Skille Triangle Hjul Af?

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Skille Triangle Hjul Af?

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 6 år, 12 måneder siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #15137

  Anonym

  Jeg er nystartet her, og har arvet lidt guf indenfor Tekno. men mit spørgsmål er jeg sidder med en Brandsprøjte : TEKNO No. 486.436-1

  De 2 jul stænger er bøjede helt ude ved kapslerne. men kan det passe at kapslerne er i 2 dele og kan skilles af, så man måske nemmere kan komme til at varme stængerne op og bøje dem?

  Og i så fald den mest sikre måde

  Mvh Søren

  #15140

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Det er nok ikke specielt anbefaldelses værdigt at begynde at skille de gamle hjul ad. De er støbte og der vil sansynligvis knække noget af istædet for.

  Her på siden se — RESERVEDELE — UORIGINALE — HJUL — TRIANGEL — så kan du se delene —

  Du er så langt at bunden af bilen, er skruet af. Blik pladerne med klemmer der holder hjulakslerne til bunden, er vippet af, og du sidder med hjul og aksler i hånden. Det er ikke super stål og det er ikke så tykt, så det med opvarmning vil Smeden her ikke anbefale. En skruestik kan klare opgaven. Et hjul på hver side af kæberne fx. lodret. Det øverste hjul klemmer du ned med en finger mens du lukker kæberne sammen om akslen. Det gøres et par gange. Du kan også gøre det samme med en GOD pepegøje tang. Det er jo sådan at ordentligt værktøj er det halve arbejde. Falder hjulet af så er det nemmere, og så må man trykke hjulet på igen, bag efter. Start med et søm. Kan du rette det, så er der ikke noget problem med en Tekno hjulaksel.

   

  Jern, og stål i Tekno tykkelser skal ikke opvarmes. Det er noget andet med støbegodset, vis der er noget der skal rettes op. Det skal foregå med forsigtighed og elektrisk opvarmning anbefales. En gammel kogeplade er rigtig god. Flamme varmer for meget eet sted og materialet vil plusli forsvinde. Det skal være forsigtigt og værktøjet skal helst være af træ, så man ikke kommer til at klemme for hårdt så støbegodset alligevel springer. God ide at prøve med noget der er helt ødelagt alligevel, det giver lidt øvelse.

  Håber du kan bruge det.

  Hilsen  Hans Jørgen

  #15144

  Anonym

  Siger tak for svaret. Fandt ud af via denne side at de jo var 2 delt ved at kigge på reservedele, så en fladtang der ikke var for bred ind imellem de to dele, og så løfte af. Det gik fint.. Varmede stængerne med en loddekolbe og så var de nemme at rette ud.

  Tak for responsen.

   

  Søren

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.