Fjern maling oven på original lakering..

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Fjern maling oven på original lakering..

Viser 17 indlæg - 1 til 17 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #41141

  Hej alle.
  Jeg har en Sprite Musketeer campingvogn, hvor en eller anden SPADE har malet noget gult farve for oven og for neden. Det ser ud som om at den originale lakering er ret fin, derfor kunne jeg godt tænke mig hvis man kan fjerne det gule farve. Er det en mulighed? og i så fald, Hvordan?

  På forhånd mange tak for svaret.

  MVH Kim B S.

  #41150

  Smør den ind i krystalliseret brunsæbe et godt tykt lag med ruder og det hele pak den ind i mad film godt tæt lad den ligge en uges tid skyld den i varmt vand kan godt være den skal have en tur et par gange metoden er også god til at tage maling af ruderne
  Mange Tekno hilsener
  Ms Super Flemming

  #41153

  Hej Flemming.
  Mange tak.
  Jeg har tit rengjodt ruder på den måde, men jeg var bange for at det også ville fjerne den originale lakering, men hvis det ikke er tilfældet skal jeg da prøve. Man kan jo også sige at der ikke er så meget at tape.

  MVH Kim B S.

  #41154

  Hej Flemming.
  Nu har jeg gjordt som du skrev. Så må vi se resultatet om en uge eller 2.
  Planen er at den skal bruges sammen med min Ford Taunus 17M som blev renoveret for nylig.

  MVH Kim B S.

  #41155

  Jeg har gjort det flere gange den originale lak er tøret i en ovn
  den er hærtet på en andet måde end hobby maling gør den er ikke så hårt op hærtet
  Mvh Flemming

  #41160
  rené Kjehr
  Deltager

  Hej .
  jeg har også brugt metoden med brun sæbe . men dog MAX et døgn af gangen . det æder mere end godt er . decialer er allerede væk .

  #41161
  rené Kjehr
  Deltager

  OG en helt anden ting . ren nysgerrighed . må jeg spørge de herre KIM b-s og ms Super om jeres alder . kun fordi jeg hjælper min søn med at samle , men jeg syntes ikke der er så mange unge samlere . jeg er selv 50 år , min søn 15 år . kunne være sjovt om der var flere yngre samlere herinde .

  #41162

  Hej Rene
  Du kan ha ret i at brun sæbe kan være lidt skrab men et døgn eller to har jeg ikke haft problemer med 😎
  Du spørger om alder jeg er 55 år jeg syntes at det er super at du prøver at få din søn med på Tekno biler eller modelbiler generelt
  Det er en rigtig god hobby
  Mange Tekno hilsener
  Ms Super Flemming

  #41167

  Alt afhængig af malingen der er malet med, så kan det nogen gange klares med nævnte metode hen over en fodboldkamp, hvis man er til det.
  Gamle matchbox kan ikke li det. Der skal man være over modellen hele tiden ellers bliver den originale lak mat og udtørret.
  Den hobby kommer man vidst ikke galt af sted med 😉 OG det meste kan klares ved et køkkenbord….

  Har en låne dreng. Låner ham når han ikke gider sin mor… OG nu han så 22 efterhånden, så det med låneriet er vidst ved at gå den anden vej. Jeg lånes hver gang der skal laves noget —- Han samler på film biler. Ikke gamle Corgi, men nye store nogen. Måske kan det være svært at hive nye generationer ind.

  Da vi var drenge, var det lidt stort når mor, og far fik en ny bil, eller bare en bil måske. Det er siden gået hen og blevet en hverdags ting til brug og smid væk som et kølesab, og en vaskemaskine, og et komfur…. Min mor havde en moster med brændekomfur. Min mormor havde IS oven på køleskabet — Men Morfar havde 3 biler 😉 — Bedford A modellen (Lego bilen) VW pick-up, og Zephyr MK II… Min farmor havde to gasblus, og lejede en oven og en centrifuge nogen gange. Ellers var det grukeddel og håndvrider. TV havde de dog fået sidst i halvtredserne alle sammen. Der er sket noget siden dengang.

  Der er ingen steder at gå hen hvor fx. gammelt legetøj tages særligt seriøst. Tror der ligger et mus. på falster ? ved ikke hvordan det er. Det i Christiansfeldt er sån lidt lalala. Har tænkt at man skulle oprette et andels museum. — Samlernes udstillings hal — Hvor der kunne arangeres vandre udstillinger af legetøj, modelbiler, kuglepenne, postkort, dukker, smølfer, reisler modeller osv. osv. Det kunne blive meget godt med noget ude legeplads der sponsorere, og noget Falck skunsprøjt, og Veteranbil/MC/Knallert/Cykel klubber på besøg osv. Den eneste måde at samle nyt blod på er vel at vise man eksistere på et seriøst plan.

  mvh Hans Jørgen

  #41171

  Hej rene.
  Jeg er fra 15-10-1961. Jeg har to sønner fra 1990 og 1992.
  De har ca. 200 biler hver. men de fleste står lige nu på vores loft.
  Måske kommer interressen tilbage om nogen år, som det gik med undetegnede.

  MVH Kim B S.

  #41191

  Hej Kim
  Her 2 billeder af en mini før og efter en tur med brun sæbe den lå i 2 døgn 👍😎🏁

  #41216

  før og efter — 4 timer
  Synes det virker bedre i varme end i kulde forresten

  Attachments:
  #41231

  Hej alle.
  Her kan man se hvordan det foreløbig er gået med min Sprite campingvogn.
  Det lykkedes at fjerne det meste maling med brun sæbe. Som det er blevet nævnt, blandt andet af Rene, kan DEKALER ikke tåle brun sæbe. Så Sprite Musketeer mærkerne gik til ret hurtigt. Men mon ikke man kan købe nye, jeg skal alligevel også have et tagvindue, håndtag til støttefod og støttefod som alle mangler på denne vogn. Der for uden har jeg jo endnu en Sprite som også skal have flere dele.
  Jeg vil forbedre det jeg kan løbende på denne vogn.

  Som det ses her under har min Ford Taunus 17M fået æren af at trække denne vogn.

  MVH Kim B S.

  #41235

  Hej Kim
  Peter har alt det du skal bruge decaler og tagvinduer støtte ben skrue
  Det er et flot træk du der har sat sammen 👍😎

  #41236

  Når noget ikke går af, under brunsæbe processen, kan det nogen gange lykkes med det under varmt vand, og med en kniv — PAS PÅ IKKA AT SKADE DEN ORIGINALE LAK — eller når det hele er knas tørt, kan en tændstikke eller en tandstikker eller andet træ muligvis skrabe det overskydende overmaling af. En træpind vil nærmest aldrig skade original malingen.
  mvh
  Hans Jørgen

  Attachments:
  #41239

  Hej Flemming.
  Ja, det har jeg også fundet ud af. Så den skal nok komme til at stå i fin stand.

  MVH Kim B S.

  #41283

  Hej Hans Jørgen.
  Du har helt ret i at der mangler muligheder for at se udstillinger af det som vi alle sidder og pusler med hver især. Internettet er nok den nærmeste løsning, som f.eks. dit eller Peter’s billedgallerier.
  Derfor STOR OPFORDRING til alle; benyt brugergalleriet her på site.
  MVH Bertel.

Viser 17 indlæg - 1 til 17 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.