HYBRID BUS

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #58109

  Tekno nr. 851 Scania bybus.
  Jeg købte den sammen med en Mercedes 280SL omkring 1973-75 hos Ankers Legetøj i Holbæk. Anker havde fået en del Tekno biler hjem som var sat på udsalg. Det var således en mægtigt tilløbsstykke, og den store butik var fyldt men menesker i alle aldre. Jeg ville have en Mercedes 280SL, og en Volvo lastbil. Men der var slet ingen lastbiler tilbage, så jeg snuppede en Bus. En af de få DSB busser der var tilbage. Vi havde DSB busser i min by, derfor var interessen for andre ikke i samme grad interessante.
  Jeg bemærkede æsken og spurgte gentagne gange om den nu også var fra Tekno Danmark og ikke fra det nye Tekno Holland ? Den var skam dansk var svaret flere gange. I meneske mængden var det ikke muligt selv at se efter, tingene blev langet over disken når penge var modtaget.
  Som det ses står det faktisk på æsken at den er fra Holland…. Men på selve bussen står der “Tekno Denmark”
  Så kan man måske selv gætte på hvad min bus er for noget. Samlet af overskul og puttet ned i en Hollandsk box fordi man ikke havde flere Danske æsker ? Sansynligvis. Begge biler har altid været i de viste æsker, og er ikke leget med. Alligevel skalder overføringsmærkerne af bussen og lakken af Mercedes modellen.
  Jeg husker at bussen var lidt hård ved lommepengene, men kan ikke huske prisen. Som man kan se på Mercedes modellen var prisen oprindeligt 16,25 kr. Hvilket nok nogenlunde modsvarer en ufaglært timeløn den gang. Bilen var sat ned til 8,85 kr.
  Alså blev Tekno bilerne solgt til omkring halv pris så længe lager haves. Jeg tror der var udsolgt samme dag.

  #58128

  Kan da lige tilføje et par net fotos af Ankers Legetøj — Det var en relativt stor bix, der blev overtaget af BR som det ene foto viser. Anker nævnte det som et tilbud han ikke kunne sige nej til. Tror det var en temmeligt god pris og såvit jeg husker tog han og konen til Spanien for at nyde derres otiom.

  BR = Børge Rasmussen, startede i Roskilde. Opkøbte gode legetøjsforretninger. Siden har BR nærmest opkøbt de fabrikanter af legetøj der var noget værd i norden under TOP-TOY navnet, og gået i samarbejde med Toys-R-Us osv. Gået ned og opkøbt af Salling….

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.