Figurer

Tekno har ikke rigtig gået op i at udstyre bilerne med figurer. I modsætning til Corgi bilerne som har fremragende modeller af små figurer til bilerne og rigtig mange faktisk har Tekno slet ikke på samme måde valgt at bruge dem sammen med bilerne.

De fleste af de figurer som Tekno har anvendt kommer fra Reisler i Ballerup, som er kendt for dyres dyr, cowboys og indianere.

Jeg tør ikke påstå at alle figurerne kommer fra Reisler, men en del gør. Kvaliteten er ikke imponerende og de blev dårligere og dårligere i malingen op gennem 60.erne. Størrelsen er ofte forkert. De ældste figurer var i hård plast og rigtig flot malet. Efterhånden blev der sparet på detaljerne og figurerne mistede malingen til øjnene, slipset mv. De sidste var støbt i blød plastik.

De første modeller var de flotteste. Der var malet øjne, mund mv. på figurerne ligesom detaljerne var trukket op. Dette er forvundet på de senere modeller, ligesom de ikke konsekvent har været anvendt, det virker som Tekno ikke rigtig var tilfreds heller.

En enkelt figur – nemlig den der sidder i Mercedes Benz 300 SL ses også i Solido modellerne, men om det er Tekno eller Solido der har lavet dem vides ikke. Tekno samlede jo Solido, så det har været nærliggende at bruge dem.
Blikfigurerne er dog rigtig godt lavet i flere stykker som er presset sammen og malet i flotte farver. De består af en plade, hvor kroppen er presset uden på og hovedet monteret bagefter. Pladen har så virket som arme og ben.

Hvilke biler har figurer:

Nr. 300 Blikbilerne:
Findes i grøn, blå og beige.

Nr. 948 Dodge militær og brandbiler
Lille grøn eller brun umalet figur.

Dodge militær

Dodge brand

Nr. 812/813 Cooper Norton og Ferrari Monca

Der findes tre typer chauffører til Cooper Norton og Ferrari Monza. Han er fremstillet af Reisler i plastik og har malet ansigt og sølvgrå briller. I de sidste biler, herunder blist-pack modellerne var ansigtet og brillerne ikke malet.

  

Ovenfor på venstre billede til venstre ses den ældste udgave til Ferraribilen. Han er ret bred og er flad i bunden, derfor passer han ikke særligt godt i en Cooper, hvor sædet er smallere end i Cooper Norton. I midten ses den næste chauffør i rækken i samme bredde, men med lange ben og hvor bunden er hævet, således at han sidder på en lille sokkel og dermed passer i begge biler, men han er stadig rigelig stor til Cooper Norton. Til højre den sidste udgave af chaufføren der er klart smallere. Det er en fordel, fordi han kan monteres i bilen (Ferrari) når den er samlet, hvilket de andre har svært ved.

De sidste modeller af Ferrari Monza blev leveret med Cooper Chauffør, som passer i begge biler.

Nr. 814 Willys Jeep
Findes i militær, UN, landbrug,  Falck og Røde Kors udgave. Findes med kasket og hjelm og i forskellige farvenuancer. Støbt både i hård og blød plastik.

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Willys Jeep

Nr. 819H VW 1200 Herbie
Mand der hænger i vinduet. Rigtig dårlig figur. Stammer fra Reislers motorcykelserie, hvor han har skrårem og pistoltaske på.

VW 1200 Herbie

VW 1200 Herbie

Nr. 835 Volvo 144
Samme type som i Willys og anvendt som politi-brandmand. En mindre udgave sidder i Scania bussen.

Volvo 144

Nr. 924 Mercedes Benz 300 SL
Mandlig og kvindelig chauffør med og uden kasket. Kasketten er oftes rød eller grøn.

Mercedes Benz 300 SL

Mercedes Benz 300 SL

Nr. 932 Mercedes Benz 230-280
Som i Volvo 144.

932 Mercedes Benz 230-280

Nr. 851 Scania Vabis bus
Chauffør.

851 Scania Vabis bus

Nr. 910A Mercedes Benz LP322 grisebil
5 grise fra Reisler. De ældste i hård plast. De nyeste i blødere plastik. Jeg er ikke sikker på de sidste bløde har været anvendt originalt.

Mercedes Benz LP322 grisebil

Nr. 864 Hyster truck
Chauffør – samme som Willys med hjelm med turkis arbejdstøj.

Hyster truck

Nr. 405 VW II E. Roed Sørensen
Mekaniker som kan side på taget på hovedet. Det er en Reisler soldat hvor geværet er fjernet sammen med udstyret på ryggen. Fint lille VW decal på ryggen.

VW II E. Roed Sørensen 

Nr. 415 Ford Taunus Transit
Tilskadekommen som har været vedlagt til ambulancer – også produceret af Reisler. Figuren er lavet i en del forskellige farver.

Ford Taunus Transit 


2 kommentarer til “Figurer”

 1. Mangler chauffør til Røde Kors Jeep samt til Unichef Jeep.

  Vil blive glad for dersom en har noget til salg.

  Med venlig hilsen
  Bjarne

  Svar
 2. Hej Bjarne
  Du kan finde chauffør til dine Willy’s Jeep her hos Peter
  Under : Uorginale dele:814 Willys Jeep no 155C 1 eller 2
  Det er samme mand der bruges til trucken og Haverste traktor.
  Mange Tekno / Kirk hilsener
  ms super

  Svar

Skriv en kommentar