Teknobogen

Dette emne indeholder 10 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Hans Jørgen Wagner 6 måneder, 3 uger siden.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #51200

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Der er kommet en ny — vidste i det ?

  #51202

  Hej Hans Jørgen.
  Jeg vidste ikke at den var udkommet.
  Men jeg havde tænkt på at det muligvis snart skete, da den sidste vel er 11 år gammel nu, og før den gik der 10 år i mellem bøgerne.

  MVH Kim B S.

  #51203

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Der kan jo sådan set heller ikke være forfærdeligt meget mere at skrive om bilerne — det handler om bilerne jo — for der kommer ikke flere af dem, og det har der ikke gjort i små 50 år.
  De har ikke bogen på samlerbørsens hjemme side — kan ikke finde den der — men på fjæsen kan den umiddelbart bestilles hos Hans selv, har jeg set.

  Tekno er bare så meget andet end bilerne. Tror jeg har noteret, og listet omkring 1000 varenr.

  #51204

  peter frandsen
  Keymaster

  Hej

  Der er ikke tale om en ny bog – men blot et genoptryk, med nogle ganske få tilføjelser mest af markedsføringskarakter for auktionshuset.

  mvh

  Peter

  #51205

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Hej Peter :
  Det skriver han også selv. Det er nok mere fordi der stadig er efterspørgsel på 2007 udgaven. Den nye går også under navnet — anden udgave — og der er jo et nyt cover 😉
  Meeen jeg overvejer den nye. Min gamle er så fuld af notater, rettelser, og små papir lapper, så den er blevet helt tyk og rund, og slidt. Tror det er den første bog jeg har haft der lige fremt er blevet slidt 😉

  #51332

  peter frandsen
  Keymaster

  Hej alle
  Jeg har købt et parti bøger hos Samlerbørsen – så jeg har sat til salg under “Salg af Teknobiler”. Det er rigtig, at der har været meget stor efterspørgsel på bogen, hvilket jeg også selv har oplevet. Bogen fra 2007 blev jo handlet for svimlende summer. Vi har været nogle stykker der har formået Hedegaard til at genoptrykke den og det er super at det er lykkedes. Der er kun trykt 500 stk. og jeg tror næppe han trykker den op igen.

  mvh

  Peter

  #51341

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  NÅ — for den da … Nåede lige at købe en af Dorte – sorry 😉

  #51345

  Hej alle.
  Nu har jeg til gængæld bestilt en bog ved Peter, nu hvor muligheden er der. Jeg har nemlig kun den fra 1997.

  MVH Kim B S.

  #51603

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Det Danske Postvæsen — PostNord, på ny Dansk, udviser en fantastisk, fart og entusiasme, så jeg har allerede modtaget min “nye” Tekno bog fra Samler Børsen.

  Min mening om bogen er at har man ikke 2007 bogen så kan man roligt købe den nye. Opsætningen er lidt anderledes og efter min mening nemmere at bladre i. Priserne er vidst de samme der er genoptrykte, men er igrunden også uinteressante, hvis man samler for lysten, interessen og hyggens skyld. De er kun interessante for sælgere, og investore der tror priserne fortsat vil stige. Det ved jeg ikke om de gør. De stiger ihvertilfældet ikke uden nyt blod, i Tekno samler verdnen. Det er jo så op til os “gamle” at gøre Tekno mere interessant end Packmann, bip spil, Apple I og II eller commodore maskiner. Som gammelt legetøj betraktet er det måske lidt svært, og vil formodentligt svarer til at vi skulle udvise samme entusiasme for tøndebånd, eller hjemme lavede træbåde med papirsejl mv. lign.

  Nu vel— 2007 udgaven havde et løsblad som 50% sikkert mangler vedr. den gamle Ford Mercury. Det er nu rettet så alt er noteret i bogen for denne model.
  I 1984 havde man korekt angivet Opel KAdett med nr. 724, og DKW Junior med nr. 727
  Man havde glemt hvilke numrer bilerne havde i 1997 ?
  I 2007 præsenterede man bilerne med samme nr. nemlig 724. Det holder man fast ved i 2018 udgaven !
  Billederne er lidt overredigeret i den nye bog. Det bevirker at røde farver mere bliver farveklatter, og detaljerne træder lidt i baggrunden. Os der fotografere for sjov kender problemet, vel nok især fra de røde farver, der kan drille.
  Men alt i alt en udemærket hjælper for samlere, og sælgere. Jeg ved der er samlere til æskerne allene, og disse samlere er ringe hjulpet med denne udgave også.
  Jeg vil sige at bogen skal købes hvis man ikke har 2007 udgaven, eller hvis 07 bogen er blevet slidt for meget som tilfældet er for min. Og så skal man huske at det handler om bilerne ikke om Ingeniørsæt, Dukkestue møbler, sandkasse legetøj, trælegetøj og alt det andet som også er Tekno.

  #51613

  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Hans-Jørgen

  Jeg er helt enig med dig. Der var stor efterspørgelse på samlerkataloget og jeg har gennem lang tid bearbejdet Hans til blot at lave et genoptryk af 2007 udgaven i en blød udgave for at gøre den billigere. Du har ret i at den så er meget nemmere at bladre i. Det har han afvist utallige gange med henvisning til, at der ikke er et behov. Men det lykkedes lige pludselig var den i trykken. Jeg havde så ønsket at mange af de fejl og sjuskefejl, der er i bogen var blevet rettet. Men bottomline er, at nu er der en bog til dem, der ikke har nogen og den er ganske uundværlig for en Teknosamler. Jeg har så også måtte forpligte mig til at købe et pænt antal, men de forsvinder nok efterhånden. Jeg synes faktisk det er en fin bog med masser af gode billeder. Jeg skrev faktisk en anmeldelse af den i 2007, som findes her på hjemmesiden.
  mvh

  Peter

  #51615

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  YEP — OG jo der er et behov.. Og hvis den var på engelsk blev der solgt lige så mange mere…Er med på en Tekno side på engelsk på facebook, hvor der er samlere fra hele verden. De kan alle engelsk, men det kniber med Dansk ;-). Noget af det første der spørges om er — is it on English ? — Tror enda det ville blive en kanon reklame for auktionshuset… Jeg har henvist både til dig og Samler Børsen inde på fjæsbogen…

  Nu kan jeg jo så reklamere for gruppen på fjæsen. Så kan du jo smide et link der ind, bla. for bogen. De vil jo også gerne købe andre ting der inde.

  Tekno Toys Denmark — admin Tom Eitner

  kan åbenbart ikke linke så det virker. Siden er godt 1 år gammel og der er 200 medl. pr. 20 dec. 2018 – der er alm. samlere nogen der skriver artikler og nogen med museer… god blandet flok

  Hilsen Hans Jørgen

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.