Hva skjer med hobbyen vår? Dør den ut?

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Hva skjer med hobbyen vår? Dør den ut?

Viser 17 indlæg - 1 til 17 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18904

  Er 1954 modell som alltid har vært opptatt av biler, og lekte med biler som liten. (Leker vel kanskje fortsatt, både med 1/43 og med min 1/1 Mazda MX.5)
  Men hva har skjedd med barna og deres leker og interesser? Det virker på meg som om de fleste gutter(drenge) i dag ikke bryr seg om biler. (Ingen av mine 2 sønner deler min interesse her.)
  Det er en trist utvikling og jeg er redd det skaper en “forgubbing” innen hobbyen vår.
  Hva kan vi gjøre for å snu dette?
  I min omgangskrets har jeg kun hørt om to gutter som leker med biler. Så da har jeg gått i overskuddshyllen min etter 2 stk MB 230SL som jeg har gitt via foreldre/besteforeldre sammen med monteringsinstruksen til bilen. De har også fått vite at denne lekebilen er 50 år i år. Håper at disse to barna så kan inspirere andre på samme alder til å interessere seg for lekebiler.

  #18909

  Det var dog et herligt udtryk “forgubbing” Det er vel sådan at interesser, for lige netop Tekno biler, Corgi og Dinky Matchbox Wiking osv. måske vil rende ind i en forgubbing. Det er sansynlig vis også fordi bilen som sådan var mere “stort” at eje rigtigt, i vores barndom. Det har naturligvis smittet af på vores interesse. Men der er en del der leger med fjernstyrede biler, og der er en del der leger med Scaelxtric, som med model tog, i klubber med store baner. Jeg er den eneste, i min nærmeste omgangskreds med interessen for de små biler. Sådan har det altid været. Jeg købte faktisk nogle gamle nogen i antik forretninger da jeg var en stor knægt der burde være for gammel til små biler. Da der var Tekno udsalg i halvfjerserne var jeg også ude at shoppe. En måde at holde liv i hobbyen på er sansynligvis oplysning. Både om selve hobbyen, men så sandelig også vedr. modellerne, og de varianter der findes. Ser man på Matchbox og Wiking, så er der ude i verden mere røre i samlerverdnen, end jeg fornemmer her i norden. Jeg mener helt klart at der skal oplysning til. Billeder på nettet, så dem der søger på fx. Opel ikke kan komme uden om en snes Tekno modeller osv. Jo flere der ser modellerne, des flere og måske yngere menesker vil naturligt tage hobbyen til sig. Så vi skal selv gøre noget for at stoppe en forgubbing. 😉

  Hilsen
  Hans Jørgen

  #18914

  Hej Knut.
  Jeg er årgang 1961, og har altid været vild med biler. Jeg kører selv i Volvo 245 Turbo årgang 1983. Jeg gider dog ikke nyere biler uanset om det er små eller 1:1. De gamle er nu en gang meget flottere, end dem man ser på vejene i dag. Jeg har også to sønner på 23 og 21 år, som ikke går så meget op i biler som deres far. De har dog en pæn samling biler fra deres barndom, som de også har passet godt på. De står pakket pænt i kasser på loftet, så vi kan finde dem frem en gang i fremtiden, hvis interressen kommer tilbage.
  Om der bliver ved med at være nogen med vores interresse, er et godt spørgsmål, men i hvert fald kan et forum som dette være med til at opretholde interressen og give inspiration, hvis vi kan opretholde en vis aktivitet her inde. Jo flere aktive brugere jo bedre.

  MVH Kim B S.

  #18943

  Hej igen.
  Jeg har altid samlet på alt muligt som har med biler og at gøre, og også lidt knallerter (Har PT 3 Yamaha FS1 4 Gear Årgang 1973, 76, og 78 og 2 Yamaha Passola begge årgang 1980). Ud over knallerter og alle mine biler har jeg temmelig meget læsestof om biler, blandt andet samtlige numre af FDMs Motor-blade fra januar 1967 og 40 år frem, samt en masse Bilen Motor & Sport, Bilen og Båden, Mandens verden og masser af andre gamle bilblade og bilbøger. Så det jeg ikke kan huske om biler, kan jeg som regel slå op i mine blade eller bøger. Jeg har også stadig alt mit Lego fra jeg var barn, og det er en hel del, som altid mest er blevet brugt til at bygge huse og biler.

  MVH Kim B S.

  #18944
  Anonym
  Inaktiv

  Hej B S
  Jeg kan se vi er af samme årgang og mine børn deler heller ikke i samme grad som jeg, glæden ved de gamle køretøjer. Men mon ikke det kommer, vores generation hælder vel mest til de biler, vi kendte som unge. Mon ikke historien gentager sig, blot med andre for os mindre interessante biler?!
  Jeg ville høre om det er muligt at få en kopi(scannet) af knallert
  testen fra Motor nummer 10 fra 1974?
  Jeg er interesseret i testen af Puch VZ50, da jeg stadig er den lykkelige ejer af sådan en:-)se billede
  På forhånd tak
  Mvh
  Ken

  #18965

  Hej Ken
  Hold da op hvor er den flot din gamle VZ50 fed maskine Er du medlem af Puchklub.dk ??
  Det er jeg og er så småt begyndt at renovere en MS 50 Super fra 1976 som skal ha den helt store tur 😉
  Jeg havde selv en Ms 50 Super som knægt af samme model og årgang.
  Som du kan se trænger den til den store tur 😉

  #18969

  Øhe der skete lige en fejl fjolset fik sendt 2 ens billeder 😉
  Der manglede jo lige et af damer inden hun blev skilt ad;-)
  Hun Hedder Betty”

  Attachments:
  #18975

  Hej Zamleren.
  Suveræn flot Puch VZ du har der.
  Jeg arbejder på at få den knallert-test skannet ind, og så kommer den ind i et link her i tråden.

  Hej Flemming.
  Rigtig fint MS Super Projekt du har. Jeg glæder mig til at se den færdig en gang.

  MVH Kim B S.

  #18976
  Anonym
  Inaktiv

  Hej ms super
  Er medlem af Puch klubben, har også bidraget på historie siden.
  Spændende at se din ms, når du bliver færdig og fornøjelsen ved at køre i dag er lige så stor som dengang, synes jeg:-)

  Hej Kim BS

  Det lyder godt, det vil jeg se frem til, da jeg desværre kun har testen fra Motor nr 9

  Mvh

  Ken

  #18979

  Hej Ken og Kim
  En uges tid efter jeg havde fået min kære “Betty” kom der en cylinder på og 0,5L benzin på tanken og så tippe tippe og ET tråd på kich starteren så var der liv i den gamle dame og den havde ikke været startet siden 1983 og jeg fik den 2009/10 så op på damen og en tur ned af vejen Flemming blev 15år på 2,5sek 😉 FEDT vi tales ved der ude.

  #18980
  Anonym
  Inaktiv

  Yes, jeg følte mig som på billedet…15 år, men sjovt nok sagde
  accelerationen noget andet, meen har stadig den borede cylinder
  og det “hakkede” stempel….og så rykker den;-)
  Håber ikke vi har bevæget os alt for langt væk fra emnet!!!

  #18983

  Hej Zamleren.

  Her er FDMs Knallert-test med gear-knallerter fra 1974.

  https://copy.com/AxdmnIIMrs8MmkMm

  Og hvis du ikke allerede er bruger på knallertforum, hvilket jeg varmt kan anbefale, så er her et link.

  http://knallertforum.dk/forum/index.php?sid=2479fec382a3382099b146b4546b1c32

  Jeg har selv været bruger på knallertforum siden 2008, og har haft mange gode oplevelser med det, blandt andet nogen fantastiske knallert-træf og knallert-løb/køreture.

  Faktisk har jeg også i de sidste 5 år deltaget i Hvidsten Kro Turen som er arangeret af folk fra Puch-klubben. Det er også en rigtig god tur.

  MVH Kim.

  #18986
  Anonym
  Inaktiv

  Hej Kim

  Alletiders, tak for ulejligheden, det er sjovt at læse igen!
  Jo jeg er med i både Puch klubben og kigger fra tid til anden også på knallertforum.

  Mvh

  Ken

  #18987

  Hej Ken, Flemming og alle øvrige.
  Ja, på en knallert fra vores unge dage bliver vi alle 15 år igen. Lidt på samme måde har jeg det også med mine modelbiler, som jeg aldrig bliver for gammel til, selv om jeg tydeligt husker en af mine unkler sagde da jeg var 14 år. skal du ikke snart til at interressere dig for andre ting end legetøjsbiler? Det er du da alt for gammel til. Men hans ord fik ingen betydning, da min bilsamling kun er vokset siden, og det har jeg det godt med, så det er det der betyder noget. Samtidig er det vigtig at ens hobbyer er aksepteret af ens kone eller kæreste, lige som vi selvfølgelig også må akseptere deres hobbyer. På det punkt er jeg nok også ret heldig stillet.

  MVH Kim B S.

  #18989

  Hej Kim
  Jeg har det lige som dig med mine biler i 1:1 og mine Teknobiler og de andre modelbiler lidt model tog og min gamle knallert og så er jeg privilegeret med en dejlig forstårende hustru nu på 30 år 😉 man er nok snyde heldig .
  Mange Tekno hilsener
  Ms Super

  #18990

  Her er lige et billed af en som man kan fortælle ALT og mig selv sage hunden 😉

  Attachments:
  #19001
  Anonym
  Inaktiv

  Jaa og fordelen ved modelbiler 1:1 er, at fruen kan komme med på tur. På den front er jeg også priviligeret, hun vil heldigvis gerne deltage
  når der er træf osv.
  Go weekend 🙂

Viser 17 indlæg - 1 til 17 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.