VOLVO fra Tekno

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Hans Jørgen Wagner 6 måneder siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #57455

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Jeg er ikke utilbøjelig til at opfatte Volvo P1800, Tekno nr. 825, som den mest solide Teknobil nogen sinde fremstillet.

  Denne Volvo viste sig i min kasse med renoveringsobjekter og har sin egen historie.

  Volvo gør et stort nummer ud af P1800 Sport. Bilen blev produceret i Storbritannien i de første år, og Roger Moore, som “The Saint”, kørte selvfølgelig Volvo P1800 Sport, allerede fra 1962, da serien startede.

  Bilen blev lanceret i 1961, og så, også Tekno-modellen. Min blev overtaget af mig i 1962/63 som en ny bil. Den er trådt på, også af min far husker jeg meget tydeligt, og kastet i luften med håbet om at den også kunne flyve. Den har kørt på fine parketgulve, over persiske tæpper, og deltaget i adskillelige blomsterbeds Rallies og kørt på veje tegnet på fortovet. Hjulkapslerne er trykket flade, men der er stadig lovligt mønstre i dækene, og bilen kører og fjedre endnu korrekt. Den mangler kun forlygterne, ellers er den intakt.

  Sammenlignet med den røde fra 1962 (har været hvid), så kører min bil stadig. Den røde er en af ​​de første fra “The Saint” filmene, og er blevet kørt af Roger Moore.

  Oprindeligt var min bil hvid, men har gennemgået forvandling i sort, rød, sølv, mørkegrøn og endelig et godt lag af lys beige. En gang i 1970’erne blev al farven fjernet, fordi den skulle renoveres. Den har ligget i en kasse lige siden.

  Måske er det på tide at afslutte renoveringsarbejdet.

  Jeg har lånt 3 billeder fra internettet

  #57509

  Flemming Rasch
  Participant

  Hej Hans Jørgen
  Der er lidt at gå i gang med 😉 glæder mig til at se resultatet

  #57510

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  HAAA ja jeg har en til i samme fantastiske stand, og med Vilmer Bedford baghjul… Underligt nok så ejer jeg kun een enkelt Volvo i original stand. Jeg ved jeg havde en grå Amazon stationcar som knægt. Havde en hvid og en grå 544, og en hvid 144, og så den slidte P1800. Jeg kan ikke huske at have haft en Amazon over hovedet, men jeg har heller aldrig rigtigt kunne li dens form, men den var ok god at køre.

  Faktisk købte jeg en i en antik bix omkring 1978/79 En rød Amazon med hvidt tag. Den gamle type med de gamle hjul. Den solgte jeg på qxl for omkring 15 år siden tror jeg, til en i Norge. Men såååå begyndte jeg at samle på Tekno biler igen underligt nok. OG hurtigt efter landede der en magen til i min postkasse, nu med det meste af en gammel box… 😉

  Attachments:
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.