Renovering Af Teknobiler

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Renovering Af Teknobiler

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #543
  olesch
  Medlem

  Jeg er en af dem de “rigtige” samlere rynker på næsen af – jeg renoverer Teknobiler. Når jeg samler er mottoet “jo ringere jo bedre” fordi det gør glæden større over det færdige resultat efter restaureringen – og som motivering overfor kritikerne påstår jeg, at jeg er med til at bevare resultatet af en fantastisk epoke i dansk legetøjs historie.Det var lidt “politik” – så kommer vi til det praktiske :Er der decal på fronten af nr. 850 – Volvo bus Kongens Nytorv – byvåben eller “overskæget” ?

  #544
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej Ole

  Velkommen til siden. Håber du vil komme med indlæg om fx restaurering. Jeg synes ikke der findes rigtige eller finere samlere end andre.

  Det vigtige er at vi hygger os med Tekno. De restaurerede ting får først negativ betydning, når der svindles med dem og der kan denne side bruges til at stille spørgsmål eller advare om biler på fx QXL.

  mvh

  Peter

  #545
  peter frandsen
  Keymaster

  Jeg glemte dig spørgsmål.

  På dem jeg har sidder byvåbenet på siden af bussen og “overskægget” som du kalder det alene på fronten.

  mvh

  Peter

  #546
  Sven Thrysøe
  Deltager

  Først vil jeg sige at jeg ikke restaurerer biler, jeg sætter et par dæk på eller bytter en af de “løse” dele ud med en pænere, men ikke ny maling, nitter o.s.v.,men der sælges jo mange dele og skrotbiler, renoveringsobjekter og hvad de ellers kaldes på auktionssider, markeder og Samlerbørsen og jeg sælger da også selv de biler der er for ødelagte/slidte til at have stående fremme og man kan da ikke forvente at dem der køber “skrottet” bare har det til ligge i en stor bunke midt i stuen. Selvfølgelig er det da rart at have en flot og original Teknobil stående, men alternativet er jo at skrotbilerne smides i affaldsspanden og det syntes jeg er synd, da der jo ikke produceres nye biler man bare kan købe (jo de nye hollandske lastbiler, meeeen – – -!), så “leg” bare videre med de gamle sager, det står jo andre frit for at købe de restaurerede biler eller lade dem være.

  Venlig hilsen Sven

  #14045

  Hej alle.
  Jeg er meget enig i, at det er godt at renovere de Teknobiler som er i dårlig stand, og såmænd også andre mærker. Jeg har selv flere kasser med defekte biler, som jeg så vidt muligt samler til hele biler, som både bliver malet og det hele. Mit sidste projekt var en meget medtaget Tekno Volvo Amazon HGV hvor bunden var knækket 2 steder, og karossen var knækket i begge sider i mellem nederste bagklap og bagkofanger. Det løkkedes faktisk at få en hel intakt bil ud af det, ved hjælp af superlim og ny hvid lakering.
  Den fik så også nye ruder, inklusiv en hjemmelavet rude til øverste bagklap, foruden nye fjedre, samt en ny bagkofanger. Alle de nye dele var en nødvendighed da de simpelthen manglede.
  MVH Kim B S.

  #14879
  Joergen H
  Deltager

  “Ny” Teknosamler har brug for hjælp

  Er der nogle der har erfaring med hvor man kan købe teknomaling rød – gul og sort til Tekno blikbilerne – eventuelt farvenummer eller ligende.

  På forhånd tak for hjælpen.

  Tak for en rigtig god hjemmeside

   

  Jørgen H

  #14881
  Flemming Rasch
  Deltager

  Hej alle sammen.
  Jeg renover også de dejlige gamle Tekno biler,og laver gerne en model som jeg ikke kan finde eller har råd til,så finder jeg de dele jeg skal bruge enten nyt eller brugt renover delene og giver dem nyt liv med en ny gang maling.Prøver så vidt muligt at finde de farver som er tættes på dem Tekno brugte ,hvis det er umuligt bruger jeg tids typiske farver fra bil reklamer fra 1950-74.Jeg laver også dem som Tekno ikke fik lavede.
  Jeg bruger spray fra Motip det er jeg ude mærket godt tilfreds med de passer næsten man skal lige regne med at vores gamle Tekno biler er falmet en hel del i gennem tiden.
  Jørgen H du søger farve koder på “Rød” og sort til blik biler jeg har 2 forslag til dig Den Røde/orange Motip 42200 den kan også bruges til Åkerman gravemaskine og Volvo/Scania trækker til blokvogn og til bagklap på blokvogn.Sort Motip 46860 .Den gule ? til hvilken bil?
  Mange Tekno/Kirk Hilsener
  ms super

  #14883
  Joergen H
  Deltager

  ms super

   

  Tak for dit hurtige svar – den gule farve på teknoblikbilerne er til stigerne på Zonen brandbilen.

  #14887
  Ole Andreasen
  Deltager

  Hej Jørgen. Motip  43220 passer perfekt både til stiger og flag

  #14889
  Flemming Rasch
  Deltager

  Det er fuldstændig rigtig hvad Tekno-Vilmer siger med den gule fra Motip.
  Jeg har efter hånden en fin lille samling af farve koder fra Motip som jeg har brugt i gennem tiden.
  Jeg har fået fat på en farve palet fra Motip så man kan næsten altid finde en som ligner den orginale .
  Mange Tekno/Kirk hilsener
  ms super

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.