Sparebusser

Volvo sparebus nr. 854

Skrevet d. 24. apr, 2020 af in Busser, Udvalgte biler

Volvo sparebus 

Nr. 854

(1961 – 1965/66)

Fortalt af Peter Frandsen

Klik på billederne for at gøre dem større.

Der var en god ide at lave en legetøjsbil om til en sparebøsse. Det krævede jo kun en lås i bunden med en nøgle og en rille i taget til at putte pengene igennem. I 1960.erne var der tusindvis af små lokale pengeinstitutter ikke bare i Danmark, men også i de lande, som traditionelt aftog Teknos produkter.

Det lignede ellers ikke Tekno at komme på den slags ideer og selvom salgchefen Poul Fjeldgaard i mit interview med ham, klart hævde, at det var hans ide et lave sparebusser, føler jeg mig ikke helt overbevist.

Andre har fortalt mig, at det var et lille firma i Århus, der handlede med sparebøsser, der fik ideen, men jeg ved det ikke. Efter sigende skulle, der været fremstillet flere hundrede forskellige udgaver af sparebussen.

Der er utallige variater af sparebussen og kigger man på oversigter over pengeinstitutter fra dengang, skulle der være masser af kunder. Hvem i en bank har ikke kunne indse, at det var sådan en sparebøsse drengene ville have, hvis de selv kunne vælge.

Som samler er det sjovt at samle på noget, der aldrig får en ende og jeg tror ikke det vil være muligt for nogen, at samle alle sparebusserne.

Kig i min artikel om Volvo bussen nr. 850 for nærmere beskrivelse af bussen.

Spare bussens historie:

Volvo bussen udkom på markedet i slutningen af 1955 og der gik noget tid, før sparebussen fulgte efter. Det ældste materiale, som jeg har rådighed over, omtaler sparebussen første gang i en prisliste fra september 1961, hvor den kostede 13,50 kr. Den er ikke i listen fra 1960, ligesom den heller ikke findes i Teknos katalog fra 1961/62. Så sparebussen må være udkommet enten i efteråret 1960 eller i 1961.

Der omtales ikke en specifik model i Teknos prislister –  kun “sparebus” og prisen, men i en annonce i Legetøjstiden fra 1963 omtales BP sparebussen, men om den har været der fra starten ved jeg ikke, men mon ikke BP bussen var Teknos udgave af sparebussen. De øvrige er solgt direkte til pengeinstitutterne formentlig gennem en grossist.

Ovenfor annonce i Legetøjstidende fra september 1963.

Sparebussen er ligeledes i belgiske og hollandske lister allerede fra 1961.

Den optræder ligeledes i prislisterne fremover, hvor den sidste gang vises i en prisliste jeg har fra oktober 1965 til en pris af 17,00 kr. Den er med i Teknos katalog fra 1965/66 men i prislisten fra juli 1966 er den ikke medtaget.

Konklusionen må være, at sparebussen i BP versionen var på markedet fra 1960 til formentlig starten af 1966, måske kun til efteråret 1965.

Ovenfor Teknos katalog fra 1965/66.

Det blev således til fire – fem år for BP bussen. Hvor længe alle de andre busser til pengeinstitutterne var på markedet ved jeg ikke, men formentlig helt frem til det sluttede i 1972.

Sparebussens detaljer:

Der er ingen teknisk forskelle på en sparebus nr. 854 og en Volvo bus nr. 850 udover rillen i taget til mønten og låsen. Derfor vil jeg nøjes med at henvise til artiklen med Volvo bus nr. 850 for nærmere beskrivelse.

Rillen i taget behøver ikke en særlig beskrivelse – det er simpelhen kun en rille. Låsen er i følge salgschef Poul Fjeldgaard en standardlås, som indkøberen på Tekno, blev sat i gang med at skaffe. Så han har blot fundet et firma, der har kunne levere en lås.

 

Alle sparebusser har et nummer trykt bagest på bunden. Det kan gå fra 4 – 6 cifre. Hvad dette nummer dækker over ved jeg ikke præcist. Jeg har prøvet at kigge på om der er struktur i forhold til danske numre og så videre, men det er der ikke. De samme busser har forskellige numre så jeg hælder til, at det er fortløbende numre i et eller andet system. Jeg har set den samme svenske bus med nr. 59361 og igen i en anden farve med nr,. 61471. Det er et spænd på 2000 numre og et antal sparebusser på fx 5000 stk., til en stor bank var vel ikke urealistisk. Jeg har bemærket, at de samme busser har numre, der ligger indenfor nogle få tusinde. Da jeg har set 6-cifre på busser må der så være lavet langt over 100.000 stk.

Jeg hælder derfor til, at hver ny serie med busser, har et fortløbende nummer.

Det skulle være almindeligt i 1960.erne, at man skulle levere sin sparebøsse tilbage, hvis man forlod banken og det er årsagen til at de er fortløbende nummeret.

Det laveste nr,. som jeg har kendskab til er Laurbjerg Bank med nr. 1166. Det højeste ligger er nr. 246.966, men jeg ikke huske til hvilken bus.

Sparebussen er leveret med alle hjultyper fra de blanke pladehjul til de umalede støbte hjul med 6 møtrikker.

Volvo bussens værdi:

Sparebussen er blevet mere og mere eftertragtet og flotte busser uden skader kan godt løbe op, mens sjældne busser i æske godt kan løbe op i nogle tusind kroner. Skader eller mangler trækker voldsomt ned og da langt de fleste busser har skader kan der være langt imellem mint eksemplarer.

Er der noget jeg skal passe på?

Fejl på grill, rude og ruderammen er udbredte. Så kig efter udskiftninger eller reparationer. Låsen kan mangle og nøglen er næsten altid væk. Der er mange, der tilbyder nøgler, men ofte passer de ikke.

 

Ruder: Ja
Affjedring: Nej
Styretøj: Nej
Interiør: Nej
Løse lygter Ja
Løse kofangere Ja  Grill
Bevægelige dele: Nej
Blink: Nej
Decaler: Ja
Samlet med: Skrue
Tofarvet Ja
Blist-car model Nej

Decaler: 

Sparebusserne har selvfølgelig pengeinstituttets navn og ofte et slogan. De slogens som sidder på mange af busserne går igen, fx “Lad pengene rulle i” og pengeinstitutets navn. Flere af disse slogans går igen på fx de svenske busser “Låt pengarna rulla in i”. Mange af busserne har et stort træ eller en tekst på bagenden, som også går igen fra bus til bus. Der har således været en standardisering af decalerne. Andre her tekst relateret til firmanavnet, som de formentlig har betalt ekstra for. Nogle få busser har et Volvo logo på fronten.

Æskerne:

Sparebusserne blev leveret i papæsker, som kunne være lidt forskellige. Langt de fleste er leveret i tilsvarende æsker som BP bussen, med flotte illustrationer, som dem, der sidder på BP bussen. Jeg har også set sparebusser i almindelige æsker, hvor der er skrevet på endeflapperne, eller hvor der er påsat et klistemærke med teksten “Sparebus 854”.

Ovenfor den “rigtige” æske til sparebussen med det rigtige nummer 854.

Nedenfor en mere moderne æske, som blev brugt både til Volvo- og sparebusser.

Modellerne:

Jeg har aldrig beskrevet et Tekno produkt, hvor der er så mange varianter. Der blev leveret sparebusser navnlig til Danmark og Sverige, men også til Finland, Norge, Tyskland, Holland og Schweiz og formentlig også til andre lande. Mange af busserne er lavet i forskellige farver, ligesom det er de samme farver, der går igen på mange af busserne fx grøn/sølv – rød/sølv – blå/sølv.

Min beskrivelse af busserne vil være en oplistning af de busser jeg kender til – desværre uden så mange billeder. Skulle der være læsere, der har egne billeder af busser, som jeg ikke har, er jeg meget interesseret.

Listen vil jeg opdatere løbende.

Neutrale:

Der findes neutrale sparebusser, men der er langt imellem dem.

Nr. 854, gul/sølv:

 

Bemærk, at denne neutrale bus ikke har et nummer på fem cifre.

Nr. 854, blå:

Nr. 854, grøn/sølv:

Nr. 854, rød/sølv:

Danske sparebusser:

Der er som tidligere nævnt et utal af danske busser. Da jeg ikke har så mange billeder er jeg nødsaget til at lave en oplistning og sætte de billeder ind, som jeg råder over.

Nr. 854, Aktieselskabet Skagens Bank: “Og pengene sætter vi i”

Nr. 854, Andelsbanken: “Kør rigtigt, kør til Andelsbanken”

Er formentlig den sparebus man ser oftes udover BP bussen.

Nr. 854, Bagsværd Sparekasser:

Nr. 854, Banken for Vejen og Omegn, rød/sølv: “Vi sparer ogsaa op i

Nr. 854, Banken for Vejen og Omegn, blå/sølv: “Vi sparer ogsaa op i

Nr. 854, Bistrup Bank – Hellerup Og Omegns Bank: “Vær godt kørende – benyt Bistrup Bank A/S”

Nr. 854, BP bussen:

Det er formentlig den bus, der er fremstillet flest af og den bus som Tekno solgte som standardbus.

Nedenstående bus er solgt på auktion, hvor jeg har taget billederne gennem glasruden. Om den er dansk eller norsk ved jeg ikke.

Nr. 854, Bornholms Bank:

Nr. 854, Bornholms Spare & Lånekasse i Rønne:

Nr. 854, Den Langelandske Landbostands Sparekasse Rudköbing: “Vær godt kørende – sæt pengene i”

Nr.854, Broager Laane og Sparekasse: “Og pengene sætter vi i”

Nr.854, Brædstrup Landbobank: “Spar til dine ønsker i”

Nr.854, Brørup Bank: “Parker pengene i”

Nr. 854, Diskontobanken:

Nr.854, Esbjerg og Omegns Sparekasse: “Drive in Sparekasse, Nemt og bekvemt”

Nr. 854, Farsø og Omegns Sparekasse:

Nr. 854, Faxe Ladeplads Bank, blå/sølv: “Lad os sætte pengene i den lokale bank”

En dame der arbejde i banken i slutningen af 1960.erne kan berette, at der kun var to ansatte i banken og en advokat som havde kontor på 1. sal.

Nr. 854, Faxe Ladeplads Bank, gul/sølv: “Lad os sætte pengene i den lokale bank”

Nr. 854, Fjerritslev Bank Aktieselskab:

Nr. 854, Fortunbyens Sparekasse:

Nr.854, Fredericia Privatbank: “Sæt pengene i den lokale bank”

Nr. 854, Frederiksberg Handelsbank: “Bussen kører til”

Nr. 854, Fredericia Privatbank:

Nr. 854, Give Bank, gul/sølv: “Og pengene kører vi i”

Nr. 854, Give Bank, blå/sølv: “Og pengene kører vi i”

Nr. 854, Give Bank Aktieselskabet Midtbank: “Og pengene kører vi i”

Nr. 854, Graasten Bank:

Nr. 854, Haderslev Bank: “Banken med fart på”

Nr. 854, Haderslev Kreditbank:

Nr. 854, Handels & Landbrugsbanken:

Nr. 854, Haslev Bank, Filial Faxe Ladeplads, rød/sølv: “Bliv pengeven med Haslev Bank”

Nr. 854, Haslev Bank, Filial Faxe Ladeplads, gul/sølv: “Bliv pengeven med Haslev Bank”

Nr. 854, Herning Handels- og Landbobank: “Og pengene sætter vi i”

Nr. 854, Hjørring Diskontobank: “Vendelbobank i 100 år”

Nr. 854, Hobro Bank, rød/sølv“Og pengene sætter vi i Hobro Bank”

Decal med “ramme” omkring.

Nr. 854, Hobro Bank, rød/sølv“Og pengene sætter vi i Hobro Bank”

Decal uden “ramme” omkring.

Nr. 854, Hobro Bank, gul/sølv“Og pengene sætter vi i Hobro Bank”

Nr. 854, Holbæk Bank rød/sølv: “Sæt pengene i den lokale Bank, Holbæk Bank”

Nr. 854, Holbæk Bank blå/sølv: “Sæt pengene i den lokale Bank”

Nr. 854, Holsteinborg Sparekasse:

Nr. 854, Horsens Privatbank A/S: “Vær godt kørende”

Nr. 854, Håndværkerbanken: “Parker pengene i”

Der er lavet mindst to udgaver af Håndværkerbanken.

Nr. 854, Håndværkerbanken: “Parker pengene i”

Nr. 854, Jyske Bank: “En bankbus på vej til”

Brædstrup, Sdr. Vissing, Nim, Hampen, Ejstrupholm, Klovborg, Nørre Snede, Gludsted.

Nr. 854, KDL:

Nr. 854, Laurbjerg Bank: “Og pengene sætter vi i”

Nr. 854, Landbosparekassen for Møn:

Nr. 854, Landbosparekassen i Horsens:

Nr. 854, Landbosparekassen i Thisted:

Nr. 854, Lollands Handels- Og Landbrugsbank rød/sølv: “Vær godt kørende – benyt”

Nr. 854, Lollands Handels- Og Landbrugsbank grøn/sølv: “Vær godt kørende – benyt”

Nr. 854, Løkken Sparekasse: “Lad pengene rulle i”

Nr. 854, Morsø Bank:

Nr. 854, Møns Bank: “Øens Bank”

 

Nr. 854, Nibe Sparekasse: “Vær godt kørende brug sparekassen”

Nr. 854, Nordjydsk Bank: “Et centrum for service og Spar op til det du ønsker dig” 

Nr. 854, Nordsjællandske Bank: “Den rullende bank”

 

 

Nr. 854, Næstved Diskontobank:

Nr. 854, Nørre Aaby Sparekasse:

Nr. 854, Roskilde Sparekasse: “Den rullende sparekasse”

Nr. 854, Roskilde Sparekasse:

Nr. 854, Salling Bank Skive: “Alt kan klares, når der spares”

Nr. 854, Salling Bank,  Aktieselskabet Landbobanken i Skive: “Alt kan klares, når der spares”

Nr. 854, Sjællandske Bank:

Nr. 854, Skovgård Bank:

Nr. 854, Spare og lånekassen for Ejby og Omegn:

Nr. 854, Sparekassen for Faxe og Omegn:

Nr. 854, Sparekassen for Lyngby og Omegn gul/sølv: “Og pengene sætter vi i”

Nr. 854, Sparekassen for Lyngby og Omegn rød/sølv: “Og pengene sætter vi i”

Nr. 854, Sparekassen:

Nr. 854, Sparekassen i Nykøbing Falster:

Nr. 854, Sparekassen i Skals: “Vær godt kørende benyt”

Nr. 854, Store Heddinge Bank:

Nr. 854, Stubbekøbing – Bogø Sparekasse:

Nr. 854, Svendborg Bank:

Nr. 854, Sydjydsk Landmandsbank i Ribe: “Pengene sætter vi i”

Nr. 854, Sønderborg bys Sparekasse:

Nr. 854, Tørring Bank: “Næste stoppested”

Nr. 854, “Veile” Bank, grøn: “Den rullende bank”

Med de gamle pladehjul.

Nr. 854, “Veile” Bank, blå: “Den rullende bank”

Nr. 854, Vends Herreds Sparekasse, rød/sølv : “Spar op til det du ønsker dig”

Nr. 854, Vends Herreds Sparekasse, blå/sølv : “Spar op til det du ønsker dig”

Nr. 854, Vends Herreds Sparekasse Middelfart, rød/sølv : “Spar op til det du ønsker dig”

Nr. 854, Vestsjællands Bank:

Nr. 854, Virum Sparekasse:

Nr. 854, Vivild & Omegns Sparekasse:

Nr. 854, Vraa Sparekasse:

Nr. 854, Viborg-Jyske Bank:

Nr. 854, Varde Bank:

Nr. 854, Aakirkeby Bank: “Vær godt kørende – benyt”

Nr. 854, Aarhus Privat Bank:

Nr. 854, Aalestrup Landbobank: “Og pengene sætter vi i”

Nr. 854, Aalborg Bys og Omegns Sparekasse:

Nr. 854, Aarhus Privat Bank:

Nr. 854, Ølgod Sparekasse: “Næste stoppested – Ølgod Sparekasse”

Svenske sparebusser:

Det har været et kæmpestort marked for sparebusser i Sverige. Der er mindst lige som mange varianter som i Danmark.

Nr. 854, Almundsryds Sparbank: “Låt pengene rulla in i”

 

Nr. 854, Askersunds Sparbank: “Låt pengene rulla in i”

Nr. 854, Borrby Sparbank: “Låt pengene rulla in i”

Nr. 854, Bygdens Sparbanken Småland:

Nr. 854, Engelholms Sparbank: “Spara I”

Nr. 854, Eslöv-Onsjö Sparbank: “Nästa Hållplads”

Nr. 854, Hedemora Sparbank: “Låt pengarna rulla in i” og “Spar til at formål”

Nr. 854, Jämshögs Sparbank: “Allt kan klares när det sparas”

Nr. 854, Kalix Sparbank: “Banken med fart i”

Nr. 854, Kopparbergs Läns Sparbank: “Pengarna sätter vi förstås in i”

Nr. 854, Kristianstads Sparbank: “En sparbuss på väg til”

Nr. 854, Kullens Sparbank: “Kör med pengarna til”

 

Nr. 854, Landskrona Sparbank: “Spar avgiften – TACK”

Nr. 854, Lenhovda Sparbank: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Linköping Skänninge Sparbank:  (ingen slogan)

Nr. 854, Ludvika Sparbank: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Malmö Sparbank Bikupan: (Intet slogan)

Nr. 854, Madesjö Nybro Sparbank: “Sparbanken” og “Familjebanken”

Nr. 854, Mariestads Sparbank: “Bussen til”

Nr. 854, Nörrkøpings Sparbank: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Sparebussen fra Nörrkøpings Sparbank findes med forskellige decaler.

Nr. 854, Nässjö Sparbank: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Osby Sparbank: “Till sparmålet”

Nr. 854, Oskarshamns Sparbank: “Låt sparslanterne rulla in i”

Nr. 854, Rönnebergs Sparbank Landskrona: “Pengarna sätter vi förstås in i”

Nr. 854, Skansens Centralstationen SS:

En ualmindelig sjælden udgave af SS bussen, som blev solgt på auktion i 2019. Jeg har ikke mødt nogen, som kendte bussen, før den kom på auktion. Billede 2 er desværre lidt rystet.

 

Nr. 854, Skellefteå Sparbank: “Framtidsbanken”

Nr. 854, Skillingaruds Sparbank: “Hembygdans egen sparbank”

Nr. 854, Sparbanken i Degeberga: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Sparbanken Familjebanken (Kalmar): “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Sparbanken i Lund: “Låt pengarne rulla in i”

 

Nr. 854, Sparbanken i Falkøping: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Sunnerbo – Härads Sparban: “Det er kull at spare i”

Nr. 854, Tidaholms Sparbank: “Låt pengarne rulla in i” og “Bygdens egen sparbank”

Nr. 854, Tomelilla Sparbank: “Ändstation”

Nr. 854, Torna Sparbank: “Nästa Hållplads”

Nr. 854, Ulricehamns Sparbank: “Låt pengarne rulla in i” og “Bygdens egen sparbank”

Nr. 854, Vrigstads Sparbank: “Spar til et mål – Sätt pengarna i”

Nr. 854, Volvo: (Intet slogan)

Sjovt at Volvo har bestilt en sparebøsse i form af en bus. Findes også som almindelig Volvobus.

Nr. 854, Westra Vermlands Sparbank: “Banken med fart i”

Nr. 854, Örkeneds Sparbank: “Låt pengarne rulla in i”

Nr. 854, Älmhults Sparbank:  “Låt pengarne rulla in i”

Norske busser:

Nr. 854, A/S Gjøvik og Oplands Privatbank:

Nr. 854, Follo Sparebank Drøbak:

Nr. 854, Melhus Sparebank: “Bruk Bygdans egen sparebank”

Nr. 854, Sparebussen på “Veien”:

Ovenstående bus er også lavet uden tagtekst. Jeg formoder, at den er brugt mange steder ikke bare til norske busser.

Nedenstående bus er solgt på auktion, hvor jeg har taget billederne gennem glasruden. Om den er norsk er ikke sikkert, men den ligner den overfor ganske godt.

Nr. 854, Sør-Audnedal Sparebank:

Nr. 854, Tønsberg Sparebank:

Finske busser:

Det er den eneste finske sparebus, som jeg har kendskab til. Bussen på billedet blev solgt på auktion i 2019.

Nr. 854, Tröväen Sästöpankki:

Nr. 854, Suomalainen Säästöpankki:

Hollanske busser:

Nr. 854, Nuts Spaarbank Delff:

Nr. 854, Nuts Spaarbank Drachten:

Nr. 854, Nuts Spaarbank:

Nr. 854, Spaarbank voor de stad Amsterdam:

Nr. 854, Stichting Nuts Spaarbank:

Nr. 854, Spaarbank Zaandam:

Tyske busser:

Nr. 854, Beamten Bank: (Mein Spargeld Rollt Zur Beamten Bank)

Rød sølv.

Blå sølv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 Tilbagemeldinger til “Volvo sparebus nr. 854”

 1. Thomas Claesson

  25. apr, 2020

  Hej!

  Jag har haft flera sparbussar. Två av dem var i nyskick:
  854, “Almundsryds Sparbank”, grön i originalkartong.
  Med taktext: “Låt pengarna rulla in i…”
  854, “Jämshögs Sparbank”, röd. Med taktext: “Allt kan klaras när det sparas”.
  I din lista så ska det vara “Tidaholms Sparbank” och beträffande den finska sparbussen så är det inte rätt stavat i Tekno-boken (Hedegård igen…).
  M v h
  Thomas

  Reply to this comment
  • peter frandsen

   25. apr, 2020

   Hej Thomas
   Det er godt jeg har en korrekturlæser “hensidas”. Det er godt nok også svært med det skrevne danske og svenske, men mon ikke det går. Jeg har rettet Tidaholm og sat Jämhögs Sparbank ind i artiklen. Du har vel ikke billeder af dine busser?

   Derudover har jeg sat billeder ind af Veile Bank, som jeg har fået tilsendt af en god samlerkollega.

   mvh

   Peter

   Reply to this comment
 2. Thomas Claesson

  25. apr, 2020

  Hej igen Peter!

  Jag ska kolla om jag har bilder på sparbussarna.

  M v h
  Thomas

  Reply to this comment
  • peter frandsen

   25. apr, 2020

   Hej Thomas

   Det vil være fint – det skal være dine egne billeder eller billeder, som jeg må bruge på Internettet.

   peter

   Reply to this comment
 3. Thomas Claesson

  25. apr, 2020

  Tillägg: “Jämshögs Sparbank”
  “Altt kan klaras när det sparas”

  Reply to this comment
 4. Gunner Thalberg

  26. apr, 2020

  Hej Peter.
  Tak ( igen ) for interessant læsning.
  Hvis bankerne fik lavet sådan en bus i dag, så ville der ikke være så mange forskellige at samle på !
  Melby Sparebank skal du flytte til det norske afsnit, teksten er helt klart norsk.
  Jeg synes ikke man ser dem så tit, ift. hvor mange der er lavet.
  Er det ikke oplagt at få nøglen lavet som reservedel ?

  Mvh.
  Gunner.

  Reply to this comment
  • peter frandsen

   26. apr, 2020

   Hej Gunner
   Du mener sikkert Melhus Sparebank – men du har helt ret, den er norsk og findes faktisk endnu. Nøglen har jeg som original reservedel i mine lister, så den ser jeg ingen grund til at få lavet.

   mvh

   Peter

   Reply to this comment
 5. Gunner Thalberg

  26. apr, 2020

  Ja, selvfølgelig, Melhus.
  Hvis du har nøglen som original, så er det jo det bedste.

  G.

  Reply to this comment
 6. Ole F

  27. apr, 2020

  Hej Peter.
  Det er en super artikel og rigtig spændende med oversigten over de mange forskellige udgaver, der er lavet. Jeg har samlet nogle stykker over årene og har nogle fra banker, der ikke er nævnt i artiklen. Jeg bidrager gerne med billeder, men kan ikke finde din mail adresse på sitet. Skriv til ‘kaerlodden@mail.dk”, hvis du gerne vil have billeder til at supplere.
  Mvh. Ole

  Og så vil jeg lige tilføje en sjov historie, der siger lidt om udbredelsen af sparebusser. For en del år siden var jeg heldig at få fat i to sparebusser fra Faxeladeplads Bank. Via lidt leg på nettet fik jeg fat i en person, der havde arbejdet i banken. Hun fortalte, at da hun i slutningen af 60’erne arbejdede i banken var de to ansatte plus advokaten. Han sad på 1. sal og kom hver eftermiddag ned og afstemte bøgerne. Så banken var ikke stor, men alligevel havde de sparebusser i forskellige udgaver.

  Reply to this comment
 7. peter frandsen

  04. maj, 2020

  Artiklen er opdateret med en masse nye modeller som venlige Teknosamlere har været så venlig at sende til mig. På de danske busser nærmer vi os 100 forskellige, så skulle der være nogen med viden om andre varianter hører jeg gerne om dem, så listen kan blive opdateret.

  Tak til dem som har bidraget.

  peter

  Reply to this comment
 8. Erik Vium

  06. maj, 2020

  Har “Aktieselskabet Skagen Bank” . Der kørte en tilsvarende bankbus den gang.

  Reply to this comment
 9. Jimmy J

  10. maj, 2020

  Jeg har den i rød og gul, den røde mangler rude og ruderamme + tag. Lollands handels- og landbrugsbank. Min far fandt dem i afaldscontaineren da han kørte for Indistri Renovationen(senere Renovadan) engang i 70’rene. Det er ikke lykkedes mig at finde ruderamme nogle steder.

  Reply to this comment

Skriv en tilbagemelding