Teknosamleren betonbil

Volvo Viking betonelementbil

Skrevet d. 24. jan, 2013 af in Lastbiler

Vedrørende beskrivelsen af bilen se artiklen med Volvo Viking grundbil.

Bilen er bygget op omkring en grundmodel, hvor denne artikel omhandler betonelementbilen. Det er nøjagtig den samme bil som skovtransportbilen nr. 439. Der anvendt en Volvo trækker og en efterløber på to hjul. De 2 dele forbindes ved hjælp af en trækstang, hvor elementet hviler på 2 tværbjælker dels på trækkeren og dels på efterløberen. Trækstangen er malet sølvfarvet. Eneste forskel på bilen i forhold til skovtransportbilen er afstanden til stifterne på trækstangen og tværbjælken på efterløberen. Afstanden er 10 mm mellem stifterne. Trækstangen og tværbjælken er kortet tilsvarende af.

Jeg har kun set betonelementet ganske få gange som originalt. Det er meget sjældent og det er lavet af træ. Jeg har set det på Scania lastbilen og flere gange på en Volvo F89 longtrailer, men faktisk aldrig på en Volvo Viking. Jeg tror det er en særudgave fra Scania – Vabis, som aldrig er lavet originalt på en Volvo Viking fra Tekno. Jeg har derimod en model fra Volvo med stålrør, som kan ses på billederne under modeller.

Jeg har aldrig set en æske eller materiale, der omtaler bilen som man kan ikke være sikker på, at den har et typenr., eller der er lavet materiale om bilen. Hvis den er fremstillet er det sandsynligt, at den er i grundfarverne rød/orange førerhus og resten i sort og med de sidste hjul og med prismelygter.

De modeller, som der er flest af er restaurerede biler med et element i træ, som er fremstillet i Sverige.

Det er svært at prissætte bilen, da den kommer frem meget sjældent, men det er ikke en af Teknos perler sjælden eller ej. Så jeg vil tro en mint bil vil koste ca. 12-1500 kr.

Hvad skal jeg passe på?

Restaureringer, hvis man ikke ønsker sådan nogle i sin samling.

Skema

Ruder: Ja
Affjedring: Nej
Styretøj: Nej
Interiør: Ja
Løse lygter Ja
Løse kofangere Nej
Bevægelige dele: Nej
Blink: Nej
Decaler: Ja
Samlet med: Nitter
Flerfarvet ja
Blist-car model Nej

Modellerne

1: Stålbetonelement:

Bilen er original men om rør og æske er original fra Tekno er noget uklart, men det kan ikke helt afvises. Det er nok mere sandsynligt, at nogen har købt nogle biler på Tekno, eller har erhvervet sig biler andre steder fra og har lavet nogle Stålelementbiler, samt en æske. Den er for godt lavet til at det er hjemmefusk. Men det er sjov ting.

 

2: Betonelement:

Bilen er restaureret og jeg tror aldrig, at der er lavet en Volvo lastbil. Læs artiklen med Scania betonelementbilen.

 

Ingen kommentarer.

Skriv en tilbagemelding