Scania Bus Farve Numre og Gensamling

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Scania Bus Farve Numre og Gensamling

Dette emne indeholder 12 svar, har 5 stemmer og blev senest opdateret af  Kim Bjarne Sørensen 6 år, 12 måneder siden.

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #15155

  Anonym

  Hej jeg leder efter nogenlunde autolak farver til en scania bus. den gulorange/cremehvide.

  Derudover hvordan skal fjedrerne til dørene monteres. har googlet og googlet, vendt og drejet men synes ikke jeg kan få dørene til at gå som de gjorde før, de flapper bare 😛

  Mvh Søren

  #15156

  Hej Søren.

  Forklaringen på det med dørene er her

  http://www.teknosamleren.dk/scania-bus-lose-dore/

  Jeg tror at der er andre som har styr på farvekoderne.

  MVH Kim B S.

   

  #15157

  Flemming Rasch
  Participant

  Hej Søren
  Jeg ville male den i disse farver: Gul Motip 43200 den bruges på mange af Tekno´s lastbiler/busser.
  Den creme-hvide ville jeg bruge: Motip 45705 Den bruges også til mange af Tekno´s modeller.
  Jeg håber dette er en hjælp til din Scania CR 76 bus P.S Peter har decaler til den,der findes 3 forskellige typer til den gule bus,her er de nummere de har hos Peter:
  Sæt No 1 har bestillings nummer ref.551-4 Nr-1 Dem med Jolly Cola – BP – baglygter – KS front mærke – nummer 43 skilte.
  Sæt No 2 har bestillings no ref.551-4 Nr2 Dem med Ekstra bladet Tør de læse Ekstra bladet – BP – baglygter – KS front mærke nummer skilte 43.
  Sæt No 3 har bestillings nummer ref.551-4 Nr-3 Dem med Ekstra bladet Man bli´r gal på Ekstra Bladet – BP – KS front mærke – baglygter – nummer skilte 43.
  Dette kan måske hjælpe dig i dit projekt med at rede en fin gammel “Ven”
  Mange Tekno hilsener
  ms super

  #15158

  Anonym

  Tak for hjælpen gutter. Men bare for at spørge hvor køber i jeres motip?

  #15159

  Anonym

  oh en ting mere, Mit forrige forsøg, brugte autolak dåser til 219kr 😛 malingen blev flot, og sætte det +10grader tørt til hærdning i tre dage. Så fik det clear coat, og nogle få steder i nogle hjørner begyndte det at boble? Er min lak for billig så den sprøjter mere aerosol end lak?

  #15160

  Flemming Rasch
  Participant

  Hej a6point6
  Jeg køber min Motip hos Auto-G Bruun og co i Roskilde.
  Jeg troer at du ikke for renset det godt nok af for fedt og urenhedder.
  Hvor dan tager du den gamle maling af ??
  Mange Tekno hilsener
  ms super

  #15161

  Anonym

  Bruger en process af Nitro Mors, derefter renzebenzin, derefter sprit, derefter en kompressor, så får den et par timer i solen, og så maler jeg, Grunder boblede ikke, Den farvede lak boblede ikke på nogen af de 2 lag, Men da jeg så gav klar lak boblede det. 3 dages tøretid imellem hver. Bruger altid et par nye engangshandsker imellem hver process.

  #15162

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Nu var det ikke mig der blev spurgt, men

  Jeg har forsygt mig med billige spraydåser fra Silvan. Det dur ikke. Der er ikke lakfarve nok i de billige dåser. Jeg bruger derfor autolak på spray. Men mine har kostet 39 kr. i Biltema og virker aldeles fint. Jeg har også nogen dyre nogen og de virker også fint. Man skal måske også sætte malings prisen lidt op imod den endelige models verdi, i forhold til hvilken pris man kan finde en fin model til. Men det generelle er nok at auto reparations lakker er bedst, hobby lakker dur ikke helt godt.

  Maling fjerner jeg med – brunsæbe, bremsevæske, malingsfjerner – Modellen pakkes ind i brunsæbe og husholdningsfolie. Det tager hjemme maling i løbet at timer. Bremse væske tager meget maling, men kræver at gummi og plastik mv. lign. er fjernet. Malingsfjerner tager alt der ikke er af metal. Den adskildte model sænkes ned i bøtten ( en bus kan vendes under vejs ) Der skal ved alle metedor vaskes og skylles godt efterfølgende. Bøtten med malingsfjerner kan genanvendes rigtigt mange gange. Bare skrab det overskydende på modellen ned i bøtten igen med en lille pensel el.lign. Det bundfælder til næste gang. Jeg har selv en 4 år gammel bøtte er stadig virker fint. Til de adskildte modeller kan man jo bruge opvaskemaskinen, på et mildere program. ( DET MÅ MAN IKKE VIS DER ER PLASTIK I MODELLEN, RUDER OG INTERIØR DEFORMERE PGA. VARMEN )  Evt. malings rester i hjørner, og hakker fjerner jeg med en lille kniv, skruetrækker eller tandstikker. Jeg bruger ind i mellem en lille håndsliber med messingbørster ( messing børster virker og de laver ikke ridser i modellen ) En fladtang, en brugt tandbørste, og en billig pensel er gode at have ved hånden, husk at skylle alt af , for malingsfjerner og bremsevæske “æder”  plastik.

  Den afrinsede og vaskede model, polere jeg med meget fint ståluld, eller en slibesvamp af den slaks smeden bruger til kobberrør inden der loddes. Brug ikke mutters grønrins i køkkenet, for den ridser i metallet. Små modelbiler har små fine detaljer, og små ridser ses når der er malet.

  Så sættes modellen på en pind så den kan drejes rundt under maler arbejdet. Nu tørres modellen grundigt over med alm. sprit og tørre nogle timer inden malings arbejdet. Modellen røres ikke med fingerne efter afspritningen.

  Grundes for bedre vedhæftning af , farvetlak, og afslutning med glansfuld klar lak. Bruger man klar blank lak til sidst kan fint anvende matte farver, der er nemmere at male med. OG her imellen sættes tålmodigheden på prøve. Det er svært at vente til næste dag mellem hvert lak lag. Og endnu værre er et at skulle vente til den er helt tør så man kan samle modellen uden risiko for at lakken tager skade.

  hilsen

  H.JW.

  #15163

  Flemming Rasch
  Participant

  Hej a6point6
  Det lyder meget omfattende i min lille verden.
  Jeg plejer at gøre dette med gode resultater:
  Renser karosseri,døre,klapper,m.m IKKE PLAST og GUMMI dele af i kausta soda skylder det godt af aftøre delene så de er helt tøre.
  Her efter aftører jeg for den hvide hinde og affals stoffer først med en messing børste meget forsigtig og her efter med en TØR fnug fri klud (et gammelt viskestykke er rigtigt godt).
  Her efter maler jeg delene .Jeg bruger ikke grunder men maler delene mellem 15-20 gange med ca tre kvarter mellem rum ved en høj stue temperatur,MEGET tynde lag mange gange så kan man også få den glans man selv syntes er pæn.Jeg lader dem hærte i ca 3 dage før jeg samler dem,men gerne flere,men det er svært at holde fingerene fra de små biler når de er malet,så skal de jo bare samles så hurtigt så muligt ik 😉
  Jeg har til dato renoveret ca 100 gamle Tekno biler til min egen samling og jeg har ikke haft problemer.
  Jeg troer at det er din klar lak som laver nummere brug altid samme fabrikat maling og klar lak.
  Jeg bruger kun klar lag på metallak.
  Du kan sende din mail på en sms 22615140 så kan jeg evt sende lidt billeder til dig af et par stykker af mine før og efter rep.
  Mange Tekno hilsener
  ms super

  #15165

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  MS Super — Nu du siger høj stue temperatur.  Det er ikke altid det lige kan holdes i skuret, garagen eller på værkstedet. Jeg har med rigtigt gode resultater sat den ny lakerede model under en halogenlampe. En lille en af dem man kan bruge udendørs. De er billige, min kostede 10,00 kr på udsalg.Skruet på en pind der passer, så modellen står sån 20 cm. fra, neden under lampen, så bliver modellen så flot blank. Man kan også bruge en strålevarmen, men aldrig en blæser, for den blæser støv over på det ny malede.

  Hilsen

  H.J.W.

  #15167

  Flemming Rasch
  Participant

  Hej H.J.W
  Ja det er forstålig nok jeg kan jo saktens da jeg maler ude i mit værksted

  #15168

  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Søren

  Jeg kan ikke hjælpe dig med farverne, men jeg har selv en artikel omkring dørerne.

  http://www.teknosamleren.dk/scania-bus-lose-dore/

   

  mvh

   

  Peter

   

   

   

  #15173

  Hej Søren.

  Her er lige en tråd om Scania busser. Jeg tænker at det nogen gange kan være praktisk, at kunne gå fra den ene tråd til den anden, da der i begge tråde er noget om Teknos Scania CR 76.

  http://www.teknosamleren.dk/forums/emne/scania-busser/

  MVH Kim B S.

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.