Forsikring

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #84642
  Ole F
  Deltager

  Hej,

  Vi overvejer at skifte forsikringsselskab og har i den sammenhæng snakket med nogle stykker om forsikring af samlerobjekter. Det ser ud til at være noget forskelligt, hvad de forskellige selskaber tilbyder. Nogle har ikke noget udover specielle ting, f.eks. mønter, andre specificerer en max grænse på samlerobjekter. Er der nogen af jer, der har fundet et forsikringsselskab med en god løsning og dækning, eller har nogen af jer gode ideer til hvad man skal gøre, så synes jeg det vil være rigtig godt at høre om det.

  Mvh. Ole

  #84711
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Ole
  Det er svært og man skal være forsigtig som bare pokker. En ting er at man tegner en forsikring, men de kræver billeder og dokumentation af alt hvad du har, hvis de skal dække samlerobjekter. Det beder de som regel først om bagefter. En ting er tyveri, som er slemt nok – men brand er meget være, der er tingene ofte helt væk. Der er ikke andet for end at prøve dig frem. mvh Peter

  #84764

  Forsikring ved jeg ikke meget om, men er ok med det jeg har. Foto er en anden sag.
  Jeg kunne forvente at et forsikringsselskeb vil have fornuftige billeder, som om det nærmest er salgs annoncer. Man skal nok også huske at man kender selv en given ting, men det gør alle andre ikke. I dag er telefoner virkeligt gode til at fotografere med.

  Skulle jeg tage fotos til forsikring mv. så ville jeg gøre – som jeg har gjort – 😉

  Jeg har helt konsekvent fotograferet hver enkelt bil hvor taget ses, front og venstre side + bag og højre side + direkte fra bunden så hele kofangere ses. Kan den noget er det også vist. Det hele er lagt på USB som bla. fås billigt i biltema. Men forsikringen kan sikkert nøjes med et foto og en kort beskrivelse. Men skal du beskrive en ting så opfat dig selv som en uvidende køber – OG lav beskrivelsen ud fra det. Jeg finder at et foto for meget på gemme stikket, siger meget mere end en masse ord. Det er måske lidt svære med Anders And blade, bøger og billeder. Jeg har iøvrigt skrevet en masse ned vedr. hvordan man vurdere alt muligt og umuligt, på min hjemmeside. Det er meget godt alt sammen, men jeg er sikker på at en forsikringsmand i almindelighed bedre forstår et foto.

  Foto studiet koster 150 kr. Består af to billige lamper med hvad der svare til 75-100 gammeldags wat dagslys og et stykke hvidt karton, eller kopipapir til mindre ting..Brug helst et stativ for at undgå rystelser. Man kan få nogen billige små lomme stativer til telefoner fx. OG brug blits også.. Så undgår man en masse skygger. Oplys baggrunden med lamperne, og det som blitsen ikke synes at oplyse. Lad blitsen oplyse bilens side mod kameraet. Jeg har brugt et blåt karton på fotoet. Man kan også bruge farvet baggrund men farven kan skinne igen i de blanke og larkerede dele, så hvidt eller gråt til alm. billeder.

  NÅÅÅ der er noget galt med det sidste foto. Men det er vel nok til at forstå uden det.

  #84914
  Ole F
  Deltager

  Hej Peter og Hans Jørgen

  Mange tak for input. Jeg kan se, jeg har en del fotoarbejde foran mig. Og tak for tips til at få gode billeder.
  I min søgen har jeg fundet et selskab, der har en speciel kategori for samlerobjekter, og i de mere detaljerede diskussioner nævnte de også videodokumentation. Det er måske et godt supplement, så forsikringsselskabet – hvis det skulle gå galt – kan se, at tingene står i hjemmet.

  Mvh. Ole

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.