003 (4)

Volvo Viking Langtømmerbil

Skrevet d. 24. jan, 2013 af in Lastbiler

Vedrørende beskrivelsen af bilen se artiklen med Volvo Viking grundbil.

Bilen er bygget op omkring en grundmodel, hvor denne artikel omhandler langtømmerbilen, som er list anderledes end de andre Volvo modeller i samme serie. Førerhus og bund er det samme som de andre, men chassisrammen er gjort længere og den har fået dobbelte baghjul, som ikke ses på andre Volvo biler med dette chassis. Ladet er tilsvarende langt og der er 5 stolper monteret med en kæde til at holde tømmeret, der dog ikke er leveret med. Stolperne kan være både malede i turkis eller umalede.

Den kom på markedet maj 1957 op til jul og blev kun leveret i den helt gamle udgave uden interiør, gamle lygter og pladehjul. Den kunne kun fås i farverne rød, sort og turkis lad. Det ville når være at overdrive at kalde bilen sjælden, men der er ikke så mange af dem, jeg tror ikke der er solgt ret mange. De er relativt eftertragtede og dem afbillede model med de småskader den har, vil koste omkring 1000,- kr. og mintbox ca. 2500 – 3000 kr.

Senere blev der udgivet en model med sølvgråt lad og hjul med 12 møtrikker, hvornår den er kommet vides ikke men formentlig 1-2 år senere. Denne model er til gengæld sjælden – og der kan gå lang tid imellem de dukker op. Svær at prissætte men en mintbox bil vil jeg tro vil løbe op i 4-5000 kr., og en model med lidt skader 15-1800 kr.

Hvad skal jeg passe på?

Der er ikke rigtigt noget andet end chassiset kan være knækket og limet navnlig ved førerhuset og ved

Skema

Ruder: Ja
Affjedring: Nej
Styretøj: Nej
Interiør: Ja/nej
Løse lygter Ja
Løse kofangere Nej
Bevægelige dele: Nej
Blink: Nej
Decaler: Ja Kun Volvo logoet på fronten
Samlet med: Nitter
Flerfarvet ja
Blist-car model Nej

Modellerne

433:


433-01

Model med sølvgråt lad. Intet billede.

æsker

Bilen er kun leveret i papæsker.

 

Ingen kommentarer.

Skriv en tilbagemelding