Vilmer – Tekno Militær serien…… Nå Nå Nå

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Vilmer – Tekno Militær serien…… Nå Nå Nå

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Hans Jørgen Wagner 2 uger, 1 dag siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #64238

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Kom lige forbi disse biler…. BENBROS England. Hvor mon de er inspireret fra. Såvit jeg kan læse mig til er de fra omkring 1955-60/65.
  De sælges i æskerne som, Truck, og Car, alså som bil og lastbil. Manden nævner dem som Dodge. Det er nok den almindelige enorme trang nogen samlere har, til at sætte et bil navn i forbindelse med et stykke legetøj inspireret af tidens almene køretøjer, uden et egentligt konkret forbillede.
  Som de Danske versioner har de intet med en Dodge at gøre hverken Engelsk eller Amerikansk. Men på en eller anden måde ligner de en Vilmer bil.

  Link :
  https://www.diecastvintagetoys.co.uk/qualitoys-anti-aircraft-gun

  #64252

  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Hans-Jørgen

  Det er meget godt fundet. De er flotte og ligner klart Vilmer/Tekno bilerne. Om det Bengros der har kopiret dem er sandsynligt hvis de først er kommet i 1955.

  #64270

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Ja det er lidt morsomt at skribenten kalder dem Dodge. Dinky havde den Engelske Dodge/DeSoto model – kom som Tomte-Lærdal – senere. Der skulle ikke meget ændring af grillen til for at bilen egentligt blev den , dengang, helt nye Bedford fra 1953/54. Det er jo ikke helt præcist Vilmer bilen, så den lille ændring af grillen kan jeg egentligt ikke forstå at man ikke har gjort.

  Faktisk var jeg igang med de underlige biler fra Corgi Toys, som ingen gider at beskæftige sig med. De er så kedelige at de næsten heller ikke nævnes i den store Corgi bog, har jeg ladet mig fortælle. Qualitoys Turbine Truck serien. De har nu noget i sig der kan overraske.

  Qualitoys serien fra Benbros var bla. også disse militær biler med opstart i midten af halvtredserne, står der i teksten på hjemmesiden. Jeg kan ikke entydigt fastslå om de udgik i 1960 eller de kørte linen ud, frem til 1965.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.