HVAD VAR DEN TIL ?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #86539

  Er der nogen der ved hvad Vilmer Tivvogn til traktoren var til i virkeligheden ? Eller måske hvem der fremstillede den ude i virkeligheden ?

  OG Vilmer tipvognen, har den altid plastik hjul ? Jeg har kun set den med plastik hjul…

  Vilmer Tipvogn nr. 576, iøvrigt her leveret i en Lion box !

  #86542
  JohnDK
  Deltager

  Hej Hans Jörgen
  Det er ikke noget jeg ved, men et gät er, korte industrielle transporter,
  törv, sukkerroer, korn.
  Kort transportsträkning, stor godsmängde, ev flere hängere efter hinanden og så
  sidetip ned i rist på fabrik.
  Traktor, sidetip, lavt tyngdpunkt.
  MVH John DK

  #86544
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Hans Jørgen

  Du har ret den ser mærkelig ud og Johns bud er vel meget godt. Navnlig Vilmer skriftede næsten alting helt tilfældigt så mon ikke anhængeren er lavet med lidt hvert mht. hjulene. Peter

  #86545

  Jeg ved det ikke men jeg kan ikke umiddelbart finde en tipvogn med andet end plastik hjul.. Det kan jo evt. angive produktions år… Også vedr de hjul lastbiler bør have i reklamer hvor tipvognen er med.

  John jeg har selv tænkt noget i retning af korn eller fodder, fordi den faktisk tipper ned hvor hjulene skal køre. OG det må være til fast vej for den får et voldsomt træk i forenden.
  Men om den er direkte fri fantasi tror jeg ikke helt på.

  Peter det er ikke altsammen helt tilfældigt. Jeg sidder og roder med Chevrolet 6400, og der er faktisk en sammenhæng afhængig af bilens bund og dem er der mindst 3 af, + den med fjedre som der er to af. Og der er to akselafstande for de modeller der kan dreje. Det opdagede jeg i dag for jeg har helt tilfældigt to blå biler med hvide Milk & Butter, lad. OG der er omkring 3 mm forskel i akselafstanden, og de har hver sin bund. (Jeg har ikke talt tiplastbilen med)
  OG går man de få reklamer mv. efter så begynder der at komme lidt sammenhæng for årstal og varianter. Men om jeg nogen sinde kommer i mål er et spørgsmål, for rigtigt mange ting kan man selv ombytte ved at tage tingene af og sætte over på en anden. Der er forresten to hjul typer af metal. Men Vilmer bruger også gamle dele op så længe lager haves til nye modeller, og her kommer især Chevrolet i klemme.

  #86567
  Stroget
  Deltager

  I saw a photo of it in the farm gift set so I assume it is a farm tipping trailer. But originally I thought it could be industrial – for gravel or coal? Does anyone know any old farmers? 🙂

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.