Scania stigebil

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #14023
  Flemming Rasch
  Deltager

  Jeg har lige lagt sidste hånd på en Scania stigebil (445)

  men er i tvivl om den vandtrumle bag på er rød eller sølvfarvet orginalt ?

  Har set billeder af begge typer.

  Den bil jeg har er den gamle type med de første hjul uden blanke kapsler dem som sidder fast på akslen.

  Med venlig hilsen

  Ms Super

  #14039

  Hej Ms Super.
  Jeg har 2 styk af slagsen, som er i god stand til trods for at de ikke har været renoveret. Begge har den sidste hjultype.
  Den ene tror jeg er i mellem de sidst producerede, da der står Scania-110 på den. Den er ellers uden decaler og med blank slange-rulle.
  På den anden står der Scania-Vabis-76, og den har Falk-logo på for-dørene, og her er slange-rullen rød.
  Bortset fra navne-tekst og hjul ved jeg desvære ikke om der er andet som er ændret med tiden.
  Hilsen Kim.

  #14040
  Flemming Rasch
  Deltager

  Hej Kim B S

  Tak for dit svar.Du skriver at din har den sidste type hjul?

  Der findes tre typer så vidt jeg ved.

  Den 1. med store blanke kapsler på og den gamle type dæk.Og ingen ruder.De sidder fast på akslen.

  Den 2. (Den som jeg selv har)Faste fælge på akslerne akslen går ikke igennem fælgen og den gamle type dæk,

  For og bag fælge har 10 hjulbolte,Grønne eller klare ruder.

  Den 3. Har fælge som sidder løst på akslerne går igennem fælgen ,Den har 6 hjulbolte for og bag og den nye type dæk.Grønne ruder. Dæk og fælge er magen til dem som bl.a sidder på Scania 75/76/110/140Super Volvo FB88/89 Expres/Titan m.m

  Dette er hvad jeg lige ved hører gerne fra andre ret mig hvis jeg tager fejl.P.s.Er der nogen der ved hvornår de gik over til den sidste type hjul?

  Mange Tekno hilsener

  Ms Super

  #14041

  Hej Ms Super.
  Jeg tror at du har ret i at der findes 3 hjultyper til Teknos lastbiler. Jeg tror at man indførte den sidste type ca. midt i tresserne. Jeg har selv en af de grønne Ora Scania tankbiler gl. type som jeg tror er blevet produceret lige omkring det tidspunkt, hvor man gik fra type 2 hjul til type 3 hjul. Den har nemlig type 2 hjul på trækkeren, og type 3 hjul på sættevognen. Og jeg ved med sikkerhed at den aldrig er blevet renoveret. Jeg forestiller mig at man har samlet trækkere et sted, og sættevogne et andet, og så er man rent tør for type 2 hjulene ved sættevognene først.
  Dem jeg har med type 2 hjul har alle den nye dæktype. Men de er jo nok også blevet skiftet over til den nye type, når de løb tør for den gamle type.
  Hilsen Kim.

  #15239

  Hej alle.

  Her er lige billeder af mine Scania Vabis stigebrandbiler

  https://www.dropbox.com/sh/8h6ewjpjijm7v3c/7GMSY4gx9P

  MVH Kim B S.

  #15240
  Flemming Rasch
  Deltager

  Hej Kim
  Det er en fin samling af Scania biler du der har og en masse gode timer på “værkstedet”,Jeg har selv renoveret en Scania Vabis 110 med hænger med håndtag på venstre side og bygget en raket bil om til en med åkerman gravemaskine på og en Scania Vabis 76 stige bil med de støbte hjul er det også blevet tid til.Er så småt i gang med en Scania tankbil af ældre udgave den har den sidste type hjul men støbte luger på tanktrailer,ikke dem i plast som på de sidste.Jeg har også renoveret en Scania 140 super med hænger.
  Er lige blevet færdig med min Volvo SHELL tankbil fra jeg var knægt også en af de første udgaver af den der er rød/gul med den sidste type hjul den er fra ca 1967-68 støbte luger på tanktrailer og den gamle type decaler Gammel type skrift hvor SHELL er skrevet på denne måde:SHELL og ikke som på den sidste udgave hvor det stod på denne måde: Shell.Jeg fik den af en af mine forældres venner som kørte hos Shell den gang jeg har desværre ikke æsken kunne ellers være sjovt da den var en reklame bil fra Shell.
  Mange Tekno hilsener
  ms super
  Flemming

  #15264

  Hej Ms Super.

  Mange tak. Jeg synes nu også at du har mange flotte køretøjer, dem du sendte mig billeder af, er jo helt fantastiske og flot renoverede Tekno-biler.

  MVH Kim B S.

  #15267
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Flemming
  Uden, at være kloge Åge mener jeg, at det var helt tilfældigt hvilke af de to typer slangeruller der var med til Stigebilen. Jeg har gamle som nyere modeller med både rød og sølv ruller! Med hensyn til hjulene! Jeg er ret sikker på, at Stigevognen ikke er produceret originalt med pladehjulene (type 1) men måsker er der nogen der har mere og bedre viden end jeg.
  Med venlig hilsen OA

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.