Hvad fik Tekno aldrig lavet?

Skrevet d. 26. mar, 2012 af in Generelt

Der er nogle ting som jeg synes mangler i produktionen og synes temmelig oplagte. Hvorfor bilerne aldrig er blevet produceret ved jeg ikke, måske har man ikke kunne blive enige om rettighederne eller andre producenter er kommet først.

Nimbus:

Oplagt et denne berømte danske motorcykel var blevet lavet af Tekno. Det var en dansk motorcykel som blev solgt i meget stort antal. Brdr. Pedersen – legetøjsfabrikant fra Fredericia har produceret en noget større model med sidevogn, men derfor kunne Tekno godt have produceret en rigtig Tekno model. Måske har Siegumfeldt og Fisker & Nielsen ikke været de bedste venner.

Volvo Dueet:

En bil som var meget almindelig i gadebilledet og som var en del af Volvos program. Den kunne have været meget spændende i en Tekno udgave og når man tænker på at Volvo fylder en del i programmet er det egentligt underligt at denne bil ikke er kommet med.

Morris Minor 1000/Morris Maskot:

Både Morris 1000 og Morris Maskot var meget populære biler og var oplagte emner.

Fiat 500/Fiat 600:

Også meget populære modeller på det danske marked og som godt kunne have kastet en Tekno bil af sig. Godt nok har Tekno ikke lavet ret meget italiensk hvad så grunden er til det.

Ferrarimodeller:

Ferraribiler har altid været populære og har sikkert godt kunne sælges, men jeg ved fra mine samtaler med konstruktøren på Tekno fra 1953-1960, at Tekno flere gange forsøgte at få en aftale med Ferrari, men det var meget svært i modsætning til andre mærker.


4 Tilbagemeldinger til Hvad fik Tekno aldrig lavet?

 1. Dinna Blayking

  14. jan, 2014

  Tekno HAR da selv lavet en Nimbus med sidevogn. Jeg har da en ihvertfald 🙂

  Reply to this comment
 2. pfr123

  14. jan, 2014

  Hej Dina

  Mange tak fordi du byder ind med et indlæg. Hvis du har en er det nok den eneste der nogensinde er lavet. Tekno har lavet en Indian og en Harley Davidson. Men en Nimbus tror jeg ikke rigtig på.

  mvh

  Peter

  Reply to this comment
 3. H.J.W.

  05. jul, 2014

  Hej :
  Når du skriver det er underligt at Tekno ikke fik fremstillet noget særligt Italiensk, så kan de skyldes at Fiat sad/sidder på det meste. Og var det svært at få en aftale med Ferrari så var det de samme menesker der skulle laves aftaler med for Fiat, eller Alfa mf.
  Duet undre også mig. Den havde været rigtig god både med ruder, men også som van med reklamer på. Men af en eller anden grund var varevogne og stationcars ikke særligt udbredte som legetøjsbiler, og det kniber stadigt for samler biler.
  Nimbus undre mig også men måske MC´r ikke var så sælgende. Morris mini var der mange der fremstillede. Morris 1000 super minor som van, Pick-up, bindingsværk og personbil ville have været oplagt, der kørte mange af dem. Modellen findes næsten ikke som legetøjsbil og heller ikke som samler model. Endeligt ville både Morris 1000 og VW have været oplagte som Cabriolet biler.

  Reply to this comment
 4. Bertel

  28. sep, 2018

  Hej Peter.
  Andre Tekno ikke fik lavet:
  452 Anhænger som cementtransport til 453 Scania cementbi.
  Mercedes Benz LP322 som ladbil med tip.
  Mvh. Bertel

  Reply to this comment

Skriv en tilbagemelding