma lukker som butik, har givet anledning til mange forskellige former for artikler. Jeg vil ikke holde mig tilbage og kommer derfor med endnu en.
  Under oprydning i mine biler, fandt jeg en interessant æske fra Kirk til Mercedes 280 SL. På endeflappen er der en label med “IRMA pris 9,85”. Der er nok ikke solgt mange Teknobiler i Irma, selvom varesortimentet tilbage i 60’erne og 70’erne var anderledes end i dag. Prisen antyder også, at der må være tale om en tilbudspris, så mon ikke den er solgt i 1971 i forbindelse med Kirks krak.

  #89952
  Stroget
  Deltager

  Nice find! Thanks for the photo. I am sorry to see them go.

  #89954

  Jeg kan huske at jeg har fået nogle lastbiler Ford D 800 lad bil og tømmer bil begge to købt i Irma i Rødover centret i starten af 1970-71

  #89974
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Ole

  Den er da faktisk lidt sjov med Irma prismærke.

  #89986

  Hej Teknofans
  En bil der med stor sikkerhed er solgt i Irma,
  Ford D 800 Irma Højlandskaffe.
  Nåja Kirk, ikke Tekno.
  Mvh Bertel

  Attachments:
  #90007

  Sjovt nok så har jeg aldrig set en Teknobil i en Irma forretning. Vi havde kun en meget ultra lille Irma i byen så de havde sikkert kun det som solgtes mest. Der var et vindfang med blå klinker og hvide fuger og en automat, hvor man kunne trække Irma kaffe i poser. Så kunne man gå hjem og lave kaffe. Men om sommeren blev der handlet i Irma i Nykøbing, som efter datidens forhold var et virkeligt stort supermarked… Jeg husker ingen Tekno biler der, men masser af strand og sandkasse legetøj !
  Jeg har en Tekno Mercedes 280SL Tekno overskud. Jeg købte den og en DSB bus hos Anker i Holbæk. Jeg husker ikke hvornår men et sted mellem 1974 og 1976 og den har aldrig været andet en pynt og 80% af sin tid pakket i æsken sammen med det elektriske tog. Alligevel er den skaldet af — det er toget ikke ! — 16,25 skulle være normal prisen. Men jeg kan se at Ankers udsalgspris var 8,85 kr. Men nu var min far og Anker barndomsvenner, så jeg har siden fået fortalt, at en hel palle fuld biler, blev købt ved bort auktion. Og rygterne gik jo i byen som altid — NU HAR ANKER FÅET — Tekno biler på udsalg — De nye kataloger fra Matchbos eller Corgi og NU er der hinkesten, og ja det samme gjalt på et tidspunkt billige Tekno John Raketter, men de kunne ikke holde til at blive brugt. De knækkede i spidsen.

  #90012

  De biler jeg fik den gang min mor købte i Irma var begge to Kirk og ja jeg ved godt Kirk og Tekno er det samme

  #90022

  Tænk at man en gang kunne købe en Kirk/Tekno Falckbil i Fætter BR, for 39,75 Kr.
  Jeg har fusket med at lave en kasse til Irmabilen,
  ud af emballagen fra en pose blå cirkel kaffe.
  Mvh. Bertel

  Attachments:
  #90025

  Sådan en Irma æske må du da godt lave til mig 🤗👍🏁

  #90027

  Hej MS Super.
  Den Irma æske er engangsforetelse.
  Jeg gør ikke i produktion af disse.
  Vores ven Hans Jørgen, har til gengæld gjort lidt i æsker.
  Du kunne spørge om det var en muglihed han kunne hjælpe?
  Billeder af originalbox, lånt fra Peter´s artikkel.
  Mvh. Bertel

  #90028
  Stroget
  Deltager

  I think everyone will want an IRMA box made from an old coffee box! I know I do! 🙂

  #90029
  Stroget
  Deltager

  I never saw one at IRMA but I bought many at Thorngreen.

  #90036

  Hi Karl.
  Yes you have previously told us that the first Teknocars you got as a boy, were bought at Thorngreen Toys on Strøget.
  All the best from Bertel

  #90041

  God ide med kaffeposen Bertel… Men er Cirkel pigen ikke konkurrenten ;-)—

  BOX — Har man målene .. Så kan en ny box sættes op i Word programmet… Men man skal regne med at det tager sån 3 timer at sætte en box op med forskellige tekster og streger hvis man ikke har en fejlfri kopi at gå ud fra. Til IRMA bilen skal den nok udskrives i to dele på A4, eller i et stykke i en A3 printer..
  Skriv ud på 280-325 gram papir/pap af god kvalitet, meget gerne MAT fotopapir.

  Det er vigtigt at det er mat og ikke blankt fotopapir til denne opgave. Det blanke papir er væsentligt blødere end det matte papir. OG når der som her ikke er billeder på så kan en carton anvendes.

  Printeren skal grundet papirets tykkelse helst fodres ind bagfra og trække papiret nogen lunde lige igennem maskinen. Fodre du maskinen forfra så kan den ganske enkelt ikke bøje papiret rundt så det kommer ud foran igen.

  OG DET FALMER PÅ ET ÅR ELLER TO — også når det står i skyggen. Jeg har gået og lavet forsøg. Fotopapir er frygteligt til at falme helt utroligt meget. Kommer det i glas og ramme går det straks meget bedre. Så man skal altså give pappet en overflade der kan holde uv-strålerne lidt ude. Har man blank spraymaling til bilerne, så giv printet af kassen et par 3 gange af det… Eller køb en vandbaseret lak og rul det på… Hæng trykket op så det kan tørre, og bagefter skal det måske i præsse et døgn så det bliver helt fladt igen… Lakken forhindre i væsentlig grad at farverne falmer. Man kan også køre to sider, der ligger bagside mod bagside, i gennem en lamineringsmaskine med tynd lamineringsfolie. Man får så to sider med plastfolie på ydersiden, når de er skåret ud. Det virker også. Men siderne skal nok under alle omstændigheder ligges i præsse et døgn eller to for at blive helt flade. Problemet med plastfolien, er at den har tendens til at revne når der foldes kanter, og det er svære at lime, for alm. papir lim limer ikke på plastik.

  Så skæres æsken ud. Man præsser foldelinier med ryggen af en alm. frokostkniv, og limer boxen. Lukke flapperne lader man med fordel være godt lange så lukker de bedre.

  Vinduer til æsker finde i papirhandlen… Forsider til kalændere.. Eller noget der er pakket ind i store flade plastik stykker… Jeg lader vinduet køre hele vejen rundt inde i æsken… Et lille ombuk, og så fire sider, den sidste side lander oven på det lille ombuk. Altså som om det er en æske i æsken… Vinduet afstiver nu også pap delen temmeligt meget, og vinduet falder ikke af eller ud.

  #90059

  Hej Hans Jørgen
  Har forsøgt med en Teknobox, printet på anmindeligt A4 printer papir og lamineret i min lamineringsmaskine.
  Også et par original æsker fra nev-ray, som for den orange farves vedkomende er falmet temligt meget.
  Irma veteranbil, mærket: “kees”.
  Mvh. Bertel

  #90065

  Ja det er lidt ærgerligt når æskerne falmer… Især hvis de er nye ;-)…
  Er ved at ombygge min IRMA æske der er klar på A3, til noget brugbart til A4 print. Min A3 printer stod af og jeg synes de er lidt vel dyre endnu, også i brug. SÅ-jeg kan kun lave æsker der kan komme ud på A4 pt. Det bliver til noget med 3 sider – 4 dele der skal limes sammen + vinduet. Tror det lykkes…

  Havde 3 af de Veteran IRMA biler… Komplet umulige at sælge. Prøvede et år 2stk 5 kr… SÅÅÅÅ jeg er ved at bygge bil med dem … Ford model T — Før TT modellen — med forstærket chassis og kraftigere baghjul… Man ændrede ikke ved bremsen på kadannen 😉 Kør først og brems en anden dag – måske ! —- OG så en Dinky kopi Fordson traktor der skal ændres også så det hele går op i en højere enhed årg. 1918…
  De Irma biler har køleren for langt fremme, men ved at korte førehus og kalege nærmer det sig noget ok… HAr stadig en Irma bil i fin stand, og den må nok hellere overleve som den er…

  #90140
  peter frandsen
  Keymaster

  Det er ret sjovt med den Irmabælge der ruller ind nu, hvor butikkerne lukker. Der var også Irma i Norge – lukkede vist omkring 1972, hvor denne bil på billedet stammer fra. Den er solgt i en Irmabutik til 19,95 nkr. Så mon ikke også de er røget ud gennem de danske butikker.

  Bemærk at det en Høylandskaffe ikke Højlandskaffe. Jeg viste at den norske udgave fandtes, men havde faktisk kun set den en gang – men jeg har en kasse med blandede biler stående og “gud hjælpende mig” om der ikke lå en norsk Høylandskaffe i kassen. Den har nu plads i skabet.
  Jeg har i øvrigt opdateret Ford d 800 artiklen på baggrund af den norske bil.

  mvh

  Peter

  #90145

  Man konstatere at bilen er Dansk.. 😉 De kunne få en Norsk æske men ikke norske mærker på bilen …

  #90149

  Hej HJW
  Peter´s billede af bil med Høylandskaffe decal.

  Attachments:
  #90151

  NÅÅÅ ok… Bare ikke den der er billede af ved siden af æsken 😉 —

  Et par andre samler objekter… Tror bil dåsen var med kiks i oprindeligt. OG der har altid været sådan en hjemme. Så den må være fra 1960´rne. Jeg kom til at investere i en på en Kirpu. Tænkte at den meget passende kunne indeholde gamle biler… Og IRMA kaffe ting tror 1980´rne og i dagl. brug.

  #90155

  Jeg har så også fået smækket en IRMA kaffe-bil æske sammen. Den virker perfekt, og man kan sådan set slet ikke se at den er lavet af 3 dele….

  Selve æsken hele vejen rundt i et stykke… Endeflapperne i hver ende et stykke til hver ende af æsken… Det virker… Ruden i et stykke plastik der løber hele vejen rundt, og så en stop pap ting foran bilen så den ikke kan rulle frem og gemme sig. Jeg satte en tilsvarende ind bag ved ikke for at stoppe noget med for at afstive æsken endnu mere… Alt ialt, er æsken blevet væsentligt mere solid end tilsvarende originale Tekno æsker…

  #90161

  Hej Hans Jørgen.
  Wow, Super fint arbejde.
  Er det mugligt at købe en sådan æske af dig?
  Hvis du ville printe den, skal jeg nok selv samle den.
  Til min kaffeposebox har jeg brugt (Stokvis) dobbeltklæbende tape og blå labels.
  Mvh. Bertel

  #90166

  JA det kan du godt…. 3 sider + vinduet…. OG jeg har faktisk også lavet en kort forklaring med billeder…. 30,00 kr.

  Det du så skal er skære den ud, lime endeflapperne på og give den en omgang lak eller gulvlak (måske fortyndet lidt)… OG samle den… Endeflapperne er i to dele. En del til hver ende af æsken, så man skal ikke fedte med enkelt dele. Når de sidder rigtigt så giver det sig selv hvor æsken skal foldes.

  Det dyreste er blæk forbruget og især Posten…. Den kan sendes som en pakke med DAO for 40 kr… Det er umidelbart den billigste jeg kan finde… Helt skørt, 48 som brev med den blå post !

  Vi er henne i 70 kr — Eller den kan hentes hos mig i Holbæk… Eller i Værebro/Bagsværd på næste fredag /17/3) ml. 14 og 18…

  Jeg kan fanges på 26804937 eller mr.h.j.wagner@gmail.com

  #90189

  Hej Hans Jørgen.
  Pakken er hentet, tak for handlen.
  Vender tilbage når jeg har samlet boksen.
  Mvh. Bertel

  #90296

  Hej alle Irma Kaffe fans.
  Jeg har fået samlet en Irma kaffe boks,
  ud fra det materiale jeg har købt af Hans Jørgen.
  Mvh. Bertel

Viser 25 indlæg - 1 til 25 (af 28 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.